Css l&r
  • Voor 12:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • VoorjaarsActies t/m 31-05-2025
  • Binnen 1 dag een gratis offerte
  • [WEBWINKELKEURWIDGET layout=new_button-stars theme=light color=fffFFF show=yes view=list amount=6 width=manual width_amount=270px height=45px interval=5000 language=nld]

Rolsteiger voorloopleuning

De steiger voorloopleuning voldoet volledig aan de norm voor professioneel ARBO-gebruik. Deze uitvoering is verplicht voor iedereen die professioneel werkzaamheden uitvoert. Je kunt kiezen uit verschillende samenstellingen, afhankelijk van jouw project behoefte. Altrex staat bekend als hét A-merk voor professionele steigers, met een focus op topkwaliteit en betrouwbaarheid. Skyworks  biedt de beste prijs-kwaliteitverhouding, waardoor je altijd een uitstekende steiger vindt binnen jouw budget. Heb je hulp nodig, of wil je juist een offerte ontvangen? Dan helpen wij je graag verder!

✅ Voor 12U besteld = volgende werkdag op locatie
✅ Meedenkende klantenservice
✅ Contact: 0511- 40 25 64, of mail

X
Filteren

46 producten

Van hoog naar laag sorteren

Professionele steigers conform ARBO norm kopen: Laddersenrolsteigers.nl

Je hebt vast gehoord over de invoering van een nieuwe, veiligere opbouwmethode voor rolsteigers. Deze norm, die sinds 1 januari 2018 van kracht is, is speciaal ontworpen om het werken op hoogte veiliger te maken. Het was hard nodig: er gebeurden nog te veel ongelukken bij het opbouwen, afbreken en gebruik van rolsteigers. Maar wat betekent deze zogenaamde “ARBO norm” precies voor jou?

De kern van de nieuwe norm is simpel: veiligheid staat voorop. Je bent verplicht om tijdens het opbouwen, afbreken én betreden van de steiger altijd gebruik te maken van randbeveiliging. Minimaal een heupleuning is daarbij vereist. Als je een steiger dicht tegen een gevel plaatst (ongeveer 15 cm afstand), is deze leuning slechts aan één zijde nodig. Verschillende fabrikanten hebben hiervoor innovatieve oplossingen ontwikkeld. Zo biedt Altrex, hét A-merk in steigers, de Safe-Quick Guardrail – een standaard in veiligheid en kwaliteit. Skyworks, de koploper in prijs-kwaliteit, heeft hiervoor de voorloopleuning ontwikkeld die perfect aansluit bij jouw professionele behoefte.

Een belangrijk aspect van deze ARBO-normering is dat steigers voortaan binnendoor beklommen moeten worden. Dit betekent dat elk platform uitgerust moet zijn met een luik. Heb je nog traditionele schoren? Geen probleem: kortstondige leuningen, of werken aan de gevel maken het eventueel mogelijk om deze te blijven gebruiken.. hierover adviseren wij je graag.

Werk je op professionele basis? Dan is naleving van deze norm niet alleen verplicht, maar ook een investering in veiligheid en betrouwbaarheid. Kies voor rolsteigers die aan de nieuwste regelgeving voldoen en zorg ervoor dat je werkt met oplossingen van topmerken zoals Altrex en Skyworks. Wil je zeker weten dat je de juiste keuze maakt? Wij adviseren je graag en bieden oplossingen op maat voor jouw werkzaamheden. Veilig werken begint hier!

Het opbouwen van een steiger met een voorloopleuning (heupleuning)

Voldoen aan de wet -en regelgeving is belangrijk voor iedere gebruiker van een aluminium steiger. Je voorkomt namelijk niet alleen boetes, maar zorgt er ook voor dat de valkans aanzienlijk kleiner wordt. Een rolsteiger kan je blijven opbouwen op diverse manieren, maar met de voorloopleuning ben je gewoonweg goed bezig! In onderstaande filmpje wordt een Altrex steiger opgebouwd conform de wet -en regelgeving.

