STEIGER KOPEN? DOE HIER EEN OFFERTE AANVRAAG - BINNEN 24 UUR REACTIE (KLIK HIER)

Voorloopleuning

De voorloopleuning voor steigers is verplicht wanneer je professioneel een rolsteiger op/afbouwt conform het A-blad rolsteigers. Wij verkopen voorloopleuningen van de beste merken zoals de Altrex Voorloopleuning en de Skyworks voorloopleuning. Onze leuningen zijn universeel en uitwisselbaar met diverse bekende merken. Heb je hulp nodig? Dan helpen wij jou graag verder. 

✅ Volgende werkdag op locatie
✅ Meedenkende klantenservice
✅ Contact: 0511- 40 25 64, of mail

Filteren
Positie
Product Naam
Prijs
Product lengte
Van hoog naar laag sorteren
16 producten
1500
Filteren
Positie
Product Naam
Prijs
Product lengte
Van hoog naar laag sorteren
16 producten
1500

Voorloopleuning kopen: Laddersenrolsteigers.nl

Sinds 2018 gelden voor professioneel gebruik van aluminium steigers nieuwe regels voor het opbouwen, betreden en afbouwen. Eigenlijk is de norm heel simpel: op het moment dat je op een steigervloer stapt, moet je rondom beschermd zijn door middel van leuningen. Deze leuningen worden ‘voorloopleuning’ of ‘heupleuning’ genoemd. De norm over hoe dit in zijn werk gaat staat beschreven in het A-blad rolsteigers en zijn de regels die gelden voor professioneel ARBO gebruik. Reden voor deze nieuwe regulering was het stijgende aantal ongevallen tijdens de opbouw van stellages. Met de nieuwe regelgeving wordt de kans op valgevaar verkleind, maar kan je vaak ook nog sneller en makkelijker opbouwen. Uiteraard voldoet ons steigermateriaal de NEN EN 1004:2005 en zijn alle losse onderdelen TUV gecertificeerd.

Een voorloopleuning kan veilig en eenvoudig in onze webshop, waarbij je een ruim pallet van topmerken hebt. Wij verkopen zowel voorloopleuningen van Altrex als Skyworks. Onze Skyworks voorloopleuning is uitwisselbaar met diverse merken. Heb je hulp nodig bij het kiezen van de juiste leuning? Wij helpen jou graag verder!

✅ Voor 12U besteld - volgende werkdag op locatie
✅ Gratis verzending binnen NL (m.u.v. Waddeneilanden)
✅ Offerte op maat (bij meerstuks) is mogelijk
 

Welke voorloopleuning moet ik kiezen?

Sinds de nieuwe opbouwregels van kracht zijn is dit een vraagstelling die wij vaak krijgen van onze klanten. Om deze vraag te beantwoorden moet je eerst de kern begrijpen van deze nieuwe regels. Een voorloopleuning moet valgevaar tegengaan, doordat je rondom beschermd bent bij het beklimmen van de steiger. De heupleuning moet in combinatie met een platform met luik gebruikt worden, anders kan je de rolsteiger alsnog niet binnendoor beklimmen. Je kan ervoor kiezen om de steiger te combineren met schoren, maar dan moet je de stellage wel tegen de gevel opbouwen. Deze rolsteiger uitvoeringen noemen we ook wel de steiger met enkele voorloopleuning, of steiger opbouwen aan de gevel. Als je ook vrijstaand de stellage gaat gebruiken adviseren wij je om te kiezen voor een rolsteiger met een dubbele voorloopleuning. 

Voorloopleuningen is verplicht voor professionals die op een steiger werken

Het gebruik van de voorloopleuning is verplicht voor iedereen die een steiger gebruikt vanuit professioneel perspectief. Zo horen wij in de praktijk nog weleens een ZZP'er zeggen: ‘die regels gelden niet voor mij’. Deze uitspraak klopt dan ook niet. Alle aannemers, schilders, installateurs, grote bedrijven, ZZP-ers moeten voldoen aan de richtlijnen zoals beschreven in het A-blad rolsteigers. Als je gecontroleerd wordt door de arbeidsinspectie kan je een boete krijgen als je niet voldoet aan de norm. Let op: deze opbouwregels gelden niet voor particulieren die een stellage opbouwen. 

Verschillende soorten voorloopleuningen

In onze webshop zal je zien dat wij verschillende soorten voorloopleuningen verkopen van diverse merken. Wij gaan hieronder kort op de verschillende producten in. 

Skyworks voorloopleuning

De Skyworks voorloopleuning is eentje die uitwisselbaar is met verschillende soorten bekende merken. Denk hierbij aan bekende merken zoals Altrex, ASC, Euroscaffold en Topway. Deze leuning kenmerkt zichzelf door zijn professionele kwaliteit en is verkrijgbaar in verschillende lengte maten.

 • Voorloopleuning 1.85 (1.90) meter. Geschikt voor stellages met een vloerafmeting (hart-op-hart) van 1.85/1.90 meter. Deze uitvoering heeft een gewicht van 7 kilogram.
 • Voorloopleuning 2.45 (2.50) meter. Geschikt voor stellages met een vloerafmeting (hart-op-hart) van 2.45/2.50 meter. Deze uitvoering heeft een gewicht van 8 kilogram.
 • Voorloopleuning 3.05 meter. Geschikt voor stellages met een vloerafmeting (hart-op-hart) van 3.05 meter. Deze uitvoering heeft een gewicht van 10 kilogram.

