ALTREX RS5 STEIGERMAAND T/M 31 maart: BESTEL NU EEN RS5 ROLSTEIGER MET HOUTEN PLATFORMEN EN ONTVANG FIBER-DECK PLATFORMEN (KLIK HIER)

Euroscaffold rolsteiger kopen

Wilt u graag een professionele rolsteiger kopen tegen een betaalbare prijs? Dan is onze Euroscaffold collectie zeker een goede optie voor u. In onderstaande aanbod hebben wij al diverse standaard configuraties voor u samengesteld. Wilt u uw steiger helemaal zelf samenstellen? Neem dan contact met ons op!

Onze Euro rolsteiger heeft verschillende verbindingspennen. Zo kan u er bijvoorbeeld kiezen om met of zonder borgpennen te werken, of te kiezen voor het snelopbouw model. Verder is er keuze uit een breed (1.35 meter), of smal (0.75 meter) platform en een platformlengte van 1.85, 2.45, of 3.05 meter. Onze Euroscaffold steigeronderdelen zijn uitwisselbaar met merken zoals bijvoorbeeld ASC, Altrex, Topway, Skyworks en Solide. 

Bekijk ook eens onze rolsteigers 2018 die voldoen aan de nieuwe opbouwnorm!

Filteren
Filteren
Positie
Product Naam
Prijs
Product lengte
Van hoog naar laag sorteren
438 producten
500
Filteren
Positie
Product Naam
Prijs
Product lengte
Van hoog naar laag sorteren
438 producten
500

Professionele Euroscaffold steigers

Onze professionele rolsteigers van Euroscaffold zijn geschikt voor iedere professional die op hoogte moet werken. Alle producten zijn geschikt voor werkzaamheden zoals schilderwerk, kluswerk, maar ook voor bijvoorbeeld het plaatsen van zonnepanelen. Kwaliteit en veiligheid tegen een betaalbare prijs, daar staan al onze Euroscaffold klimstellages voor. In het overzicht hieronder geven wij per type rolsteiger aan wat de voordelen en eventuele nadelen zijn. Al onze producten zijn gecertificeerd volgens de geldende wet –en regelgeving. Daarnaast zijn de onderdelen ondermeer uitwisselbaar met bekende merken zoals Altrex, ASC, Topway en Skyworks. Wilt u graag een steiger kopen, of bent u oriënterend?  Neem dan vrijblijvend contact op met onze klantenservice, dit kan zowel per mail als telefonisch.

 

verbindingspen Euro

Euro rolsteigers

Wanneer u graag snel steigers wilt opbouwen dan is het type ‘Euro’ misschien een goede oplossing. Dit product ziet er niet alleen goed uit, maar is ook kwalitatief uitstekend. Al onze Euro steigers worden in Nederland geproduceerd. Naast dat de producten deugdelijk zijn, zijn ze ook veilig te beklimmen. Dit komt ondermeer door de anti-slip profielen die op de frames zijn aangebracht. U kunt voor dit model kiezen uit de brede (1.35 meter) en de smalle (0.75 meter) variant. Het onderscheidende van het type rolsteiger compleet is de verbindingspen die op ieder frame is bevestigd. Door deze uniek pen bent u geen borgclips meer benodigd. Het opbouwen en afbreken van steigers gaat hierdoor extra snel.

 •   Wanddikte van de buizen is 2,2 millimeter
 •   Voorzien van anti-slip profielen
 •   Keuze uit een houten platform, of lichtgewicht platform
 •   Borgclips zijn niet benodigd, hierdoor snelle op –en afbouw

 

 •   Dit type is iets duurder dan de rolsteiger compleet

 

Rechte borgpen

Rolsteiger compleet

Een aluminium steiger die iets goedkoper is dan de Euro-uitvoering. Echter heeft dit geen enkele invloed op de kwaliteit, betrouwbaarheid en duurzaamheid van het product. Ook dit type is in Nederland gefabriceerd en bestaat uit hoogwaardig aluminium. Het grootste verschil met de Euro is de verbindingspen van de frames. Deze bestaat in deze uitvoering uit een rechte opbouwpen, waarbij je vervolgens borgclips moet gebruiken. De pennen zijn vastgezet met popnagels, mocht een frame vallen dan is deze niet direct verbogen. De rolsteiger compleet is te verkrijgen in zowel een bredere (1.35 meter) als een smallere (0.75 meter) uitvoering. Tevens kan u kiezen uit een platformlengte van 1.85, 2.45, of 3.05 meter.