Voorloopleuning rolsteiger

De voordelen van de voorloopleuning voor een rolsteiger

Toen in 2018 de nieuwe regelgeving werd ingevoerd waren de eerste reacties van gebruikers zeer kritisch. Er moesten onderdelen vervangen worden, sommige onderdelen mochten niet meer gebruikt worden. Het zou alleen maar een commercieel doel dienen. Echter, nu we een aantal jaren verder zijn, zijn de reacties veelvuldig gekanteld. Gebruikers ervaren de voorloopleuning nu als een uitvinding die ervoor zorgt dat er sneller op -en afgebouwd kan worden, dat de steigers stabieler zijn, maar ook dat de foutkans voor opbouw nihil is. Hoe het werkt? In een notendop: je brengt als eerst de opbouwframes aan, vervolgens de voorloopleuningen en als laatste het platform met luik. Zo bouw je door tot de gewenste werkhoogte.

  •   Op -en afbouwen ging nog nooit zo vlot
  •   Meer stabiliteit en hierdoor meer veiligheid op jouw steiger
  •   Uitwisselbaar met de meest gangbare merken

Welke verschillende rolsteigers met voorloopleuning zijn er?

Bij laddersenrolsteigers hebben wij het al zo gemakkelijk mogelijk voor jou als klant gemaakt door diverse configuraties op onze website te zetten die voldoen aan de ARBO-norm voor professioneel gebruik. Los van maatvoering, werkhoogtes en merken zal je al zijn opgevallen dat er een onderscheid wordt gemaakt in steigers met een enkele voorloopleuning en rolsteigers met een dubbele voorloopleuning. Hieronder hebben we van beide types kort benoemd wat de verschillen zijn. 

Rolsteiger enkele voorloopleuning (opbouw aan de gevel)

De rolsteiger met enkele voorloopleuning combineert traditionele diagonaalschoren met moderne veiligheidseisen. Deze configuratie voldoet aan de ARBO-normering wanneer de steiger tegen een gevel wordt geplaatst, met een maximale afstand van 15 cm tot de muur. Dit ontwerp biedt een veilige en efficiënte opbouwmethode die perfect aansluit bij professioneel gebruik.

De opbouw begint aan de onderzijde met diagonaalschoren. Aan de gevelzijde kun je vervolgens veilig verder bouwen, omdat de gevel bescherming biedt tegen valgevaar. Aan de tegenoverliggende zijde van de vloer met luik wordt een voorloopleuning geplaatst. Op deze manier bouw je de steiger systematisch en veilig verder, laag voor laag, totdat de gewenste werkhoogte is bereikt.

Met deze rolsteiger werk je niet alleen veilig en conform de regelgeving, maar profiteer je ook van een eenvoudige en efficiënte opbouw. Ideaal voor professionele klussen waarbij stabiliteit en veiligheid centraal staan. 

  •   Voldoet aan de nieuwe opbouwnorm
  •   Werken aan de gevel (max.15 cm)
  •   Sneller opbouwen + extra stabiliteit

Wij hebben een aantal configuraties met enkele voorloopleuning voor je samengesteld, afhankelijk van de breedte van je steigerframe.

  1. Rolsteiger 1.35 breed met enkele voorloopleuning | Opbouw aan de gevel | ARBO normering
  2. Rolsteiger 0.90 breed met enkele voorloopleuning | Opbouw aan de gevel | ARBO normering
  3. Rolsteiger 0.75 breed met enkele voorloopleuning | Opbouw aan de gevel | ARBO normering

Rolsteiger dubbele voorloopleuning (zowel vrijstaand als tegen de gevel)

De rolsteiger met dubbele voorloopleuning biedt een veilige en efficiënte opbouwmethode, ideaal voor professioneel gebruik. De opbouw begint aan de onderzijde met diagonaalschoren, waarna de rest van de steiger wordt opgebouwd met voorloopleuningen aan beide zijden. Deze dubbele leuningstructuur zorgt voor optimale veiligheid tijdens het gebruik.

