ALTREX EK STEIGER ACTIE: FIBER-VOOR-HOUT PRIJS EN MEER...

Huishoudtrap

Zoek je een huishoudtrap, of keukentrap die je kan gebruiken voor klussen in en rondom de woning? Wij bieden een ruim assortiment aluminium huishoudtrappen aan die voldoen aan de strengste wet -en regelgeving zoals de Warenwet Veilig Klimmateriaal. Meest verkochte uitvoering is de Altrex Double Decker

✅ Voor 12:00 uur besteld = volgende werkdag geleverd
✅ Jarenlange fabrieksgarantie (5 - 10 jaar)
✅ Hulp nodig? Neem contact met ons op

Filteren
Filteren
Positie
Product Naam
Prijs
Product lengte
Van hoog naar laag sorteren
23 producten
1500
Filteren
Positie
Product Naam
Prijs
Product lengte
Van hoog naar laag sorteren
23 producten
1500

Huishoudtrap kopen: Laddersenrolsteigers.nl

In het assortiment van onze webshop vind je een ruime collectie aluminium trappen terug. Hierdoor is het soms moeilijk om de juiste trap te kiezen. Al onze trappen zijn vervaardigd uit de grondstof aluminium. Dit zorgt ervoor dat de trap niet alleen sterk is, maar ook licht van gewicht. De uitvoering die je kiest hangt uiteindelijk af van jouw wensen en eisen. Zo kan een particuliere gebruiker al snel met een standaard keukentrap uit de voeten, maar heeft een professional juist een heel ander model nodig die aan andere eisen (en certificering) voldoet. Wij nemen je graag mee in de wondere wereld van huishoudtrappen en helpen je graag op weg met de juiste aankoop. Kom je er niet? Dan staat onze klantenservice telefonisch klaar voor jou op telefoonnummer: 0511-402564, of per mail: info@laddersenrolsteigers.nl. Onze huishoudtrappen zijn uit voorraad leverbaar en hebben daarom een snelle levertijd.

Welke huishoudtrap is het beste getest?

Wij krijgen vaak vragen over welke huishoudtrap nu eigenlijk het beste is en waarom. Ons persoonlijke oordeel is dat de huishoudtrappen van altrex verreweg het beste zijn. Altrex is een bedrijf dat zijn producten goed test en een uitstekende klantenservice heeft. Standaard wordt een fabrieksgarantie gegeven van 5 jaar, uiteraard moet je de trap dan wel op een nette manier behandelen en conform de fabrieksinstructies gebruiken. De top 3 meest verkochte huishoudtrappen zijn:

 1. Altrex Double Decker
 2. Altrex Lima 
 3. Altrex Cromato

Welke huishoudtrap heb ik nodig?

Het kiezen van de juiste huishoudtrap kan soms een uitdagende taak zijn. Met zoveel verschillende modellen en opties op de markt, is het belangrijk om te weten welke trap het beste past bij jouw specifieke behoeften en situatie. Of je nu een eenvoudige klus in huis wilt klaren of een uitgebreider project wilt aanpakken, er is altijd een huishoudtrap die perfect aansluit bij jouw wensen.

Het kiezen van je huishoudtrap doe je zo:

 1. Een van de belangrijkste factoren om te overwegen bij het kiezen van een huishoudtrap is de maximale werkhoogte die je nodig hebt. Werkhoogte verwijst naar de hoogte waarop je comfortabel kunt werken zonder jezelf in gevaar te brengen. Om de maximale werkhoogte te bepalen rekenen wij altijd op deze manier: stahoogte (bovenste trede / bordes) + 2 meter = werkhoogte.  
 2. Een andere belangrijke overweging is het maximale draagvermogen van de huishoudtrap. Dit verwijst naar het gewicht dat de trap kan dragen zonder dat het risico op instabiliteit of beschadiging ontstaat. Het is altijd veiliger om een trap te kiezen met een hoger draagvermogen dan het gewicht dat je daadwerkelijk nodig hebt. Dit geeft je een marge voor het geval je extra gereedschap of materialen moet meenemen tijdens het werken op de trap. Onze huishoudtrappen zijn doorgetest op een maximaal draagvermogen van 150 kilogram.
 3. Naast de werkhoogte en het draagvermogen, zijn er nog andere factoren waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van een huishoudtrap. Denk bijvoorbeeld aan de opberglengte: want als je jouw trap niet netjes kan opbergen wordt het snel een ‘sta in de weg’. De kleinere huishoudtrappen (2 en 3 treden) hebben circa een opberglengte van tussen de 90-142 centimeter. 

Welke verschillende soorten huishoudtrappen zijn er?

Huishoudtrappen zijn er in verschillende vormen en maten, ontworpen om aan verschillende behoeften en situaties in huis te voldoen. Of je nu een lamp wilt vervangen, een bovenste plank wilt bereiken of een muur wilt schilderen, er is altijd een huishoudtrap die bij jouw specifieke taken past. Onze huishoudtrappen zijn voorzien van een vaste veiligheidsbeugel die extra stabiliteit biedt tijdens het werken op grote hoogtes. De beugel kan dienen als een handige steun om je aan vast te houden, waardoor je je evenwicht beter kunt bewaren. Je hebt huishoudtrappen van aluminium en staal. Onze trappen voor particulier gebruik zijn enkel beschikbaar als enkel oploopbare trap. 

Hoeveel treden moet mijn huishoudtrap hebben?

Het aantal treden dat een huishoudtrap moet hebben, hangt af van verschillende factoren, zoals de maximale hoogte die je wilt bereiken en je eigen comfort en veiligheid. Over het algemeen variëren huishoudtrappen tussen twee en acht treden.

 • 2-3 treden: Voor taken op lage hoogtes, zoals het bereiken van een kastplank, kan een huishoudtrap met twee tot drie treden voldoende zijn. Deze compacte trappen zijn gemakkelijk op te bergen en nemen weinig ruimte in beslag.
 • 4-6 treden: Als je toegang nodig hebt tot hogere gebieden, zoals het vervangen van een lamp of het schilderen van een muur, is een huishoudtrap met vier tot zes treden geschikter. Deze trappen bieden een comfortabele stahoogte en stabiliteit tijdens het uitvoeren van taken op gemiddelde hoogtes.
 • 7-8 treden: Voor klussen op grotere hoogtes, zoals het reinigen van hoge ramen of het bereiken van plafondverlichting, kun je overwegen om een huishoudtrap met zeven of acht treden te gebruiken. Deze trappen bieden een groter bereik en kunnen je helpen om veilig en gemakkelijk op hogere niveaus te werken.

Wat is het maximale draagvermogen van een huishoudtrap?

Het maximale draagvermogen van onze trappen is 150 kilogram. 

Hoe hoog kan ik op een huishoudtrap werken?

De hoogte waarop je op een huishoudtrap kan werken, hangt grotendeels af van de uitvoering die je kiest. Een kleine trap van 2-3 treden zorgt voor een werkhoogte van rond de 2.50 meter, terwijl een keukentrap van 8 treden tot wel 3.65 meter werkhoogte heeft. Op onze website zie je bij elk product kerngegevens vermeld staan, zoals: aantal treden, opberglengte, stahoogte en (maximale) werkhoogte.

Wat is het verschil tussen een huishoudtrap en een ladder?

Een huishoudtrap en ladder kan je totaal niet met elkaar vergelijken. Een kleine trap is geschikt voor werkzaamheden in de woning en soms buiten. Met een ladder kan je al snel grotere hoogtes bereiken dan een trap. Ook heeft een trap een diepere treden, dan de sporten van een ladder. Dit zorgt al snel voor een fijner gebruik tijdens je klus. Een laatste belangrijk verschil tussen deze twee producten is het gewicht. Een ladder is door zijn langere lengte al snel zwaarder. 

Hoe hoog is een huishoudtrap met 5 treden? 

De 5 treden huishoudtrap is een van de meest gekochte huishoudtrappen en is makkelijk te gebruiken bij diverse werkzaamheden. Wanneer je het over deze trappen hebt, dan moet je er rekening mee houden dat je werkhoogte maximaal 3 meter is. Dit houdt in dat de stahoogte (bovenste bordes) op zeggen 1 meter hoog zit. De meest verkochte 5 treden uitvoering is de Altrex Double Decker 5 treden, deze heeft maar een gewicht van 6 kilogram. Dit model is voorzien van een Smartbox en emmerhaak. Wil je toch een slagje minder luxe dan is de Altrex Lima 5 treden een goed alternatief.

Wat zijn de afmetingen van een huishoudtrap?

De afmetingen van een huishoudtrap hangen volledig af van het soort huishoudtrap wat je kiest en hoeveel treden deze bevat. De meeste huishoudtrappen zitten tussen de 0.45 en 1.65 meter stahoogte, en variëren tussen de 50/60 centimeter uitloop breedte naar de grond toe. Het gewicht van een huishoudtrap zit vaak tussen de 3-10 kilogram en is uit te voeren van 2 tot 8 treden. Afstand tussen de treden zit vaak op 20-30 centimeter.

Huishoudtrap 2 treden

Onze huishoudtrappen van 2 treden zijn uitermate geschikt voor huishoudelijke klussen. Om deze reden worden deze trappen in de volksmond ook snel keukentrap genoemd. Deze standaard keukentrappen zijn voorzien van 2 treden en hebben een werkhoogte van circa 2.50 meter. De trappen zijn door het lichte gewicht door iedereen te verplaatsen en hebben een gewicht van tussen 3-6 kilogram. De trap met 2 treden die wij het meeste verkopen is de:

