ALTREX EK STEIGER ACTIE: FIBER-VOOR-HOUT PRIJS EN MEER...

Rolsteigers

Ben jij op zoek naar een veilige steiger? In onze webhop vind je alléén de beste merken terug, zoals Altrex, Skyworks (tip) en Euroscaffold. Onze rolsteigers zijn geschikt voor intensieve klussen, voor bijvoorbeeld timmermannen, schilders, of werkzaamheden met betrekking tot zonnepanelen. Wanneer je jouw stellage gebruikt als professional dan raden wij je aan volgens de actuele norm te werken met de rolsteiger voorloopleuning

✅ Voor 12U besteld = volgende werkdag op locatie
✅ Meedenkende klantenservice
✅ Contact: 0511- 40 25 64, of mail

Filteren
Positie
Product Naam
Prijs
Product lengte
Van hoog naar laag sorteren
1265 producten
1500
Filteren
Positie
Product Naam
Prijs
Product lengte
Van hoog naar laag sorteren
1265 producten
1500

Type rolsteigers


Aluminium rolsteiger

Aluminium rolsteiger

De aluminium rolsteiger is het meest bekende type in de steigerwereld. Ideaal voor de schilder, bouwvakker, stucadoor of andere professional die veilig op hoogte moet werken. Veilig werken op hoogte is het belangrijkste wat er is. Onze rolsteigers zijn dan ook van hoogwaardig materiaal gemaakt en bestaan uit de topmerken Altrex en Euroscaffold. Het is verstandig om een aluminium steiger aan te schaffen als je vaak op hoogte aan het werk bent. Rolsteigers zijn te herkennen aan de losse opbouwframes die op wieletjes staan en die je zelf zo hoog kunt opbouwen als je wilt. Bij het aanschaffen van een steiger moet je rekening houden met een aantal zaken:

- Hoe breed moet mijn platform zijn?
- Welke lengte ben ik benodigd?
- Op wat voor hoogte wil ik werken?
- Wil ik een lichtgewicht platform, of een houten platform? (Scheelt 27% in gewicht)
- Moet de steiger in de toekomst uitgebreid worden met producten zoals een loopbrug, of uitwijkconsole?

De steigers van laddersenrolsteigers.nl kunnen zowel door professionals als de gewone consument gebruikt worden. De klimstellages zijn duur in de aanschaf, maar als je er zuinig mee bent gaan ze zo'n 10 tot 20 jaar mee. Al onze rolsteigers voldoen aan de geldende wet –en regelgeving en zijn voorzien van een EN 1004 certificaat. Wij adviseren u om eens te kijken naar ons Euroscaffold assortiment. Dit merk betreft een absoluut A-merk, is betaalbaar en kwalitatief erg goed. De onderdelen van Euroscaffold zijn uitwisselbaar met bekenden merken zoals Altrex, ASC, Topway en Skyworks. Favoriet onder onze klanten is de rolsteiger voorloopleuning. Door zijn unieke verbindingspen is deze stellage snel op en af te bouwen. 

 •   Gemakkelijk op en af te bouwen
 •   Veiligheid voorop
 •   Voor intensief gebruik

 

 •   Eenmalige aanschafprijs is hoog

 

Kamersteiger

Kamersteiger

De kamersteiger is ontwikkeld om veilig te werken op de lagere niveaus. Deze klimstellage is bijvoorbeeld perfect toe te passen als je aan het schilderen, of aan het stucen bent in de woonkamer. Onze kamersteigers bestaan uit een vouwbaar deel met een aantal losse onderdelen. Het voordeel van deze compacte steiger is dat ze gemakkelijk te vervoeren zijn en in 5 minuten opgebouwd kunnen worden. Wil je graag kamersteigers kopen? Dan ben je bij laddersenrolsteigers.nl aan het goed adres. Wij verkopen alleen producten van hoogwaardige kwaliteit. De kamersteigers zijn voor zowel de professionele als de doe-het-zelfer. Favoriete producten onder onze klanten is Euroscaffold kamersteiger en de kamersteiger 4 meter.  

  •   Compact en hierdoor gemakkelijk te vervoeren
  •   Zwaar intensief gebruik, maar ook voor de thuisklusser
  •   Ideaal voor kleine (binnen)ruimtes

 

 

 •   Minder werkruimte ter beschikking

 

Aluminium daksteiger

Daksteiger

Ben je veel bezig met werkzaamheden op het dak aan bijvoorbeeld dakkappellen of schoorstenen? Dan biedt een daksteiger, men noemt deze ook wel schoorsteensteiger, een goede uitkomst. Aan welke kant van het dak er ook gewerkt wordt, de schoorsteensteiger is overal toe te passen. Werken aan de nok wordt veel eenvoudiger, maar zeker ook veiliger. De platformen zijn te verkrijgen in verschillende maten, zo ben je er altijd zeker van dat je voldoende werkruimte hebt. Een schoorsteensteiger is te gebruiken voor daken met een hoek van 30-45 graden.      