Altrex Voorloopleuning

De Altrex voorloopleuning heeft een eigen benaming namelijk: Safe-Quick® GuardRail. Deze voorloopleuningen zijn voorzien van een rode coating, op deze manier herken je jouw steiger altijd direct. Uniek aan deze Safe-Quick® GuardRail is de klauwbevestiging, deze is gepatenteerd. 

Hoe bouw je een aluminium steiger op met voorloopleuning?

Het lijkt allemaal ingewikkelder dan het is, maar hoe werkt een voorloopleuning nu eigenlijk? Het is heel simpel, in onderstaande productvideo wordt kort uitgelegd hoe het veilig opbouwen van een rolsteiger werkt. Het idee is te alle tijde: op het moment dat je door een vloer met luik klimt en op het platform gaat staan, dan moet je altijd omringd worden door de voorloopleuningen. Zie bijgaande productvideo:

Rolsteiger met voorloopleuning kopen

Bij laddersenrolsteigers vinden wij het belangrijk dat onze professionele klanten conform de geldende ARBO regels werken. Wij hebben dan ook diverse sets met steigers voor onze klanten samengesteld. Je kan een rolsteiger opbouwen met voorloopleuning aan beide kanten (vrijstaand), of juist aan een zijde (opbouw tegen de gevel). 

Rolsteiger Enkele voorloopleuning (opbouw tegen de gevel aan)

Met deze uitvoering voldoe je aan wet -en regelgeving voor professioneel gebruik, mits je de stellage opbouwd tegen de gevel aan. De steigers enkele voorloopleuning hebben wij uitgevoerd in de breedte afmetingen 0.75 meter, 0.90 meter en 1.35 meter. 

 • Je werkt volgens de huidige opbouwnorm
 • Voorloopleuning in combinatie met schoren (opbouw aan de gevel)
 • Goedkopere oplossing dan beide zijdes met leuning

Rolsteiger Dubbele voorloopleuning (vrijstaande opbouw)

Heupleuningen aan beide zijden zodat je vrijstaand de stellage op kan bouwen. Voor het gemak en duidelijkheid voor de opbouwers verkopen we deze uitvoering het meeste. Er worden nog nauwelijks fouten gemaakt en doordat er maar 4 diagonaalschoren meegeleverd worden (voor helemaal onderin), gaan mensen niet alsnog met schoren en leuningen door elkaar heen werken. De steigers dubbele voorloopleuning (vrijstaand opbouwen) hebben wij uitgevoerd in de breedte afmetingen 0.75 meter, 0.90 meter en 1.35 meter

 • Kans op fout opbouw nihil
 • Duidelijkheid voor opbouwer / minder onderdelen
 • Zowel aan de gevel als vrijstaand te gebruiken

Wat is een voorloopleuning

Iedere fabrikant heeft zijn eigen naam voor dit product, ze hebben echter allen dezelfde overeenkomst; voldoen aan wet -en regelgeving. Maar wat is zo'n leuning nu eigenlijk? Het is niks meer en niks minder dan een onderdeel dat geplaatst moet worden voordat je het steigerplatform betreedt. De bovenste klauwen hang je op de sport waar de leuning moet hangen. Vervolgens trek je de leuning iets naar beneden en 'klik' je de andere klauwen vast, die voorzien zijn van borging, aan de onderste sporten. Door te gaan werken met deze nieuwe voorloopleuningen moet je tevens een nieuw rolsteiger frame ..-28-4 aanschaffen, anders komen de maten niet uit wanneer je op even hoogte wilt opbouwen. Leuningframes hebben namelijk een ruimte van 50CM tussen de sporten, een voorloopleuning is berekend op 28 centimeter tussen de sporten. Met dit product ben je dus altijd veilig beschermd zodra je een rolsteiger opbouwt, afbreekt of betreedt. Twee andere grote voordelen zijn dat je minder onderdelen nodig hebt en dat verkeerd opbouwen bijna onmogelijk is.

Online voorloopleuning kopen

De voorloopleuning is tegenwoordig erg gemakkelijk online te bestellen in de webshop van laddersenrolsteigers.nl. Wanneer je voor de aanschaf van dit product gaat ben je gegarandeerd van een aantal zaken op productniveau:

 • Kwaliteit is gegarandeerd voor een scherpe prijs
 • Je voldoet aan de nieuwe regelgeving gesteld vanuit A-blad rolsteigers
 • Hiermee wordt extra veiligheid gegarandeerd ten aanzien van opbouw en afbouw
 • Vervolgens worden hier ook nog boetes mee voorkomen.
 • Voor 12U besteld = volgende werkdag op locatie
 • Online een voorloopleuning kopen was dan ook nog nooit zo makkelijk. Klik op het door jou gewenste model en reken vervolgens af in de beveiligde betaalmodule.

Hulp nodig bij het kopen van een voorloopleuning?

Kom je er niet uit en heb je hulp nodig bij het kiezen van de juiste voorloopleuning? Onze klantenservice staat iedere werkdag voor jou klaar en helpt je graag verder. Contact: 0511- 40 25 64, of mail

Verschillende merken voorloopleuning