AANBIEDING UITGELICHT: 1) Altrex All Round 3x9 + laddermat | 2) Altrex steiger RS42-S 1.35 x 2.45 x 8.20WH (KNALLER)| 3) Altrex kamersteiger 4M werkhoogte

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Steigermateriaal | Steigeronderdelen: Laddersenrolsteigers.nl

Steigermateriaal kopen doet u snel, veilig en eenvoudig in de webwinkel van laddersenrolsteigers.nl. Onze onderdelen zijn uitwisselbaar met diverse merken, zoals Altrex, ASC, Skyworks, Custers en Topway. Weet u niet zeker of de onderdelen op uw steiger zullen passen? Neem dan vrijblijvend contact op met onze klantenservice. Wij zijn een jong en dynamisch bedrijf gevestigd in het Friese dorp Kollum, maar leveren steigermateriaal door heel Nederland en België. Tevens is onze showroom op afspraak geopend!

  •   Voor 14:00 uur besteld = volgende werkdag geleverd;
  •   14 dagen herroepingsrecht;
  •   Kwaliteitsmateriaal voor een scherpe prijs;
  •   Onderdelen zijn uitwisselbaar met diverse merken.

 

Welke soorten steigermateriaal kunt u bij ons kopen?

 

rolsteiger frame kopen

Rolsteiger frame

Onze rolsteiger frames vormen de basis van iedere steiger waarmee u veilig de hoogte in kunt gaan. In ons steigermateriaal assortiment opbouwframes en leuningframes maken wij onderscheid tussen de modellen Extrusie en Euro. Het verschil tussen deze twee zit hem in de verbindingspen. Met de Euro opbouwframes bent u verzekerd van een snellere op -en afbouw. De Extrusie rolsteiger frame daarentegen is iets goedkoper en wordt geborgd door middel van borgpennen. Desalniettemin worden beide steiger frames vervaardigd van kwaliteit aluminium en hebben zij een buisdikte van 2.2 millimeter. Ook qua breedte heeft u een keuze uit de maten 0.75, 0.90 en 1.35 meter.

 

 

voorloopleuning rolsteiger

Voorloopleuning / Safe-Quick guardrail

Nieuw en tevens onmisbaar in onze collectie steigermateriaal is de rolsteiger voorloopleuning. Met deze voorloopleuning / heupleuning voorkomt u boetes en bent u verzekerd van een veilige opbouw van uw klimstellage. In de volksmond wordt vaak gesproken over de ‘nieuwe opbouwnorm’ waar ieder bedrijf aan moet voldoen. Maar wat houdt dit nu eigenlijk in? Met de voorloopleuning bouwt u in de toekomst uw steiger veiliger, sneller en stabieler op. Concreet houdt het in dat een steiger pas betreden mag worden zodra u omgeven bent door middel van leuningen. Onze voorloopleuning is uitwisselbaar met verschillende labels en is verkrijgbaar in de maten 1.85, 2.45 en 3.05 meter. Bekijk ook snel onze opbouwvideo’s over hoe u moet werken met deze leuningen.

 

 

steiger platform kopen

Steiger platform

Is uw rolsteiger platform kapot, of misschien gewoon versleten door al het harde werk? Onze platforms voor rolsteigers zijn te verkrijgen in diverse soorten en maten en zijn een stukje essentieel steigermateriaal. Allereerst maken we het onderscheid tussen de lichtgewicht en houten vloeren. Qua gewicht scheelt dit al snel zo’n 30%! Voor de lichtgewicht vloeren kunt u kiezen uit de Caronbeck platen van Euroscaffold en de Fiber-Deck uitvoering van Altrex. Tevens kunt kiezen uit een steigerplatform met luik, maar ook zonder luik. Ook hier geldt weer dat de diverse merken met elkaar uit te wisselen zijn. U heeft bij ons de keuze uit de lengtes van 1.85, 2.45, 3.05 en 4.00 meter.

 

 

steigerwielen kopen

Steigerwielen

Een rolsteiger zou niet zo heten als deze niet was te verrijden met behulp van de steigerwielen. Dit maakt de steiger nu eenmaal mobiel en hierdoor gemakkelijk in te zetten. In het assortiment van steigermateriaal zijn er verschillende soorten steigerwielen beschikbaar. Zo kiest de semi-professional vaak voor de steigerwielen rubber, omdat deze qua prijs-kwaliteit interessant zijn. De daadwerkelijke professional die iedere dag zware intensieve klussen verricht kiest daarentegen veelal voor de dubbel geremde nylon wielen. Deze zijn vervolgens weer verkrijgbaar met stalen spindel, of aluminium spindel. Wat de overeenkomst is van deze 3 steigerwielen? Ze hebben alle drie een diameter van 200 mm.

 

 

rolsteiger stabilisator

Stabilisatoren rolsteiger

Met de stabilisatoren voor uw steiger zorgt u ervoor dat uw steiger in balans blijft. Bij een werkhoogte hoger dan vier meter zijn deze stabilisatoren verplicht. Indien u aan de gevel werkt dan kunt u volstaan met twee stabilisatoren, wanneer u vrijstaand werkt zijn er vier benodigd. Bij ons heeft u de keuze uit twee verschillende soorten, namelijk de telestabilisator en de vaste. Met de telestabilisator kunt u zelf bepalen hoe ver deze uitgestrekt moet worden. De vaste maten van beide uitvoeringen zijn 2 en 3 meter

 

 

 

uitwijkconsole kopen

Uitwijkconsole / uitwijksteiger

De uitwijkconsole wordt ook wel uitwijksteiger genoemd en is de perfecte aanvulling op uw steigermateriaal. Met deze uitwijkconsole kunt u voortaan ook de moeilijk bereikbare plekken rondom een woning bereiken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het verven, of het vervangen van een dakkapel. Een uitwijksteiger hoeft helemaal niet duur te zijn en kan veel frustraties wegnemen. Onze uitwijkconsoles zijn universeel en gemakkelijk in lengte te verstellen. Hierdoor kunt u zelf bepalen of u een breed, of smal werkoppervlakte wilt hebben.