Het betreden en verlaten van de steiger, evenals het opbouwen en afbreken, mag uitsluitend via de vloer met luik plaatsvinden. Klimgangen buiten deze vloeren zijn niet toegestaan, wat de veiligheid aanzienlijk verhoogt. Deze rolsteiger is flexibel in gebruik en kan zowel vrijstaand als tegen een gevel worden opgebouwd, afhankelijk van de eisen van jouw project.

Dankzij het gebruik van dubbele voorloopleuningen is de foutkans tijdens de opbouw aanzienlijk kleiner. Dit vermindert niet alleen risico’s, maar resulteert ook in minder benodigde steigeronderdelen en een stabielere constructie

  •   Zowel vrijstaand als aan de gevel te gebruiken
  •   Steiger is sneller opgebouwd met deze uitvoering
  •   Extra stabiliteit

Wij hebben een aantal configuraties met dubbele voorloopleuning voor je samengesteld, afhankelijk van de breedte van je steigerframe.

  1. Rolsteiger 1.35 breed met dubbele voorloopleuning | Opbouw aan de gevel | ARBO normering
  2. Rolsteiger 0.90 breed met dubbele voorloopleuning | Opbouw aan de gevel | ARBO normering
  3. Rolsteiger 0.75 breed met dubbele voorloopleuning | Opbouw aan de gevel | ARBO normering

Rolsteiger opbouwen 2018 Altrex

Altrex Steiger RS Tower met Safe-Quick®: Innovatie en Duurzaamheid

De Altrex steigers staan bekend als de absolute top in de markt – een synoniem voor kwaliteit en innovatie. Met een extra wanddikte in de buizen is dit steigermateriaal uitzonderlijk duurzaam, ideaal voor de zwaarste en meest veeleisende klussen. Hierdoor gaan Altrex steigers langer mee dan die van andere merken, wat ze tot een uitstekende investering maakt voor professionals.

Wat Altrex echt onderscheidt, is hun innovatieve aanpak. Zo zijn de gepatenteerde Safe-Quick® Guardrails en het unieke Fiber-Deck platform voorbeelden van technologieën die de veiligheid, gebruiksvriendelijkheid en levensduur van hun steigers naar een hoger niveau tillen. De opbouw van deze steigers begint onderaan met diagonaalschoren, terwijl de verdere lagen worden opgebouwd met Safe-Quick® Guardrails voor maximale stabiliteit en veiligheid.

Hoewel Altrex een premium merk is, wat zich weerspiegelt in de hogere prijs, krijg je daar ongeëvenaarde kwaliteit en innovatie voor terug. Deze steigers zijn perfect voor professionals die geen concessies willen doen aan veiligheid en duurzaamheid. Waar kies jij voor: standaard kwaliteit of het beste in de markt?

  •   Nog veiliger: altijd beschermd en goed opgebouwd
  •   Nog sneller en makkelijker opbouwen met weinig onderdelen
  •   Ongeëvenaarde kwaliteit en innovatie
  •   Verkrijgbaar als TOWER RS4 en RS5

 

Wanneer zijn stabilisatoren verplicht bij een professionele steiger?

Stabilisatoren zijn een essentieel onderdeel van een rolsteiger en verplicht volgens de ARBO-normering, ongeacht de werkhoogte. Voor een veilige en stabiele opstelling zijn vier stabilisatoren nodig, die rondom de steiger geplaatst moeten worden. Dit geldt zowel voor steigers die tegen een gevel staan als voor vrijstaande opstellingen. Dit voorschrift, zoals beschreven in het A-blad rolsteigers, zorgt ervoor dat de kans op omvallen aanzienlijk wordt verminderd en de veiligheid op de werkplaats wordt gewaarborgd.

Het is belangrijk om te weten dat sommige fabrikanten onterecht suggereren dat twee stabilisatoren voldoende zijn. Dit klopt niet; je hebt altijd vier stabilisatoren nodig om conform de professionele normering te werken. Stabilisatoren spelen een cruciale rol in het stabiel houden van de steiger en zijn daarom onmisbaar voor veilig werken op hoogte.

