ALTREX EK STEIGER ACTIE: FIBER-VOOR-HOUT PRIJS EN MEER...

Trappen

Bent u op zoek naar een geschikte huishoudtrap / bordestrap voor al uw klussen? Wij bieden verschillende trapladders, van voegtrap, huishoudtrap, bordestrap tot en met dubbele trappen aan. Dit voor zowel de huis tuin en keuken klusser als voor de professionele klusser. Het verschil in kwaliteit zit voornamelijk in de stabiliteit / veiligheid, dikte van het aluminium en gewicht. Er zijn veel verschillende merken beschikbaar, namelijk: Euroscaffold, DAS, Altrex, Wienese, Solide & Excelsior. Meer informatie over deze merken kunt u onder aan de pagina vinden.

Ga voor uzelf na welke eisen u aan de trap gaat stellen. Waar wordt de trap voor gebruikt en hoe vaak. Bij elk trap geven wij onderscheid tussen thuisgebruik, semi professioneel en professioneel aan om u te helpen de juiste keuze te maken. Alle trappen, met uitzondering van de keukentrappen, zijn in verschillende aantal treden verkrijgbaar. Van een bordestrap met 2 treden tot zelfs professionele trappen met 12 treden. Bij ons vindt u de gewenste klustrap, of werktrap.

Wanneer u advies nodig heeft of er niet helemaal uitkomt staan wij altijd voor u klaar. Wij zijn telefonisch te bereiken op het nummer: 0511 - 40 25 64. Via de mail zijn wij natuurlijk ook te bereiken via: info@laddersenrolsteigers.nl

Filteren
Filteren
Positie
Product Naam
Prijs
Product lengte
Van hoog naar laag sorteren
73 producten
1500
Filteren
Positie
Product Naam
Prijs
Product lengte
Van hoog naar laag sorteren
73 producten
1500

Trap kopen: Laddersenrolsteigers.nl

Ga je een trap kopen, maar ben je de focus kwijt geraakt door het ruime aanbod? Bij laddersenrolsteigers.nl voeren wij een gemêleerd aanbod van de verschillende soorten aluminium trappen. Zo maken wij bijvoorbeeld onderscheid in verschillende merken, maar ook in het soort gebruik. Voor professioneel gebruik gelden normeringen zoals de NEN2484 (professioneel ARBO gebruik), deze modellen zijn robuuster en van dikker aluminium. Populaire merken uit ons assortiment zijn trappen van Altrex en Wienese.

Welke soorten aluminium trappen zijn er?

In ons ruime assortiment van klustrappen zijn verschillende modellen beschikbaar. Hieronder hebben we de verschillende uitvoeringen beschreven en geven we direct ook aan wat de voordelen zijn en welke modellen het meest gangbaar zijn in de markt.

enkele trap kopen

Enkele trap

Enkele trappen zijn uiteraard verkrijgbaar van verschillende merken met allemaal hun eigen eigenschappen. Een enkele trap is een gevierd product onder onze klanten en wordt ook wel bordestrap genoemd. Deze trappen zijn aan 1 kant te betreden en zijn voorzien van een bordes waar je ook nog op kan staan. Je hebt verschillende uitvoeringen waarbij je onderscheid kan maken in doe-het-zelf en professioneel gebruik. Er is ook 1 overeenkomst: ze zijn allen geschikt voor klussen waarbij je snel op hoogte wilt komen. Onze top 3 meest verkochte types zijn:

 1. Altrex Taurus enkele trap (professioneel gebruik)
 2. Wienese Master bordestrap (professioneel gebruik)
 3. Altrex Falco enkele trap (professioneel gebruik)
 •   Snel in te zetten voor diverse klussen
 •   Voorzien van een bordes waar je spullen neer kan leggen
 •   Licht in gewicht

 