 •   Eenvoudige opbouw, hierdoor weinig schade aan dakpannen
 •   Veilig en gemakkelijk een dakkapel vervangen
 •   Stabiliteit

 

 

Aluminium vouwsteiger

Vouwsteiger

De vouwsteiger is een bouwstellage die gebruikt kan worden voor zowel de grote als de kleinere klussen. In onze collectie vind je vouwsteigers terug van diverse werkhoogten en breedtes. Doordat het onderste gedeelte van een vouwsteiger inklapbaar is, is het klimmateriaal zowel binnen als buiten gemakkelijk te gebruiken en neemt het product weinig ruimte in met vervoeren. Onze vouwsteigers zijn zowel geschikt voor de professionele, als thuisklussers. Dit type is erg geschikt voor schilderwerkzaamheden, of kleine kluswerkzaamheden. De steiger kan samengesteld worden zoals de klant het wil.  

 •   Compact
 •   Snel op te bouwen
 •   Kan zowel binnen als buiten opgebouwd worden

 

 •   Meer voor binnengebruik
 •   De gewone rolsteiger is hoger op te bouwen

 

Aluminium trapsteiger

Trapsteiger / Trappentoren

Veel heen en weer aan het klimmen met materialen, of gereedschap? Dan is een trapsteiger misschien de perfecte oplossing. Met onze trappentoren klim je gemakkelijk naar boven toe via een geïntegreerde trap. De rolsteiger met inwendige trap is eenvoudig op te bouwen en voldoet aan alle veiligheidsvoorschriften. Dit model kent een hogere koopsom, waardoor je snel af zou kunnen schrikken. Maar realiseer wel dat u sneller boven en onder bent bij een klus en tijd is geld…. In ons assortiment bieden wij de Altrex trapsteiger en Euroscaffold trappentoren aan.

 •   Je kan de trappentoren gemakkelijk betreden
 •   Gemakkelijker naar beneden en boven klimmen

 

 •   De trappen zijn losse onderdelen en nemen dus wat meer ruimte in met vervoer
 •   Hogere aanschafprijs

 

 

 

Aluminium uitwijkconsole

Uitwijkconsole / Uitwijksteiger

Een dakkapel is vaak moeilijker te bereiken, met het kopen van een uitwijkconsole behoort dit toe aan de verleden tijd. Je verlengt namelijk in de breedte je rolsteiger, waardoor er een groter platform gecreëerd wordt en een dakkapel gemakkelijk te bereiken is. Perfect dus wanneer je een dakkapel moet plaatsen, schuren, of verven. Op iedere hoogte gemakkelijk en veilig werken, dat is het idee van de uitwijksteiger! Daarnaast worden de dakpannen beschermd, doordat aan de onderkant een kunststof bescherming is gemonteerd.  

 •   Dakkapel gemakkelijk te bereiken
 •   Gemakkelijk te bevestigen aan de rolsteiger
 •   Nog meer werkoppervlakte

 

 •   Controleer van tevoren of de uitwijkconsole op de steiger past

 

 

rolsteiger voor 1 persoon

Eenpersoonssteiger

Een rolsteiger die opgebouwd mag worden door 1 persoon en dit conform wet -en regelgeving. De steigermerken Euroscaffold en Altrex hebben een oplossing bedacht voor deze grote vraag vanuit de markt. Want hoeveel ondernemers hebben geen personeel en hierdoor geen extra handen om de traditionele stellage op te bouwen? Met een 1-persoons klimoplossing heeft u deze vragen nooit meer en heeft u een sterke, veilige en compacte oplossing.

 •   Mechanisme om platform aan te hangen, hierdoor veilig opbouwen
 •   Van de onderdelen kan eenvoudig een verrijdbare trolley gemaakt worden
 •   Alle sporten zijn voorzien van antislip profiel
 •   In een paar minuten is de stellage opgebouwd

 

 •   Minder werkoppervlakte dan een traditionele rolsteiger

 

 

Rolsteiger onderdelen

Een goede klimstellage gaat snel 10 tot 20 jaar mee als deze op een goede manier onderhouden wordt. Hier en daar zullen echter de losse steiger onderdelen wel vervangen moeten worden. Zo zullen de steigerwielen snel slijten, of moet er een nieuw platform aangeschaft worden. Ben je op zoek naar opbouwframes, leuningframes, borgclips, of steigerwielen? Informeer dan eens wat wij voor je zouden kunnen betekenen.  