 

 

 

werkbrug kopen

Werkbrug / loopbrug

Een werkbrug, of loopbrug, is binnen ons steigermateriaal een veel gekocht product. Doordat wij een ruime keuze in lengtes hanteren, namelijk 4 t/m 8 meter, is er voor iedere klusser een goede maat beschikbaar. Onze werkbrug wordt gefabriceerd in Nederland en is goed te gebruiken wanneer u extra loopruimte wilt creëren, of wanneer op de benedenvloer obstakels zijn. U kunt in onze webshop ervoor kiezen om alleen een loopbrug te kopen, deze kunt u natuurlijk uitbreiden met de leuningen. Bekijk bijvoorbeeld eens onze complete loopbrug die scherp geprijsd is!

 

 

 

kantplankset rolsteiger

Kantplank steiger

Onze klanten geven vaak aan geen kantplankset te willen hebben bij de aankoop van een rolsteiger. Reden hiervoor is dat dit onderdeel toch niet gebruikt wordt. De kantplankset wordt dan ook zwaar onderschat en is vanuit wetgeving zelfs verplicht. Met een kantplank steiger wordt de kans aanzienlijk kleiner dat onderdelen, of gereedschap naar beneden vallen. In ons assortiment steigermateriaal wordt de aluminium kantplank aangeboden, maar ook de houten variant.

 

 

 

schoorsteensteiger kopen

Daksteiger / schoorsteensteiger

Net zoals bij al het andere steigermateriaal heeft ook de daksteiger een tweede naam, namelijk: schoorsteensteiger. Deze daksteiger is erg geschikt wanneer u de schoorsteen reinigt, of misschien helemaal moet renoveren. Tijdens het werken op de schoorsteensteiger heeft u helemaal niet het gevoel dat u op een hellend dak staat te werken, dat is een groot voordeel. Tevens bent u door de omheining beschermd tegen valgevaar. Onze daksteiger wordt zowel gebruikt door de actieve particulier, alsmede de professional. Let wel op; de schoorsteensteiger heeft maar 1 breedte maat en dat is 0.75 meter.

 

 

 

schoren steiger

Rolsteiger schoren

De rolsteiger schoren zorgen voor samen met de platforms voor de stabiliteit van uw stellage. Deze producten zijn onder te verdelen in horizontaal schoren en verticaal schoren. Zoals de naam eigenlijk zegt geven de schoren al enigszins aan hoe u ze moet gebruiken. Ze kunnen ook maar op 1 manier geplaatst worden, de goede manier. Alleen het is voor de stabiliteit van de steiger wel belangrijk dat u de schoren plaatst op strategische plekken. De horizontaal schoor is tevens makkelijk te gebruiken als rugleuning zodat u niet naar beneden valt. Alle schoren hebben een wanddikte van 2.2 millimeter en worden vervaardigd uit top aluminium.

 

 

kamersteiger materiaal

Kamersteiger onderdelen

Zijn uw kamersteiger onderdelen beschadigd of kwijt geraakt? Geen enkel probleem, met ons steigermateriaal kunt u altijd uw kamersteiger weer opnieuw opbouwen. In ons assortiment kamersteiger onderdelen kunt u kiezen uit diverse vouwframes: 3 sports (1 meter), of 6 sports (2 meter). Tevens zijn er verschillende breedtes te verkrijgen: 0.75, 0.90 en 1.35 breed. Wanneer u uw kamersteiger verder wilt uitbreiden met schoren, of een extra platform dan adviseren wij u om eens bij deze rubrieken te kijken. Heeft u hulp nodig met de uitbreiding van uw vouwsteiger? Neem dan vrijblijvend contact op met onze klantenservice.

 

Wanneer moet uw steigermateriaal gekeurd worden?

Uw steigermateriaal dient eigenlijk ieder moment dat het wordt gebruikt gekeurd te worden. Dit klinkt heel overdreven, maar wij willen u alleen adviseren om scherp te blijven zodra u uw stellage opnieuw opbouwt. Het voorkomen van dergelijke ongelukken is namelijk beter dan genezen. Volgens de wetgever moeten uw steiger onderdelen periodiek gekeurd worden, maar minimaal eenmaal per jaar. Deze keuring dient uitgevoerd te worden door een persoon, of externe instantie die hier verstand van heeft.

 

Wat kost steigermateriaal?

Over de kosten van steigermateriaal kunnen we eigenlijk niet uitgepraat raken. Er zijn namelijk zoveel onderdelen, verschillende maten, diverse uitvoeringen waarmee u rekening moet houden. Het is dan ook verstandig om het product wat u zoekt nader te bekijken en om vervolgens ‘in het product’ te gaan (dus er op te klikken). Wanneer u dit doet dan kunt u vervolgens de door u gewenste maat aangeven. De kosten van steigeronderdelen worden aanzienlijk kleiner als u meerdere onderdelen af gaat nemen. Wanneer dit het geval is dan kunt u contact opnemen met onze klantenservice, wij maken dan een offerte op maat voor u!

Steigermateriaal

Bent u steigermateriaal nodig, omdat uw onderdelen kapot, verdwenen, of versleten zijn? Neem dan eens een kijkje in ons uitgebreide assortiment steigeronderdelen. Ons materiaal is uitwisselbaar met diverse gangbare merken, zoals: Altrex, ASC, LSC, Skyworks en Topway.

To Top
Advies nodig? Bel 0511 - 40 25 64