Voor verschillende werkhoogtes zijn er diverse rolsteiger stabilisatoren beschikbaar. Zo zijn er compacte stabilisatoren voor kleinere steigers, zoals kamersteigers, en grotere stabilisatoren van meer dan drie meter lengte voor hogere werkhoogtes. Hiermee kun je de juiste stabiliteit garanderen, ongeacht het type steiger of de werkhoogte.

Stabilisatoren zijn niet alleen verplicht, maar ook een investering in jouw veiligheid en die van je team. Al onze configuraties met voorloopleuning en stabilisatoren voldoen ruimschoots aan de professionele normen, zodat je zonder zorgen kunt werken.

Wanneer en hoe vaak moet je jouw steiger keuren?

Werken op hoogte brengt risico’s met zich mee, en het gebruik van rolsteigers volgens de ARBO-norm alleen is niet voldoende om ongelukken volledig te voorkomen. Het is cruciaal dat je je tijdens het werken voortdurend bewust bent van de gevaren en hier actief rekening mee houdt. Daarnaast moeten alle onderdelen van je steiger in goede staat verkeren, omdat slijtage of beschadigingen de veiligheid in gevaar kunnen brengen. Onderdelen die het snelste slijten, of kapot gaan zijn bijvoorbeeld de opbouwframes voor je steiger, de steigervloeren, of de rolsteiger schoren

Een regelmatige inspectie van je steigermateriaal is daarom van groot belang. Volgens de wetgeving moet steigerapparatuur minimaal eens per jaar worden gekeurd door een gekwalificeerde persoon of organisatie. Dit kan zowel intern als extern worden georganiseerd, zolang degene die de keuring uitvoert over voldoende kennis en expertise beschikt om de veiligheid objectief te beoordelen.

Het correct administreren van deze keuringen is eveneens essentieel. Steigermateriaal dat is goedgekeurd, moet voorzien zijn van de juiste keuringsstickers om aan te tonen dat het voldoet aan de geldende veiligheidseisen. Dit draagt niet alleen bij aan een veilige werkomgeving, maar zorgt er ook voor dat je voldoet aan de wettelijke verplichtingen.

Door je rolsteigers en toebehoren regelmatig te inspecteren en professioneel te laten keuren, zorg je ervoor dat je veilig en conform de regelgeving kunt werken. Dit minimaliseert risico’s en vergroot de betrouwbaarheid van je materiaal, zodat je met een gerust hart op hoogte kunt opereren.

Platformhoogte, Werkhoogte en Totale Hoogte bij Rolsteigers: Wat Betekenen Ze?

Wanneer je een professionele rolsteiger zoekt, kom je vaak termen tegen zoals "platformhoogte," "werkhoogte" en "totale hoogte." Hoewel deze begrippen soms voor verwarring zorgen, zijn ze eigenlijk heel eenvoudig te begrijpen.

  • Totale hoogte verwijst naar de volledige hoogte van de rolsteiger, van de grond tot het hoogste punt van de constructie. Dit is meestal het meest rechtlijnige begrip.
  • Platformhoogte geeft aan op welke hoogte de steigervloer zich bevindt. Dit is de plek waarop je staat tijdens het werken.
  • Werkhoogte is gebaseerd op een standaardaanname: een persoon kan doorgaans werken op een hoogte van ongeveer 2 meter boven de platformhoogte. 

Bijvoorbeeld, als een platform op 4 meter ligt, is de werkhoogte doorgaans 6 meter. Het verschil tussen platformhoogte en werkhoogte zorgt soms voor verwarring, maar het helpt bij het bepalen van de juiste rolsteiger voor jouw klus. Door bovenstaande termen goed te begrijpen, kun je de juiste steiger kiezen die voldoet aan jouw specifieke behoeften, of je nu binnen of buiten werkt. 

Onze rolsteigers met voorloopleuning hebben verschillende werkhoogtes, hieronder navigeer je naar een aantal populaire hoogtes:

Rolsteiger Voorloopleuning 4 meter werkhoogte
Rolsteiger Voorloopleuning 6 meter werkhoogte
Rolsteiger Voorloopleuning 8 meter werkhoogte
Rolsteiger Voorloopleuning 10 meter werkhoogte

Steiger opbouwvideo conform ARBO-normering

Hoe bouw je nu jouw aluminium steiger correct op conform ARBO-norm? In onderstaande opbouwvideo legt Altrex het jou uit!