 •   Anti-slip profiel op de horizontale sporten van de frames
 •   Prijs is iets lager dan de Euro-variant
 •   Frames zijn voorzien van een rechte opbouwpen, die niet snel kapot gaat

 

 •   De opbouw is iets minder snel dan de Euro-steiger

 

 

Opbouw rolsteiger

Vanwege het aantal ongelukken die gebeuren op rolsteigers heeft men besloten om de opbouwregels aan te scherpen per 1 januari 2018. Deze scherpere regels houden in dat je een platform pas mag betreden, nadat er frames rondom zijn bevestigd. Hierdoor ga je in een soort van ‘kooi’ omhoog en wordt de kans op naar beneden vallen verkleind. Deze regels gelden overigens niet voor particuliere gebruikers. Om te voldoen aan deze nieuwe regelgeving zijn er door Euroscaffold zogenaamde voorloopleuningen gemaakt. Komen hierdoor de oude traditionele in zijn geheel te vervallen? Hier kunnen wij volmondig nee op antwoorden, je kunt ze bijvoorbeeld ook combineren met de voorloopleuningen. De nieuwe manier van werken kost qua geld misschien iets meer, maar kan je ook makkelijk terugverdienen qua tijd (op –en afbouw gaat namelijk sneller). Daarnaast… veiligheid gaat boven alles!

 

Rolsteiger nieuwe norm

Rolsteiger enkele voorloopleuning

Onze aluminium rolsteigers met de enkele voorloopleuning voldoen aan de nieuwe regels. Voorwaarde voor de opbouw is dat de steiger maximaal 15 centimeter van de gevel afstaat. Wanneer dit het geval is, dan ben je maar een kant verplicht de voorloopleuningen te plaatsen. Aan de andere kant heb je immers de muur en kan je de traditionele schoren bevestigen. De andere onderdelen van onze Euroscaffold steiger producten zijn gewoon te combineren met deze leuningen. Ook in deze configuratie kan gekozen worden uit een brede, of smalle variant. 

 •   Voldoet aan de nieuwe opbouwregels
 •   Opbouw is makkelijker en sneller
 •   Veilig opbouwen

 

 •   In deze configuratie is de steiger alleen aan de gevel (15 cm) op te bouwen
 •   Vrijstaande opbouw is dus niet mogelijk
 •   Voorloopleuningen zijn iets duurder dan traditionele schoren

 

verbindingspen Euro

Rolsteiger dubbele voorloopleuning

Wanneer u kiest voor deze uitvoering hoeft u zich niet meer druk te maken of de aluminium steiger vrijstaand of aan de gevel is opgebouwd. Aan beide kanten plaatst u namelijk de voorloopleuningen, vandaar ook de naam ‘dubbele voorloopleuning’. Zowel u als uw personeel kunt hierdoor gemakkelijk en veilig opbouwen. Bij de samenstelling van de dubbele voorloopleuning kunt u kiezen uit de brede of de smalle rolsteigers.

 •   Voldoet aan de nieuwe opbouwregels
 •   Snelle opbouw
 •   Zowel vrijstaand als aan de gevel te gebruiken

 

 •   Hogere aanschafprijs dan met enkele voorloopleuning

 

Nieuwe opbouwnorm rolsteigers

 

Diverse opties mogelijk

In de zoektocht naar de meest passende steigers komt u verschillende termen tegen, hieronder beschrijven we deze benamingen:

 •  Werkhoogte en platformhoogte: Simpel gezegd, platformhoogte + 2 meter = werkhoogte;
 •  Platformlengte: er is keuze uit drie verschillende lengtes: 1.85, 2.45 en 3.05 meter;
 •  Keuze voor een platform: u kunt in alle configuraties kiezen tussen een houten platform, of een lichtgewicht platform;
 •  Breedte van het platform: 1.35 meter (voor meer werkoppervlakte) en 0.75 meter (kleinere ruimtes)
 •  Voorloopleuning, traditionele schoren: voldoen aan de wetgeving (voor bedrijven)

In de mindere perioden van het jaar komt het natuurlijk ook veel voor dat u veel binnen klussen heeft. Wanneer u dan boven uw macht moet werken, dan kan een kamersteiger een goede uitkomst bieden. Onze kamersteigers bestaan uit een vouwbaar gedeelte, waardoor deze zeer makkelijk te vervoeren en op te bouwen is.

Opbouwinstructie rolsteiger

Wanneer u een steiger gaat opbouwen is het van belang dat u de opbouwinstructies goed opvolgt. Hierdoor minimaliseert u de kans op ongevallen. Niet alleen het naar beneden vallen van personen is een risico, maar ook onderdelen, of gereedschap kan vallen. In bijgaande video hebben wij een korte opbouwinstructie opgesteld. De eerste video is gebaseerd op het opbouwen met de traditionele schoren. In de tweede video wordt opgebouwd met de voorloopleuningen die voldoen aan de nieuwe opbouwnorm.


 

 

Steiger kopen

Een rolsteiger kopen bij laddersenrolsteigers.nl kan heel simpel zijn. Kies uw type uit en stel hem vervolgens samen en reken af in onze beveiligde betaalomgeving. Het kan natuurlijk zijn dat u uw eigen wensen en behoeften heeft met betrekking tot de configuratie. Mocht uw samenstelling er niet tussen staan, neem dan vrijblijvend contact op met onze klantenservice. Ook een offerte aanvragen behoort tot de mogelijkheden! Voor 12:00 uur besteld, is de volgende werkdag gratis op locatie geleverd.