 •   Neemt door de vaste leuning meer opberglengte in beslag
 •   Aan 1 zijde te betreden

dubbele trap kopen

Dubbele trap

Onze dubbele trappen zijn de meest verkochte modellen uit het gehele trappen-assortiment. Doordat er aan beide zijden treden zijn geplaatst kan je deze klustrap aan beide kanten belopen. Dit is erg handig als je eens een keer steviger wilt staan, of als je met z'n tweeën iets op hoogte moet brengen. Een ander leuk voordeel is dat je de trap minder vaak hoeft te verplaatsen wat direct meer werkoppervlakte creëert. Standaard zijn deze trappen bij de meeste merken voorzien van een inklapbare steunbeugel. Doordat deze beugel inklapbaar is scheelt dit ook weer opbergruimte. Ben jij installateur, of timmerman? Dan adviseren om te kijken naar de professionele trappen uit ons assortiment. Deze zijn zwaarder doorgetest en kunnen hierdoor meer aan (NEN-2484 professioneel ARBO gebruik). Uiteraard hebben we natuurlijk ook dubbele trappen voor de actieve doe-het-zelver. Onze top 3 meest verkochte types zijn:

 1. Altrex Falco FDO dubbele trap (professioneel gebruik)
 2. Altrex Taurus TDO dubbel oploopbaar (professioneel gebruik)
 3. Wienese Master dubbele trap (professioneel gebruik)
 •   Eenvoudig op te zetten
 •   De beugels op deze modellen zijn verstelbaar
 •   Je hoeft deze trap minder vaak te verplaatsen, doordat beide kanten te betreden zijn

 

 •   Iets zwaarder in gewicht dan enkele trap
 •   Geen geïntegreerd opbergbakje

magazijntrap kopen

Magazijntrap

Een magazijntrap is de handige oplossing in ieder magazijn. Ze zijn uitermate geschikt voor het pakken van producten uit een stelling. Je kan ze snel door het magazijn verplaatsen (verrijden) door de bevestigde wielen, daarnaast zijn ze voorzien van leuningen. Al deze factoren zorgen ervoor dat je als werkgever je medewerkers veilig kan laten werken in je magazijn. Er zijn verschillende soorten magazijntrappen, houdt er bijvoorbeeld altijd rekening mee dat de trappen moeten zijn voorzien van de NEN 2484 (professioneel ARBO gebruik) keuring. Onze meest verkochte magazijntrap verrijdbaar is:

 1. Altrex magazijntrap Taurus TME (professioneel gebruik)
 •   Bevordert veilig gebruik in een magazijn
 •   Door de wielen eenvoudig door magazijn te verrijden
 •   Extra houvast door de leuning

 

 •   Duurder dan 'gewone' aluminium trappen
 •   Neemt extra opbergruimte in bezit (door leuning)

huishoudtrap kopen

Huishoudtrap

De huishoudtrap is erg handig voor alle klussen die je in huis moet doen. Deze trappen zijn erg handig om in te zetten wanneer je bijvoorbeeld snel de ramen wilt zemen, of een lampje moet vervangen. Het is dan erg belangrijk dat je gebruikt maakt van een huishoudtrap die veilig is en voldoet aan de Warenwet. Een ongeluk zit namelijk in een klein hoekje! De huishoudtrappen zijn echt bedoeld voor huishoudelijke klussen. Ga dan ook niet als professional op zo’n huishoudkrukje te werk. Onze trappen zijn vervaardigd uit aluminium en hierdoor erg licht van gewicht en snel te verplaatsen. De uitvoeringen zijn dan ook geschikt voor jong en oud. Onze top 3 meest verkocht huishoudtrappen zijn:

 1. Altrex Double Decker (semi-professioneel gebruik)
 2. Altrex Lima huishoudtrap (particulier gebruik)
 3. Altrex Cromato 3 treden
 •   Voor iedere huishoudklus
 •   Eenvoudig op te zetten
 •   Neemt weinig opbergruimte in beslag

 

