SKYWORKS STEIGERSALE: TOT WEL 20% KORTING OP (ROL)STEIGERS (KLIK HIER)

Rolsteiger 90 cm breed

De rolsteiger 90 cm breed is de perfecte steiger wanneer je in smallere ruimtes wilt werken. Voor 12:00 uur besteld = volgende werkdag gratis geleverd. Met het 0.90 meter brede frame bepaal jij op welke sport jouw steigervloer komt te liggen, dit doordat er genoeg ruimte aan beide zijden is voor de schoren. Let op: de  vloeren zijn altijd 0.60M breed.

✅ Voor 12:00 uur besteld = volgende werkdag geleverd
✅ 14 dagen herroepingsrecht
✅ Contact: 0511- 40 25 64, of mail

Filteren
Positie
Product Naam
Prijs
Product lengte
Van hoog naar laag sorteren
252 producten
1500
Filteren
Positie
Product Naam
Prijs
Product lengte
Van hoog naar laag sorteren
252 producten
1500

rolsteiger frame certificaat

Rolsteiger 90 cm breed kopen; Laddersenrolsteigers.nl

Op zoek naar een rolsteiger 90 cm breed? Bij laddersenrolsteigers.nl hebben we een aantal modellen voor u klaargezet waar u uit kan kiezen. De breedte van deze steiger is perfect wanneer u een stabiele en gecertificeerde stellage wilt hebben. Door deze middelmaat, qua breedte, aan te schaffen kan u ook in smalle ruimtes aan de slag. Het voordeel van de 90 cm is dat u de vloer op iedere sport kan leggen, zonder hierbij rekening te hoeven houden met de schoren, of voorloopleuning. Onze rolsteiger 90 cm breed is bij ons verkrijgbaar van de merken Euroscaffold en Altrex. Alle onderdelen zijn TUV gecertificeerd en voldoen aan de geldende veiligheidsregels. Wanneer u de Euroscaffold steiger voor 14:00 uur bestelt, dan wordt deze de volgende werkdag uitgeleverd. Per merk, afmeting en product wordt de levertijd aangegeven.

 •   Voor 14:00 uur besteld = volgende werkdag geleverd (*mits voorradig);
 •   Scherpe en eerlijke prijzen voor iedereen;
 •   14 dagen herroepingsrecht;
 •   Gratis verzending binnen Nederland (m.u.v. Waddeneilanden);
 •   TUV gecertificeerd + NEN EN 1004 (Steigerklasse 3)

 

Euro pen

Welke rolsteiger 90 cm breed past het beste bij mij?

De rolsteiger 90 cm breed is is een favoriete maat bij onze klanten. Dit komt doordat u bij deze maat het platform op iedere sport neer kan leggen. Dit kan bijvoorbeeld niet bij de 75 cm uitvoering, doordat u hier tevens rekening dient te houden met de schoren, of voorloopleuning. Wanneer u een steiger 90 wilt aanschaffen is het verstandig om na te denken over een aantal zaken;

 • - Welk merk wil ik hebben?
 • - Hoe lang moet de vloer zijn van mijn stellage?
 • - Wil ik een steiger met houten vloer, of met een lichtgewicht platform?
 • - Moet het product voldoen aan de nieuwe regelgeving, of wil ik hem ‘basic’ houden?
 • - Indien u kiest voor Euroscaffold; Extrusie pen, of Euro pen?

 

Type rolsteiger 90 cm

 

Rolsteiger Budget 0.90

De rolsteiger budget 0.90 is de ‘basic’ variant waarover hierboven wordt gesproken. Deze steigers zijn zo samengesteld dat ze stabiel en veilig zijn om te werken. Echter voldoen de uitvoeringen niet aan de nieuwe opbouwregels zoals gesteld in het A-blad. Het staat u natuurlijk vrij om de Vario voorloopleuning mee te bestellen, klik op de link om naar het product te gaan. In de productvideo wordt getoond hoe dit werkt.

Rolsteiger 090 cm breed

Rolsteiger compleet 0.90

De rolsteiger compleet 0.90 is de uitgebreide uitvoering qua steigermateriaal. In dit type zijn extra schoren en platforms opgenomen waardoor uw steiger nog stabieler is, of waardoor u nog meer uitbreidingsmogelijkheden heeft. Ook bij dit type geldt; wanneer u de vario voorloopleuning meebesteld dan voldoet u aan de nieuwe opbouwregels. Een nadeel van de Vario leuning; deze moet telkens vervangen worden door middel van de schoren.

Rolsteiger voorloopleuning

De rolsteiger 0.90 breed is ook verkrijgbaar met de vaste voorloopleuning. Met deze leuning voldoet u aan de opbouw eisen zoals deze gesteld zijn in het A-blad. Het idee achter deze nieuwe opbouw is om de kans op ongelukken te minimaliseren. U plaatst als het ware eerst de voorloopleuning en hierna de vloer met luik. Vervolgens moet u binnendoor het platform betreden en bent u beveiligd tegen valgevaar door de leuningen. Deze manier van opbouwen is iets duurder van via de traditionele manier, maar heeft ook zeer zeker zijn voordelen.

 •   Veiliger op -en afbouwen van uw steiger;
 •   De stellage is stabieler;
 •   Kans op foutief opbouwen is nihil;
 •   U bent minder onderdelen benodigd.

 

Wat is werkhoogte?

Een vraag die onze klantenservice vaak krijgt is: wat wordt er met werkhoogte bedoeld? Deze vraag is zeer terecht, omdat er vaak gesproken wordt over platformhoogte en werkhoogte. Het is heel simpel: platformhoogte + 2 meter = werkhoogte. Stel dat een steiger een platformhoogte heeft van 8 meter, dan hebben we het in deze situatie over 10 meter werkhoogte. In de webshop van laddersenrolsteigers.nl wordt overigens altijd werkhoogte aangeduid wanneer we het over hoogte hebben.

 

Wanneer zijn stabilisatoren verplicht?

Stabilisatoren maken een steiger stabieler en verminderen de kans op omvallen tijdens het betreden. Echter wordt vanuit de wetgever ook een duidelijke verplichting gesteld als het hier om gaat. Zo zijn bij vrijstaand gebruik, lees: los van de gevel, 4 stuks verplicht. Wanneer u aan de gevel werkt (maximaal 15 cm) dan zijn er twee benodigd. Los van het feit of u wel of niet aan de muur werkt mag een steiger met 4 meter werkhoogte nog zonder stabilisatoren opgebouwd worden. Bij een hogere werkhoogte geldt: verplicht zoals eerder beschreven!

 

Hoe een rolsteiger 0.90 cm opbouwen?

Het opbouwen van een rolsteiger 0.90 cm is helemaal niet moeilijk, maar soms is het even goed om globaal te kijken hoe dit nu eigenlijk ook alweer in zijn werk gaat. In onderstaande opbouwvideo’s wordt niet een 090 stellage opgebouwd, maar een 1.35 meter brede. Echter blijft het idee van bouwen hetzelfde. In de video’s wordt onderscheid gemaakt tussen de samenstelling met traditionele schoren en voorloopleuningen.

 


 

Wie mag een rolsteiger 0.90 cm opbouwen?

Een rolsteiger 0.90 cm breed opbouwen mag in principe door iedereen gedaan worden. Wel willen we u graag een paar handvaten meegeven. Zo is het verstandig om de opbouw te laten verzorgen door ervaren, of geïnstrueerde medewerkers. Hierbij zou het handig kunnen zijn om, voordat nieuwe steigers gebruikt gaan worden, een toolbox te geven aan uw medewerkers. Tijdens deze toolbox kunnen de medewerkers meegenomen worden in de gebruiksvoorschriften van de fabrikant. Wat wij in de praktijk ook vaak zien en tevens goed werkt, is om met zijn allen een opbouwvideo (zoals bovenstaande) te bekijken.

 

Rolsteiger keuren

Wat kost een rolsteiger 0.90 cm?

Een rolsteiger 0.90 cm breed kan u zo duur maken als u zelf wil. Zo zit er bijvoorbeeld prijsverschil tussen een brede en een smalle stellage, maar ook in de platformlengte die u kiest. Hoe uitgebreider u de stellage wilt, hoe duurder. Veel klanten van laddersenrolsteigers.nl kiezen ervoor om een lichtgewicht platform te kopen in plaats van de houten vloer. Qua prijs misschien wel iets duurder, maar wel ergonomischer voor uw lichaam in verband met tillen.

 

Moet een rolsteiger 0.90 cm gekeurd worden?

Het antwoord op deze vraag is volmondig: ‘JA!’. Na de aankoop van uw steiger moet deze periodiek geïnspecteerd worden. De wetgever schrijft voor: periodieke, minimaal eenmaal per jaar. Deze inspectie moet uitgevoerd worden door een deskundig persoon die geen druk mag voelen om steigermateriaal af te keuren. In de praktijk zien we dat bedrijven vaak iemand binnen het eigen bedrijf aanstellen die deze keuringen uitvoert. Belangrijk bij het uitvoeren van een inspectie is het deugdelijk administreren van de keuringswerkzaamheden. Zo zal er een papieren administratie aangelegd moeten worden, maar moet tevens ieder onderdeel geregistreerd en bestickerd worden zodat duidelijk is om welk onderdeel het gaat. Het is dan ook verstandig om elk onderdeel te graveren met een uniek nummer.

 

Kamersteiger

Kamersteiger

Een kamersteiger kopen, of toch juist een steiger? Onze kamersteigers zijn geschikt voor zowel doe-het-zelf als professioneel gebruik. U kunt hierbij zelf de keuze maken welk product het beste bij u past. Een kamersteiger wordt ook wel een vouwsteiger genoemd, wat refereert aan het vouwbare deel onderin. De vouwsteigers zijn tot een beperkte hoogte uitbouwbaar en worden meer binnen dan buiten gebruikt. Wanneer een klant dan ook veel buiten werkzaam is, dan adviseren wij om een steiger te kopen. Bent u veel meer binnen werkzaam met bijvoorbeeld schilder en/of stucwerkzaamheden, dan is een kamersteiger een betere investering. Laat u hierover vrijblijvend informeren!

 

Rolsteiger met steigeraanhanger

Rolsteiger met aanhanger

Een rolsteiger met aanhanger is in een klap een zeer goede investering. Wanneer u gebruik maakt van een combinatie deal dan heeft u een financieel voordeel. Niet alleen het financiële voordeel is een goed argument om een setje te kopen. U hoeft namelijk nooit meer steigermateriaal over te laden. Dit gaat dan ook indirect beschadiging en verlies van onderdelen tegen. Doordat ieder onderdeel zijn eigen plekje heeft op de steigeraanhanger is in een oogopslag helder welke producten eventueel ontbreken.

 

Steigermateriaal

Steigermateriaal online kopen doet u gemakkelijk, snel en veilig in onze webshop. Onze steigeronderdelen zijn uitwisselbaar met diverse topmerken. Bekijk dan ook snel ons materiaal, zoals: