ALTREX RS5 STEIGERMAAND T/M 31 maart: BESTEL NU EEN RS5 ROLSTEIGER MET HOUTEN PLATFORMEN EN ONTVANG FIBER-DECK PLATFORMEN (KLIK HIER)

Rolsteiger voorloopleuning

Onze rolsteiger voorloopleuning voldoet aan de nieuwe opbouwregels vanuit het A-blad. Hiermee voorkomt u niet alleen boetes, maar bent u ook verzekerd van een stabiele rolsteiger, sneller opbouwen en minder losse onderdelen.

 • ✅ Voor 14:00 uur besteld = volgende werkdag geleverd;
 • ✅ 14 dagen herroepingsrecht;
 • ✅  Offerte aanvragen? Neem snel contact met ons op!
Filteren
Positie
Product Naam
Prijs
Product lengte
Van hoog naar laag sorteren
378 producten
500
Filteren
Positie
Product Naam
Prijs
Product lengte
Van hoog naar laag sorteren
378 producten
500

rolsteiger frame certificaat

Rolsteiger voorloopleuning kopen; Laddersenrolsteigers.nl

U zult ongetwijfeld gehoord hebben over de ontwikkeling en ingebruikname van een nieuwe (en veiligere) opbouwmethode. Deze nieuwe opbouwnorm is ingegaan per 01-01-2018 en is bedoeld om het werken op rolsteigers veiliger te maken. Reden hiervoor was dat er nog teveel ongelukken gebeurden met het opbouwen, afbreken, maar ook werken op hoogte. Tijd voor actie dus, maar wat houdt de term rolsteigers 2018 nu exact in?

Stelregel bij de nieuwe opbouwnorm is dat iemand voortaan omgeven moet zijn door randbeveiliging. Deze beveiliging moet minstens uit 1 heupleuning bestaan en de regels gelden zowel bij het op -en afbouwen alsmede bij het betreden van een steiger. Wanneer u de steiger aan de gevel opbouwt (ca. 15 cm.) dan zijn de zogenoemde heupleuningen maar een zijde verplicht. Iedere steigerfabrikant heeft hier zijn eigen oplossing voor bedacht. Zo heeft Euroscaffold de voorloopleuning ontwikkeld en Altrex de Safe-Quick guardrail. Ook het aanbrengen van een kortstondige leuning is mogelijk. Hierdoor kunt u nog steeds gebruik maken van uw traditionele schoren. Let wel op; met deze nieuwe regelgeving moeten de rolsteigers voortaan binnendoor beklommen worden. Dit betekent dus dat ieder platform moet zijn voorzien van een luik.

 

Verschillende manieren nieuwe opbouwnorm

Voldoen aan de nieuwe wet -en regelgeving is belangrijk voor iedere gebruiker van een steiger. Je voorkomt namelijk niet alleen boetes, maar zorgt er ook voor dat de valkans aanzienlijk kleiner wordt. Er zijn verschillende manieren mogelijk om te zorgen dat u voortaan ook veiliger aan het werk kan. Zo bieden wij de vaste voorloopleuning en vario voorloopleuning aan.

 

Voorloopleuning rolsteiger

Voorloopleuning (vast)

De ervaringen van onze klanten met de heupleuningen zijn te omschrijven als: eerst kritisch (want het kost toch meer geld), maar vervolgens uiterst positief. Uiteindelijk ervaart iedere klant die met de voorloopleuning gaat werken, dat het sneller werkt, de steiger stabieler is en veiliger! Hoe het werkt? De foutkans was nog nooit zo klein, u brengt als eerst de opbouwframes aan, vervolgens de voorloopleuningen en als laatste het platform met luik. Zo bouwt u door tot uw ideale hoogte.

 •   Op -en afbouwen ging nog nooit zo vlot
 •   Meer stabiliteit en hierdoor meer veiligheid op uw steiger
 •   Uit te wisselen met bijna elk steigermerk

 

 •   De aanschafprijs is iets hoger
 •   Huidige onderdelen kunnen overbodig worden

 

 Vario voorloopleuning

Vario voorloopleuning

De Vario voorloopleuning is een tijdelijke heupleuning die wordt gebruikt om een rolsteiger op -en af te bouwen. Deze werkwijze neemt iets meer tijd in beslag, maar is wel een goedkopere oplossing om te voldoen aan de nieuwe regels. U plaatst als het ware de leuning en vervolgens het platform. U beklimt het platform, plaatst de traditionele schoren en vervangt de Vario.

 •   De huidige schoren zijn niet nutteloos
 •   Voldoen aan de nieuwe opbouwnorm
 •   Qua prijs aantrekkelijk

 

 •   De opbouwtijd wordt iets langer

 

Rolsteigers 2018 uitvoeringen

Wij hebben al diverse configuraties voor u samengesteld welke voldoen aan de nieuwe opbouwregels. Er wordt hierbij een onderscheid gemaakt in drie verschillende modellen. Hieronder wordt beschreven welke mogelijkheden er zijn:

 

Rolsteiger nieuwe norm

Rolsteiger enkele voorloopleuning

Het eerste model uit de rolsteigers 2018 is de steiger met enkele voorloopleuning. Met deze configuratie kunt u alleen aan de gevel opbouwen (max. 15 cm). Aan de binnenkant heeft u dan de muur als ‘leuning’ en aan de andere kant moet u de heupleuning plaatsen. Deze rolsteigers worden gecombineerd met de traditionele schoren. Alle configuraties zijn voorzien van extra platformen met luik. Op deze manier kunt u deze stellage veilig binnendoor beklimmen.

 •   Voldoet aan de nieuwe opbouwnorm
 •   Werken aan de gevel (max.15 cm)
 •   Sneller opbouwen + extra stabiliteit

 

 •   Niet voor vrijstaand gebruik

 

Rolsteigers 2018

Rolsteiger dubbele voorloopleuning

Als u echt het maximale uit uw rolsteiger wilt halen moet u deze dubbele voorloopleuning hebben. Aan beide kanten zijn heupleuningen geplaatst, waardoor u zowel aan de gevel als vrijstaand kunt werken. Let wel op: bij vrijstaand werken zijn altijd 4 stabilisatoren benodigd, standaard zitten er 2 in een configuratie. Niet alleen boetes worden voorkomen door op te bouwen met dit model, maar ook kunt u de steiger bijna niet meer fout opbouwen. Hierdoor bent u extra verzekerd van een stabiele en veilige stellage.

 •   Zowel vrijstaand als aan de gevel te gebruiken
 •   Steiger is sneller opgebouwd met deze uitvoering
 •   Extra stabiliteit

 

 

Rolsteigers nieuwe norm

Rolsteiger met Vario voorloopleuning

Met deze variant bent u iets meer tijd kwijt qua opbouwen, maar hij is financieel wel aantrekkelijker. U hoeft met deze steigers geen aparte opbouwframes te kopen. Ook hoeft u uw oudere steigermateriaal niet weg te doen. Met de Vario voorloopleuning bouwt u gewoon verder, alleen moet u een extra handeling verrichten. Deze heupleuning laat u namelijk niet zitten, maar moet u vervangen door middel van de schoren. Alle configuraties zijn voorzien van platformen met luik, hiermee voldoet ook dit product aan de nieuwe opbouwnorm!

 •   Rolsteigers 2018
 •   Huidige schoren kunnen behouden worden
 •   Financieel aantrekkelijk
 •   Telescopisch, nagenoeg op ieder merk te gebruiken

 

 •   Extra handeling verrichten kost meer tijd
 •   Doordat de Vario vervangen moet worden door schoren
 •   Platformen met luik extra aanschaffen

 

Rolsteiger opbouwen 2018 Altrex

Altrex RS Tower / Safequick

Zoals eerder beschreven heeft ieder steigermerk een variant bedacht voor de rolsteigers nieuwe norm. Bij Altrex maakt men gebruik van de geïntroduceerde Safe-Quick guardrail. Ook hiermee heeft u voordat u het platform betreed rondom bescherming. In de RS Tower-S worden alleen nog schoren in de onderste sectie toegepast (horizontaalschoor). Bekijk snel onze Altrex Safe-Quick steigers!

 •   Nog veiliger: altijd beschermd en goed opgebouwd
 •   Nog sneller en makkelijker opbouwen met weinig onderdelen
 •   Ook gevelvrij mogelijk
 •   Zowel de RS Tower 4 als RS Tower 5 is met Safe-Quick uitgevoerd

 

Wanneer zijn stabilisatoren verplicht?

Wij krijgen vaak de vraag wat het nut is van stabilisatoren rolsteiger en wanneer ze gebruikt moeten worden. Nu is het zo dat een stabilisator wettelijk verplicht is te gebruiken vanaf een werkhoogte van 4.00 meter. Onze rolsteigers van 5 en 6 meter werkhoogte zijn dan ook uitgerust met stabilisatoren van 2 meter. Bij werkhoogtes hierboven adviseren wij om stabilisatoren van 3 meter te gebruiken.

Let op: in onze vooraf geconfigureerde steigers wordt altijd uitgegaan van werken aan de gevel. Als u de stellage vrijstaand wilt gebruiken dient u 4 stabilisatoren te gebruiken.

 

Rolsteiger keuren

Wanneer moet u keuren?