 1. Altrex Cromato 2 treden plus (hoge steunbeugel)
 2. Altrex Giant Total Black

Huishoudtrap 3 treden

De huishoudtrap 3 treden is een veel gezien product bij mensen thuis. Het is namelijk een handig hulpmiddel om op middelhoge hoogtes klusjes uit te voeren. Denk aan bijvoorbeeld het pakken van een boek uit de boekenkast, of het ophangen van een schilderij. Je pakt de trap er eenvoudig bij als het moet (licht van gewicht - 4-5 kilogram) en ruimt hem eenvoudig weer op (opberglengte doorgaans 1.45 meter). Veel gekozen trappen van 3 treden zijn:

 1. Altrex Double Decker 3 treden (voorzien van klusbakje en emmerhaak)
 2. Altrex Cromato 3 treden

Huishoudtrap 4 treden

Een huishoudtrap 4 treden moet een slimme en lichtgewicht product zijn die je eenvoudig en snel kan pakken als je hem nodig hebt. Dit model heeft doorgaans een stahoogte van 0.80 meter, waarmee je dan een werkhoogte kan bereiken, als je op het bordes staat, van zo’n 2.80 meter. De meest verkochte uitvoering is de Altrex Double Decker 4 treden, deze is voorzien van een aantal slimme handigheden zoals de emmerhaak en het opbergvak. De Altrex Lima 4 treden is wat goedkoper, maar heeft deze opties niet.

Huishoudtrap met 6 treden

Een huishoudtrap met 6 treden is een handig hulpmiddel op het moment dat je klussen vaak iets hoger plaats vinden. Dit kunnen zowel klussen binnen als buiten zijn. Met een 6 treden huishoudtrap heb je een stahoogte van ongeveer 1.20 meter. We zeggen dat de werkhoogte dan op 3.20 meter zit. De meest gekochte variant bij ons is de Altrex Double Decker 6 treden, deze is voorzien van een handig opbergbakje en een emmerhaak. Het gewicht van deze trap is 7.1 kilogram. Als je op zoek bent naar een goedkopere trap, dan is de Altrex Lima 6 treden met een gewicht van 5 kilogram misschien een goede uitkomst.

Huishoudtrap met 7 treden

De huishoudtrap met 7 treden is een uitvoering die we minder vaak verkopen, omdat men op deze hoogte sneller geneigd is om een ladder te gaan gebruiken. Je bereikt met deze uitvoering al een werkhoogte van 3.50 meter, wat je natuurlijk veelzijdig maakt voor verschillende hoogtes. Echter moet je natuurlijk ook rekening houden met de opberglengte van 2.35 meter, deze ruimte heeft namelijk niet iedereen tot zijn beschikking. De Altrex Double Decker 7 treden is de beste keuze voor jou als particulier voor deze hoogte.  

Huishoudtrap 8 treden

De huishoudtrap 8 treden is de ‘master’ trap voor de particulier die hoog de lucht in wil. Je bereikt met de Altrex Double Decker 8 treden de werkhoogte van 3.65 meter (!!). Op deze hoogte moet je op een goede trap kunnen vertrouwen die voldoet aan de strengste normeringen. De trap weegt 9.4 kilogram en heeft een opberglengte van 2.55 meter.

Altrex huishoudtrap

De Altrex huishoudtrap is een betrouwbaar en veelzijdig klim hulpmiddel dat speciaal is ontworpen voor huishoudelijk gebruik. Altrex is een bekend merk dat bekend staat om zijn hoogwaardige producten en aandacht voor veiligheid en duurzaamheid. De Altrex huishoudtrap biedt gebruikers een combinatie van functionaliteit, comfort en veiligheid. Een van de kenmerken die de Altrex huishoudtrap onderscheidt, is de solide constructie. Het frame is gemaakt van hoogwaardig aluminium, waardoor de trap zowel lichtgewicht als stevig is. Dit maakt het gemakkelijk om de trap te verplaatsen en op te bergen, terwijl je toch kunt vertrouwen op de stabiliteit en duurzaamheid ervan.

Hoge huishoudtrap

Ben je op zoek naar een hoge huishoudtrap? Definieer dan goed voor jezelf welke hoogte jij bedoelt. Stel voor jezelf vast op welke hoogte je moet werken en welke stahoogte de trap maximaal moet hebben. Uiteraard zijn ook nog andere zaken van belang, zoals: opberglengte en gewicht. Wanneer je dit voor jezelf allemaal duidelijk hebt moet alles goed komen. Kom je er desondanks toch niet uit? Dan helpen wij je graag verder. 

Goedkope huishoudtrap kopen

Een goedkope huishoudtrap, wie lijkt dit nu niet aantrekkelijk? Echter….goedkoop kan soms ook duurkoop betekenen. Onze trappen zijn doorgaans iets duurder dan menig andere bedrijven. Wij hebben er namelijk voor gekozen om alleen zaken te doen met betrouwbare merken die jarenlang bekend zijn in de trappenbranche. Al onze producten voldoen dan ook aan de Veilig Warenwet en worden meerdere keren door de fabrikanten doorgetest. Hierdoor kunnen wij een zeer goede kwaliteit garanderen. 

Andere producten bij Laddersenrolsteigers.nl

Je kan bij ons ook nog andere producten kopen, dan alleen huishoudtrappen.