 •   Niet geschikt voor zwaar werk
 •   Beperkte werkhoogte en werkruimte

zoldertrap

Vlizotrap / zoldertrap

Een vlizotrap, ook zoldertrap genaamd, is een uitklapbare trap die uit het plafond komt. Je kan met dit product eenvoudig de volgende etage (vliering / zolder) bereiken, zonder dat je zoveel ruimte kwijt bent dan als je een vast trapelement hebt. De producten bestaan vaak uit drie verschillende delen welke je in kan klappen en vervolgens met een luik wegwerkt. Dit luik is dan ook nog voorzien van een isolatielaag, zodat er niet onnodig warmte verdwijnt naar de zolder. De vlizotrap wordt compleet afgeleverd en hoef je alleen nog maar te bevestigen.

 •   Wordt compleet geleverd
 •   Luik naar zolder is isolerend
 •   Eenvoudig te monteren

 

 •   Je moet een beetje handig zijn

Wat voor trap heb ik nodig?

Zoals je in ons assortiment ziet zijn er vele aluminium trappen te verkrijgen. Maar welke trap past nu het beste bij jou en de klussen die jij uitvoert? Wij hebben hieronder een eenvoudig afvinklijstje voor je gemaakt zodat je snel tot de beste keuze komt!

Gebruik

Dit is ‘DE’ vraag die het belangrijkste is bij het maken van de goede keuze. Waar wil je deze trap voor gaan gebruiken? Ga je alleen de ramen zemen, of ben je iedere dag keihard aan het werk. Wij maken hierbij onderscheid in intensief gebruik en incidenteel gebruik. Bij intensief gebruik moet je kiezen voor een professionele trap. Als je de klusjestrap zo nu en dan gaat gebruiken dan is een huishoudtrap ,of trap voor particulier gebruik beter passend.

Opbergruimte

Erg belangrijk in de oriënterende fase van jouw aankoop is het van belang rekening te houden met de ruimte die je hebt voor het opbergen. Als je in een klein appartement woont, dan kan je niet snel een trap van 12 treden kwijt. Wij geven bij al onze aluminium trappen aan welke opberglengte deze hebben. Een kleine tip: dubbele trappen hebben vaak een verstelbare steunbeugel wat minder ruimte inneemt. Bij een enkele trap (bordestrap) heb je deze mogelijkheid niet.

Hoogte en gebruik

Hoogte en gebruik zijn termen die veel samenhang met elkaar hebben. Want als de lengte van jouw trap niet hoog genoeg is, dan ga je gekke dingen doen blijkt in de praktijk. Hiermee bedoelen wij dan ook te zeggen: mensen gaan overstrekken, zetten de klustrap op een verhoging neer, etc.. je kan het zo gek niet bedenken. Kijk dan ook tijdens de aanschaf fase goed na welke werkhoogte de bouwtrap heeft. Met de werkhoogte wordt bedoeld: de maximum stahoogte + 2 meter. Je kan dan ook beter een grotere uitvoering kopen, dan net iets te klein. Veel verkochte types zijn dan ook de uitvoeringen met 4, 5, of 6 treden.

Certificering

Kijk goed na of de trap die je op het oog hebt voldoet aan de wet -en regelgeving. Er is helaas veel onveilig en goedkoop klimmateriaal op de markt te verkrijgen. Al onze trappen zijn gecertificeerd en voldoen de Warenwet en de EN131. Onze professionele bouwtrappen voldoen zelfs aan de NEN 2484. Deze certificering staat voor professioneel ARBO gebruik en zijn bedoeld voor de professionele klussers. Extra certificering, doortesten en dikker aluminium zullen de prijs iets hoger maken, maar dat maakt toch niks uit? Jouw veiligheid staat namelijk op het spel!

trap veilig gebruiken

Hoe moet ik mijn aluminium trap gebruiken?