 

Steigeraanhanger met rolsteiger 10 meter

Steigeraanhangers

Een steigeraanhanger, ook wel steigertransporter genoemd, is een uitermate geschikt product voor optimaal gebruiksgemak. Met een dergelijke aanhanger hoeft u voortaan namelijk geen steigermateriaal meer over te laden. Hiermee voorkomt u niet alleen tijdverlies, maar voorkomt u ook beschadiging en het kwijtraken van onderdelen. Wanneer u op zoek bent naar een rolsteiger met aanhanger, dan adviseren wij u om eens te kijken naar onze combinatie aanbiedingen.

 •   Nooit meer overladen van onderdelen
 •   De aanhanger is zo ingericht dat u duidelijk overzicht heeft
 •   Verlies van onderdelen wordt hiermee voorkomen
 •   Tevens minder schade doordat onderdelen los op de kar liggen.

 

 •   Een steigeraanhanger neemt ruimte in en moet ergens geplaatst kunnen worden

 

Euro rolsteiger

Euro rolsteiger

De Euro rolsteiger is een gevierd product bij onze klanten. Dit komt met name door de conische verbindingspen die ervoor zorgt dat u deze steiger snel op -en af kunt bouwen. Een ander groot voordeel is dat u geen losse onderdelen meer benodigd bent zoals borgclips. De frames van dit model zijn TUV gecertificeerd en zijn van professionele kwaliteit. Kies snel welke breedte, lengte en soort platform u wilt hebben, vervolgens verschijnt de prijs er direct bij. Deze steigers zijn uit voorraad leverbaar, hierbij geldt: voor 14:00 uur besteld = volgende werkdag gratis geleverd in Nederland (m.u.v. Waddeneilanden).

 •   Snel op -en afbouwen;
 •   Binnen 10 minuten uw steiger opgebouwd;
 •   Unieke verbindingspen;
 •   Geen losse onderdelen zoals borgclips benodigd. 

 

Hoe rolsteiger opbouwen?

Per product is het altijd goed om vooraf te informeren tot hoe hoog en hoe u daadwerkelijk op mag bouwen. Wanneer u een rolsteiger heeft gekocht zou u een producthandleiding meegeleverd moeten krijgen, hierin staat exact wat van u verwacht wordt. Per merk verschilt het welke eisen worden gesteld aan een goede opbouw, maar in hoofdlijnen komen de stappen overeen. Nagenoeg bij elk label wordt er namelijk gewerkt met twee horizontale en twee (of vier) diagonale schoren per sectie. Wanneer u buiten een steiger vrijstaand wilt opbouwen, dan is de maximale platformhoogte hiervoor acht meter. Voor opbouwen binnen geldt twaalf meter.

 

Rolsteiger werkhoogte

Wat is werkhoogte?

De term “werkhoogte” zult u vaak tegenkomen in de wondere wereld van steigers. Met deze term wordt weergegeven op welke hoogte u werken kunt, klinkt vrij duidelijk. De meeste mensen raken echter wat in de war wanneer er gesproken wordt over platformhoogte en werkhoogte. Het verschil tussen deze twee? Met platformhoogte wordt de hoogte bedoeld waarop het platform komt te liggen. Wanneer er vervolgens 2 meter bijgeteld wordt dan hebben we de werkhoogte te pakken. Simpele rekensom als voorbeeld: bij een steiger met 8 meter werkhoogte ligt de vloer op 6 meter hoogte.

Hieronder worden de verschillende werkhoogtes weergegeven. Wanneer u op een van deze links klikt komt u direct op de pagina waarbij alle configuraties van deze werkhoogte zijn weergegeven.

Rolsteiger werkhoogtes

 

 

Waar moet een rolsteiger aan voldoen?

Een klimproduct zoals een aluminium steiger moet voldoen aan de wet –en regelgeving zoals deze is vastgesteld in de Arbobeleidsregels. De normen hiervoor zijn vastgesteld in de NEN-EN 1004. Dit is de Europese norm die sterkte –en constructie eisen stelt aan rolsteigers. Een werkgever is ten alle tijde verantwoordelijk voor de staat van de steigers. De klimmaterialen moet periodiek, maar tenminste 1 keer per jaar door een deskundig persoon worden gekeurd. Dit mag iemand uit het eigen bedrijf zijn, zolang deze person maar deskundig is en hiertoe is opgeleid. Een aantal basisvoorwaarden voor een het gebruik van een rolsteiger: 

 • - Er dient te allen tijde een gebruikershandleiding aanwezig te zijn;
 • - De onderdelen moeten soepel te bewegen zijn;
 • - Lasverbindingen mogen geen scheuren vertonen;
 • - Buitensporige roest is niet toegestaan.

 

Aanpassing opbouwmethode

Werken op hoogte brengt altijd risico’s met zich mee wat inherent is aan het aantal ongelukken. Ongelukken gebeurden met name doordat er vaak leuningen ontbraken, of omdat ze minimaal ingezet werden. Om deze reden is per 1 januari 2018 de regelgeving omtrent het opbouwen van rolsteigers, voor professioneel gebruik, aangepast. Kortom gezegd betekenen deze nieuwe regels dat je altijd omgeven moet zijn door middel van leuningen. Deze zogenoemde voorloopleuning is in de praktijk iets duurder, maar de meeste klanten komen tot de volgende conclusies: Het werkt sneller, efficiënter en veiliger! Vindt u deze investering net iets te groot, maar wil u toch voldoen aan de nieuwe regelgeving? Bekijk dan eens onze Vario voorloopleuning. Met deze leuning kunt u uw ‘oude schoren’ blijven gebruiken en toch volgens de nieuwe regels werken. 

 

 

Welke breedtes zijn er?

De rolsteigers van laddersenrolsteigers.nl zijn verkrijgbaar in drie verschillende breedtes. Wanneer u bijvoorbeeld (vaak) in een smalle ruimte, of steeg moet werken dan zijn de maten 0.75 meter en 0.90 goed te gebruiken. Het verschil tussen deze twee? Bij de 0.90 heeft u qua breedte net wat meer ruimte aan de zijkanten, hierdoor kan u zelf bepalen op welke sport het platform moet komen te liggen. Hierbij hoeft u geen rekening te houden met de geplaatste schoren. De 1.35 meter brede steiger geeft daarentegen extra comfort door de bredere ruimte, maar is tevens erg stabiel. Maak voor uzelf goed een afweging welk type het beste bij u past!

 

rolsteiger verankeren

Wanneer een rolsteiger verankeren?

Er dient verankerd te worden als u boven een platformhoogte wilt opbouwen van: binnen 8 meter en buiten 12 meter hoog. Maar het is ook verplicht als u buiten het product heeft opgebouwd en het hard waait (boven windkracht 6), of onbeheerd achterlaat (Bron: A-blad rolsteigers). Steigerborging kan alleen plaats vinden in een muur die de krachten goed op kan vangen. Ook voor het gebruik van de stabilisatoren dient u de productomschrijving nauwlettend door te nemen. Beneden de 2,5 meter zijn stabilisatoren niet verplicht, maar wel aan te raden. 

 

Rolsteiger of kamersteiger kopen?

We krijgen weleens de vraag; moet ik nu een rolsteiger, of een kamersteiger kopen? Over het algemeen kunnen we vrij helder zijn in ons antwoord. De kamersteigers zijn ideaal in gebruik voor de wat kleinere werkzaamheden die binnen plaats vinden. Zo is het onderste gedeelte vouwbaar, heeft u weinig losse onderdelen en kan het product gemakkelijk vervoerd worden. Wanneer u wat hoger de lucht in gaat, kunnen we ons zo voorstellen dat u stabieler wilt staan en meer werkruimte benodigd bent. Ook qua prijs is een rolsteiger dan voordeliger. 

 

Hoe moet een rolsteiger worden beklommen?

Wij adviseren onze klanten te alle tijde om de opbouw instructies aandachtig door te nemen en deze op te volgen. Wat in de praktijk nog wel eens gebeurt is dat men de werkhoogte van een steiger wil vergroten d.m.v. het plaatsen van een trap, kist, of bedenk het zo gek nog niet. Doe dit nooit, schaf dan extra steigermateriaal aan. Daarnaast mag een rolsteiger nooit aan de buitenkant beklommen worden, moeten alle wielen zijn geblokkeerd tijdens gebruik en mogen gereedschappen/onderdelen niet aan de hand mee worden genomen naar boven. Hang klein gereedschap aan een gordel en vervoer grotere materialen met een touw naar boven toe. Verder adviseren wij om een minimale leeftijdsgrens van 18 jaar aan te houden, tenzij er toezicht plaatsvindt.

 

Rolsteiger met uitwijkconsole

Een rolsteiger met uitwijkconsole in één deal kopen gebeurt vaak door onze klanten, via bijgaande link komt u dan ook op ons gedeelte uit van combinatie aanbiedingen. De uitwijksteiger is uitermate geschikt om bijvoorbeeld aan een dakkapel te werken. De console rust als het ware op het dak en u kunt vervolgens kiezen om met een breedte van 1.35 meter (2 platformen), of 0.75 meter (1 platform) te werken. De uitwijkconsole is uitwisselbaar met diverse bekende merken, indien u dit wilt gaan doen adviseren wij u voor uw aankoop eerst contact op te nemen met onze klantenservice. 

 

tot welke windkracht op steiger

Mag ik een rolsteiger tijdens storm beklimmen?

Het beklimmen van een rolsteiger tijdens harde wind / storm is uit den boze bij windsnelheden van meer dan 14 meter per seconde. Het is gevaarlijk zowel de steiger te beklimmen als zonder muurborging onbeheerd naast uw klus te hebben staan. In onze blog ‘tot welke windkracht mag ik op een rolsteiger werken’ gaan we nader op dit onderwerp in en geven we u aantal tips + handvaten. Voorkom onnodig ongelukken is ons motto, houdt u dan ook ten alle tijde aan de gestelde opbouwregels.  

 

Steigers kopen: Levering door Nederland en België

Onze steiger modellen worden geleverd door heel Nederland en België. Hierbij proberen wij vaak (mits voor 12:00 uur besteld is) de volgende dag uit te leveren in Nederland. De transportkosten binnen Nederland zijn gratis m.u.v. de waddeneilanden. Voor België hanteren we 1-2 werkdagen uitleveringstijd. Er kan natuurlijk altijd wat mis gaan met transport, op het moment dat er iets verkeerd gaat proberen wij  zo goed mogelijk te helpen. Voor eventuele problemen is onze klantenservice iedere werkdag beschikbaar.

 

Altrex steigeraanhanger met steiger

Altrex steiger met aanhanger

Op zoek naar een Altrex steiger met aanhanger? Bekijk dan eens onze aanbiedingen die wij voor u hebben klaargezet. Door deze duo-aankoop bespaart u niet alleen veel geld, maar ook veel tijd. Zo hoeft u met deze steigeraanhanger nooit meer uw kar leeg te halen na gebruik. U zet de steigertransporter in uw loods en koppelt deze vervolgens weer aan wanneer u deze benodigd bent. De Altrex steigeraanhanger is door de RDW goedgekeurd en mag gebruikt worden door iedereen met een B-rijbewijs (dus geen E nodig). In totaal kan er zo’n 14.20 meter aan platformhoogte op de aanhanger geladen worden, wanneer u gebruik maakt van Safe-Quick guardrails is dit 13.20 meter platformhoogte. Laat u snel informeren en bekijk de verschillen eens tussen de Basic en DeLuxe uitvoering.

 

 

Steigermateriaal

Los steigermateriaal kunnen kopen is essentieel als bepaalde onderdelen van uw stellage worden afgekeurd vanwege slijtage, of gewoonweg omdat ze kapot zijn. Wij verkopen zowel Altrex steigermateriaal als onderdelen van Euroscaffold. Beide merken zijn uitwisselbaar met elkaar en zijn van Nederlandse topkwaliteit. Bekijk snel de onderdelen:

 

Onze steiger merken

Wij bieden rolsteigers aan van de volgende merken:

 

AltrexAltrex

Onze Altrex steigers bestaan uit: kamersteigers, trapsteigers ,uitwijksteigers, eenpersoonsteigers en rolsteigers. Wanneer u uw keuze heeft gemaakt voor het type stellage, kunt u aangeven welke werkhoogte u wenst en de platformlengte. De prijzen die vervolgens getoond worden zijn indicatief. Wilt een offerte op maat ontvangen, neemt vrijblijvend contact met ons op. Onze Altrex steigers zijn te onderscheiden thuisgebruik en professioneel gebruik, dit staat tevens bij elk product aangegeven

 

Logo van Euroscaffold

Euroscaffold

Een kwalitatief, ruim, en betaalbaar assortiment, zo kan Euroscaffold het beste omschreven worden. De klimproducten van dit label worden in Nederland gefabriceerd van hoogwaardige materialen. Hierdoor kan continue de kwaliteit gegarandeerd worden. Laddersenrolsteigers is er dan ook trots op officieel dealer te zijn voor dit merk. De onderdelen van de Euroscaffold steigers zijn uitwisselbaar met duurdere merken zoals bijvoorbeeld: ASC, Altrex, Topway, Skyworks en Solide. Waarom meer betalen voor dezelfde, of misschien nog wel betere kwaliteit? Bekijk snel ons Euroscaffold steigers assortiment.