0%
Hoe hoog moet een huishoudtrap zijn?

De huishoudtrap is een trapje die je bijna terug kan vinden in ieder huishouden. Wie heeft nu niet ‘last’ van ramen die schoon moeten op hoogte, of het bovenste keukenkastje wat uitgeruimd moet worden? Deze trappen zijn dan ook in verschillende lengtes en merken te verkrijgen. De belangrijkste vraag is: welke hoogte ben jij benodigd voor je huishoudklussen? Wij helpen je graag een beetje op weg.

Stappenplan voor het kopen van de juiste huishoudtrap

Een huishoudtrap wordt ook veelvuldig keukentrap genoemd, maar hier wordt hetzelfde mee bedoeld. Een lichtgewicht trapje die eenvoudig op te bergen is en gebruikt kan worden voor uiteenlopende klussen. Om het juiste product te kopen adviseren wij je om onderstaande vragen te beantwoorden voor jezelf:

  1. Voor welke werkzaamheden ga je de trap inzetten?
  2. Welke hoogtes moeten minimaal en maximaal bereikt worden?
  3. Ga je de trap veelvuldig gebruiken (professioneel)? Of is het echt voor de ‘simpele’ huis-tuin-keuken klusjes?
  4. Wat is het bedrag dat je wilt gaan uitgeven?

Welke hoogte bereik ik met een huishoudtrap?

Bij de uitvoeringen van onze trappen staan altijd de lengtes benoemd die ertoe doen. Pak deze er dan ook altijd bij als je een keuze gaat maken voor een trap. Een veelgekozen uitvoering is de huishoudtrap 3 treden. Met deze uitvoering kom je al snel op een werkhoogte uit van circa 2.60 meter. Een andere favoriete uitvoering is de huishoudtrap 6 treden. Hiermee bereik je eenvoudig een werkhoogte van 3 meter.

keukentrap altrex

Altrex huishoudtrap (TIP!)

De Altrex Double Decker is een veel aangekocht product die in vele huishoudens terug te vinden is. Deze klusjestrap is voorzien van een aantal handigheden en erg geliefd onder onze klanten, wij hebben de voordelen van dit type voor je op een rij gezet:

  • Voorzien van dubbele treden en bordes
  • Opbergvak aanwezig waar u gereedschap neer kan leggen
  • Deze klustrap is voorzien van een emmerhaak
  • Maximaal sta-gemak
  • Sterk, stabiel, maar ook licht
  • Verkrijgbaar in uitvoering: 3 t/m 8 treden

Voor welke werkzaamheden zijn onze huishoudtrappen bedoeld?

Een keukentrap is geschikt voor uiteenlopende klussen die thuis uitgevoerd moeten worden. Onze klanten geven aan de trappen in te zetten bij de volgende klussen:

  • Het lappen van de ramen: zonder trap sta je vaak op je tenen te werken, of in andere ongeschikte houdingen die kunnen zorgen voor fysieke kwaaltjes
  • Opruimen van keukenkastjes die wat hoger zitten
  • Vervangen van de lampen, of het schoonmaken van het plafond
  • Verven van het kozijn, of het plafond

Hulp nodig bij de aanschaf van een keukentrap?

Mocht je ondanks bovenstaande aanwijzingen er alsnog niet uitkomen welke hoogte jouw trap moet hebben? Dat maakt niet uit! Dan neem je toch contact met ons op? Wij zijn iedere werkdag bereikbaar op telefoonnummer 0511 - 40 25 64, of per mail: info@laddersenrolsteigers.nl. Wij helpen je graag verder!