Veilig en doordacht je klimmateriaal gebruiken leidt tot de minste ongelukken. Je hoeft namelijk niet heel hoog te staan om een rare val te maken, die zelfs kan leiden tot de dood. Wij hebben hieronder een paar tips opgesomd voor veilig gebruik. Bij sommige tips zal je denken: ‘dat is toch logisch?’. Maar de praktijk leert vaak anders. Hierbij de tips:

 • Controleer voor gebruik of er geen ernstige beschadigingen te zien zijn
 • Gebruik je klimproduct alleen op een stevige / egale ondergrond
 • Richt je zien veld (gezicht) tijdens het betreden op de trap
 • Draag goed schoeisel, dus geen slippers
 • Overstrek nooit, ook al kan je niet goed bij de klus
 • Je kan een trap maar met 1 persoon betreden
 • Probeer je klustrap tijdens het gebruik zoveel mogelijk met 1 hand vast te houden
 • Gebruik klimmateriaal nooit na gebruik van verdovende middelen
 • Bij intensief gebruik raden wij aan een product te gebruiken die NEN 2484 gecertificeerd is.

Wat betekent de werkhoogte bij een trap?

Wanneer je een aluminium trap kopen gaat dan is de hoogte die benodigd is toch wel een van de belangrijkste gegevens. Je ziet dan ook vaak begrippen zoals werkhoogte voorbij komen waarbij je direct al gevoel zal krijgen hoeveel je treden ongeveer zal moeten hebben. Met werkhoogte wordt bedoeld de hoogte die je hebt als je op de bovenste trede gaat staan en jezelf hierbij oprekent met de handen een beetje boven je hoofd. Een veel verkochte uitvoering is bijvoorbeeld de 2x5 bouwtrap. Stel dat deze een stahoogte heeft van 1.20 meter, dan is de werkhoogte circa 3.20 meter. Dus stahoogte + 2 meter = werkhoogte.

Aluminium trap

De aluminium trap labels die wij verkopen zijn vervaardigd uit de beste kwaliteit. Het voordeel van een aluminium trap is met name dat ze erg licht in gewicht zijn en hierdoor hanteerbaar zijn voor diverse werkzaamheden. Daarnaast gaan ze erg lang mee, mits je de producten verstandig gebruikt. In ons assortiment worden de producten aangeboden voor diverse werkzaamheden. Houdt hier rekening mee, want niet iedere aluminium trap is even sterk als de andere. Voor professionele doeleinden gelden namelijk weer andere normen dan voor doe-het-zelf gebruik.

Wat is een gecoate trap?

Bij diverse aluminium trappen kom je soms de term ‘deze klustrap is gecoat’ tegen. Maar wat is dit nu eigenlijk? Eigenlijk is het eenvoudig: de coating zorgt voor een extra beschermlaag die uit verschillende kleuren kan bestaan. Zo zijn bijvoorbeeld Wienese trappen blauw gecoat en is de Altrex Taurus zwart gecoat. Naast het feit dat de trap hierdoor er gewoonweg mooier uit ziet heeft deze coating ook nog een andere functie. De coating zorgt namelijk voor een vuilafstotende laag. Daarnaast kan je van blank aluminium vieze (zwarte) handen krijgen doordat deze types iets afgeven. Dit is bijvoorbeeld niet handig bij een schoonmaakklus, of schilderklus. Gecoate trappen zijn vaak iets duurder, maar zijn in de praktijk erg geliefd onder onze klanten.

Accessoires voor trappen

Is jouw trapvoet versleten, of wil je extra toebehoren zoals een leuning op je trap? Onze accessoires voor de trappen zijn gericht op alle toevoegingen voor jouw klussen. Je hoeft niet direct een nieuwe klustrap te kopen als bijvoorbeeld het trapvoetje kapot is. Daarnaast is het bij sommige merken zelfs mogelijk om nagenoeg alle onderdelen los te verkrijgen. Denk hierbij aan treden, beugels en spreidbeveiliging. Dan ben je in ieder geval niet direct aan de beurt als er een onderdeeltje kapot gaat.