 

Wat weegt een rolsteiger?

Het gewicht van een rolsteiger is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de hoogte en het aantal gebruikte onderdelen. Onze rolsteigers zijn vervaardigd van hoogwaardig aluminium, een materiaal dat bekend staat om zijn sterkte en lichtgewicht eigenschappen. Hierdoor zijn de steigers eenvoudig te vervoeren en op te bouwen.

Hoe hoger de steiger en hoe meer onderdelen je toevoegt, zoals platforms, leuningen en schoren, des te zwaarder de constructie uiteindelijk wordt. Voor een specifieke inschatting van het gewicht kun je rekening houden met de configuratie van de rolsteiger die je nodig hebt.

Steigers uitbreiden: De mogelijkheden op een rij

Het grote voordeel van rolsteigers is dat je ze eenvoudig kunt uitbreiden met diverse accessoires. Veel professionals kiezen bijvoorbeeld voor een rolsteiger met een werkhoogte van 10,20 meter en breiden deze uit met extra onderdelen zoals stabilisatoren, kantplanksets, steigerwielen en opbouwframes. Met deze extra's kun je jouw steiger eenvoudig aanpassen aan jouw specifieke behoeften.

Een populaire keuze is om een rolsteiger zo uit te breiden dat je deze kunt splitsen in twee afzonderlijke steigers. Ideaal om een werkbrug tussen de steigers te hangen, zodat je niet steeds de hele constructie hoeft te verplaatsen. Dit verhoogt niet alleen de efficiëntie, maar bespaart ook tijd. Een andere veelgekozen optie is de uitwijkconsole, ook wel bekend als een dakkapelsteiger. Dit is een perfecte oplossing voor het bereiken van moeilijk toegankelijke plekken, zoals een dakkapel.

Wil je extra gemak en voordeel? Kies dan voor een complete set met een steiger én een steigeraanhanger. Hiermee hoef je je steigermateriaal nooit meer los te vervoeren, wat tijd en moeite bespaart.

Benieuwd welke uitbreidingen en accessoires er nog meer mogelijk zijn? Neem vrijblijvend contact op met onze klantenservice. Wij helpen je graag bij het vinden van de perfecte oplossing voor jouw werkzaamheden!

Welke rolsteiger merken vindt je bij ons?

Laddersenrolsteigers.nl doet alleen zaken met gerenommeerde steigermerken:

 

Altrex

Altrex

De Altrex steigers zijn erg befaamd in Nederland, dit komt ondermeer door hun lange bestaan. Dit label kunnen we dan ook omschrijven als topmerk die voldoet aan de wet -en regelgeving. Alles gaat om de veiligheid en het gebruikersgemak van de uiteindelijke gebruiker. De rolsteigers met Safe-Quick kunt u gemakkelijk en snel samenstellen.

 

Skyworks steigers

Skyworks

De absolute topper op dit moment, qua prijs-kwaliteit-verhouding, zijn de steigers van Skyworks. Skyworks is al jarenlang een gerenommeerd merk en is van oudsher een partij die verstand van zaken heeft. Met de nieuwe Primus lijn wordt de hisotrie voortgezet, waarbij men nu op priijsnvieau een gedegen concurrent is geworden van andere prijsvechters zoals Euroscaffold, ASC en Alumexx. Er is echter 1 verschil: Skyworks is beter, lichter van gewicht en beter doorgedacht. 

 

Euroscaffold rolsteigers

Euroscaffold

Wij zijn erg trots dat wij dealer zijn van Euroscaffold rolsteigers. Dit steigermerk is de afgelopen jaren groter en groter geworden en is nu al bekend binnen heel Europa. Ook hier is veiligheid en kwaliteit erg belangrijk, maar meer dan dat! Wij bieden met dit merk kwaliteit aan voor een betaalbare prijs. Veel ondernemers en particuliere klanten gingen u reeds voor en komen nog steeds bij ons terug.