Alleen met de rolsteigers 2018 kunnen ongelukken niet voorkomen worden. U dient zich de gehele periode, tijdens het werken op hoogte, bewust te zijn van alle risico’s die dit met zich meebrengen. Verder moeten steigeronderdelen in deugdelijk staat zijn, want onderdelen kunnen slijten, of kapot gaan. Het is dan ook belangrijk om geregeld uw steigermateriaal te inspecteren. Volgens de regelgeving dient dergelijk materiaal jaarlijks gekeurd te worden door een persoon/bedrijf die verstand van zaken heeft. U mag deze oplossing ook binnen uw eigen organisatie uitbesteden, maar dit mag alleen gebeuren door iemand die kennis heeft en onafhankelijk kan opereren. Tevens is het van belang dat keuringen juist geadministreerd worden en het steigermateriaal de juiste stickers krijgt.

 

Wat is werkhoogte?

Wanneer u op zoek bent naar rolsteigers 2018 dan zult u vaak bepaalde benamingen tegenkomen. Dit zijn termen zoals ‘platformhoogte’, ‘werkhoogte’ en ‘totale hoogte’. Eigenlijk zijn ze heel simpel uit te leggen. De totale hoogte is vanzelfsprekend en gaat erom hoe hoog een steiger uiteindelijk is. Waar het nog weleens misgaat zijn die andere 2 benamingen. De platformhoogte is de hoogte waarop het platform ligt. Bij de werkhoogte wordt er vanuit gegaan dat iedereen ongeveer 2 meter hoger dan het platform kan werken.

Voorbeeld:

 • Uw dakgoot heeft onderhoud nodig en zit op een hoogte van 8.20 meter;
 • De werkhoogte is dan 8.20 meter - 2.00 meter = 6.20 platformhoogte;
 • De totale steiger is dan 7.20 hoog.

Onze rolsteigers 2018 hebben verschillende werkhoogtes:

Rolsteiger 4 meter werkhoogte
Rolsteiger 6 meter werkhoogte
Rolsteiger 8 meter werkhoogte
Rolsteiger 10 meter werkhoogte

 

Opbouwvideo

 

Wat weegt een rolsteiger?

Onze rolsteiger voorloopleuning is gemaakt van hoogwaardig aluminium dat erg licht in gewicht is. Het is dan ook moeilijk te zeggen hoe zwaar een steiger is. Hoe hoger u gaat en hoe meer onderdelen er gebruikt worden, hoe zwaarder de stellage uiteindelijk wordt.

 

Accessoires

Het mooie aan steigers is dat u ze gemakkelijk kunt uitbreiden met de diverse accessoires die er allemaal zijn. Zo kiezen veel ondernemers er bijvoorbeeld voor om een rolsteigers 2018 met een werkhoogte van 10.20 + extra onderdelen aan te schaffen. Extra onderdelen in de zin van; extra stabilisatoren, kantplankset, wielen en opbouwframes. Op deze manier kan hun stellage in 2 afzonderlijke steigers worden opgebouwd. Vervolgens is het dan perfect om hier een werkbrug tussen te hangen, dan hoeft u de steigers ook niet steeds te verplaatsen. Een andere optie die vaak gekozen wordt is de uitwijksteiger, alias dakkapelsteiger. Zeer functioneel als u de moeilijkere ruimtes wilt bereiken, zoals een dakkapel. Wilt u graag extra voordeel? Schaf dan een steiger + steigeraanhanger aan, dan hoeft u uw steigermateriaal nooit meer los te vervoeren! Bent u benieuwd welke mogelijkheden er nog meer zijn? Laat u dan vrijblijvend informeren door onze klantenservice.

WerkbrugUitwijksteigerSteigertransport

 

Welke rolsteiger merken vindt u bij ons?

Laddersenrolsteigers.nl doet alleen zaken met gerenommeerde steigermerken:

 

Altrex

Altrex

De Altrex steigers zijn erg befaamd in Nederland, dit komt ondermeer door hun lange bestaan. Dit label kunnen we dan ook omschrijven als topmerk die voldoet aan de wet -en regelgeving. Alles gaat om de veiligheid en het gebruikersgemak van de uiteindelijke gebruiker. De rolsteigers met Safe-Quick kunt u gemakkelijk en snel samenstellen.

 

Euroscaffold rolsteigers

Euroscaffold

Wij zijn erg trots dat wij dealer zijn van Euroscaffold rolsteigers. Dit steigermerk is de afgelopen jaren groter en groter geworden en is nu al bekend binnen heel Europa. Ook hier is veiligheid en kwaliteit erg belangrijk, maar meer dan dat! Wij bieden met dit merk kwaliteit aan voor een betaalbare prijs. Veel ondernemers en particuliere klanten gingen u reeds voor en komen nog steeds bij ons terug.