Wat is het verschil tussen een ladder en een trap?

Wij spreken nog wel eens klanten die ladders en trappen door elkaar heen halen. Maar wat is nu het daadwerkelijke verschil tussen deze twee? Wij leggen het kort en eenvoudig uit:

 • Trappen zijn met name handig bij klussen binnenshuis en zijn eenvoudig te verplaatsen door het lichte gewicht. Waar een ladder ‘sporten’ heeft, noemen we dit bij een trap ‘treden’. Deze zijn veelal plat. Tevens is een klustrap voorzien van een bordes, waar je op kan staan.
 • Ladders bestaan uit twee delen die ‘bomen’ worden genoemd. Deze bomen zijn met elkaar verbonden door sporten. Deze staan schuin (vaak hoek van 75 graden), dit zorgt voor fijner werken op hoogte. Een ladder is bedoeld om hoger te werken dan een trapladder. Ladders zijn uitgevoerd met glijhaken en beugels.

Bordestrap of een dubbele trap kopen?

Een bordestrap, oftewel een enkele trap, is ideaal als u alleen op een trap werkt. De bordestrap is lichter dan de dubbele trap en daarom makkelijker verplaatsbaar. De dubbele trap kent ook verschillende voordelen. Naast de mogelijkheid om met z’n 2en de trap te kunnen beklimmen, is de inklapbare beugel voor veel gebruikers een must. Je bespaart namelijk 70cm tot 80cm op de opberglengte, wat ten goede komt als de trap dagelijks in een bus vervoerd moet gaan worden.

Bouwtrap kopen?

Ben jij de hardwerkende professional die op zoek is naar de sterkste, zwaarste en beste trap? Bekijk dan snel onze bouwtrap die ingezet kan worden voor de ‘echte’ zware klussen. Onze bouwtrappen van Altrex en Solide zijn voorzien van een dubbele koker in iedere trede. Dit zorgt voor een stabielere werking, ook op de wat minder rechte vloer. Wanneer je de bouwtrappen Altrex Taurus en Solide beet pakt verneem je direct het verschil Alhoewel ze iets zwaarder in gewicht zijn, zijn ze wel het meest stabiel en duurzaam voor de zwaardere klussen zoals: timmerwerkzaamheden, sloopklussen en stucadoorswerk.

schilderstrap online kopen

Schilderstrap kopen?

Ben jij een schilder of schoonmaker en zoek je de beste trap voor jouw klus? Bekijk dan eens onze pagina met de geselecteerde schilderstrappen. In dit assortiment zien je de merken Altrex en Wiense voorbij komen. De Altrex Falco en Wienese Master trappen zijn graag gebruikte producten onder onze professionele schilders. Door de lekkere afstand in treden en de iets bredere treden sta je erg comfortabel te klussen.

Hoeveel treden voor een trap heb ik nodig?

Dit is een vraag die ons vaak gesteld wordt. Ga voor jezelf na op welke hoogte jij wilt werken. De maximale werkhoogte kan je berekenen door je eigen lengte bij de platformhoogte op te tellen. 
Werkt je liever op de laatste trede in plaats van het bordes? Haal dan 25 cm van de werkhoogte af. (gemiddelde ruimte tussen platform en laatste trede)


De formule is dan: (Platformhoogte + je eigen lengte) - 25 cm = Werkhoogte.
Stel je kiest voor een trap met een platformhoogte van 150cm en u bent 180cm lang. 
Dan gaat de berekening als volgt: (150cm + 180cm) - 25cm = 305cm werkhoogte.

Naast werkhoogte is de opberglengte voor veel gebruikers enorm belangrijk. Helemaal als de trap dagelijks vervoerd moet gaan worden. Met een dubbele trap kunt je door de inklapbare beugel 70cm tot 80cm ruimte besparen. Deze dubbele trappen zijn daarom erg populair bij de professionele gebruiker.

Keukentrap online kopen?

Iedereen kent de klusjes in huis waar je net niet bij kunt. Of het nu gaat om het lappen van de ramen of het ophangen van lamp. Een huishoudtrap is onmisbaar in elke huishouding. De keukentrappen van Altrex en Excelsior zijn met 2 of 3 treden verkrijgbaar. De trapjes zijn erg licht en makkelijk op te bergen. Als je niet graag op een trap staat, kijk dan eens naar de Altrex Cromato Silver. Deze huishoudtrap heeft een groot plateau en hoge beugel zodat je veiliger en stabieler kunt werken.

Altrex huishoudtrap

De Altrex huishoudtrap is wellicht de meest populaire keukentrap uit ons assortiment. Ze zijn licht van gewicht, compact op te bergen en eenvoudig in te zetten bij diverse werkzaamheden in en rondom je huis. Kijk maar eens om je heen en verbaas je niet hoeveel huishoudtrappen je terug vindt van dit merk bij diverse huishoudens. Meeste populaire uitvoering is de Altrex Double Decker. 

Welke trap merken vind je bij ons?

Wij verkopen aluminium trappen van de volgende merken:

altrex trap kopen bij laddersenrolsteigers

Altrex

Onze Altrex trappen zijn te verkrijgen voor zowel professionals als thuisklussers en komen voort uit een groot assortiment klimmateriaal. De professionele modellen zijn NEN2484 gecertificeerd, dit staat voor professioneel ARBO gebruik. Altrex biedt de volgende types aan: dubbele trap, enkele trap, magazijntrap en huishoudtrap. Altrex is de marktleider op het gebied van klimmateriaal en voldoet aan de strengste veiligheidseisen.

wienese trap kopen bij laddersenrolsteigers

Wienese

Onze Wienese trappen zijn allen uitgevoerd met de NEN 2484 certificering. Zoals eerder beschreven is dit de norm voor professioneel gebruik. Wienese trappen zijn met name erg geliefd onder de schilders, schoonmakers en in de voedingsmiddelenbranche. De trappen zijn verkrijgbaar in zowel enkel als dubbel oploopbaar. Door de mooie blauwe coating zien ze er tevens erg stijlvol uit.

eurostairs trap kopen bij laddersenrolsteigers

Euroscaffold

De Euroscaffold trappen noemen wij op de markt ‘Eurostairs’. Eurostairs richt zich met hun enkele en dubbele trappen op zowel de professional als de doe-het-zelver. Alle bouwtrappen zijn geanodiseerd wat betekent dat deze niet vuil aflatend zijn. De Eurostairs enkele trap en Eurostairs dubbele trap zijn robuuste en veilig klustrappen die in Nederland worden gefabriceerd en uiteraard voldoen aan de strengste regelgeving.

solide trap kopen bij laddersenrolsteigers

Solide

Solide trappen zijn te verkrijgen in verschillende varianten. Zo verkopen wij de enkele trap, dubbele trap en voegtrap van dit merk. Solide staat voor robuuste kwaliteit waarbij men met name geijkt is op de professionele markt. De dubbele trappen van Solide zijn standaard zonder beugel te verkrijgen, wilt je deze wel hebben? Dan moet je deze los mee bestellen.

excelsior trap kopen bij laddersenrolsteigers

Excelsior

Excelsior trappen zijn klustrapjes voor uitsluitend particulier gebruik. De trapjes zijn geschikt als je zo nu en dan een huishoudklus hebt, zoals de ramen lappen. Op het moment dat je er dagelijks op wilt gaan werken adviseren wij jou om een sterkere trap te nemen van dikke aluminium. Ook dit merk voldoet uiteraard aan de Warenwet en de EN 131.

Populaire producten van Laddersenrolsteigers.nl

Bij laddersenrolsteigers verkopen wij een uitgebreid aanbod aan klimmateriaal. Hieronder hebben wij een opsomming gemaakt van populaire producten: