SKYWORKS STEIGERSALE: TOT WEL 20% KORTING OP (ROL)STEIGERS (KLIK HIER)

Rolsteiger 75 cm breed

Wanneer je in smallere ruimtes moet gaan werken is de rolsteiger 75 smal een goede klimoplossing. In de opbouwframes van deze steiger kan je per etage maar 1 steigervloer neerleggen, de meest gekozen lengte is 2.45 (2.50) meter. Heb je hulp nodig bij het kiezen, of samenstellen van de juiste stellage? Wij helpen je graag verder en kunnen desgewenst een offerte op maat voor je maken. 

✅ Volgende werkdag op locatie
✅ Meedenkende klantenservice
✅ Contact: 0511- 40 25 64, of mail

Filteren
Positie
Product Naam
Prijs
Product lengte
Van hoog naar laag sorteren
296 producten
1500
Filteren
Positie
Product Naam
Prijs
Product lengte
Van hoog naar laag sorteren
296 producten
1500

Rolsteiger 75 cm breed kopen; Laddersenrolsteigers.nl

De rolsteiger 75 breed is bij uitstek de geschiktste stellage in de kleinere ruimtes. U kunt hierbij denken aan een klus in een smalle steeg. Op deze pagina vindt u diverse uitvoeringen van rolsteigers die voorzien zijn van deze smalle frames. Qua merk kan u kiezen uit de Nederlandse topmerken Altrex en Euroscaffold. De 0.75 uitvoering heeft een klein nadeel ten opzichte van de 0.90: u kunt het platform niet overal plaatsen aangezien u afhankelijk bent van waar u de schoren plaatst. Onze configuraties worden met verschillende hoeveelheden onderdelen weergegeven. Zo kunt u kiezen uit de traditionele schoren, maar ook uit de nieuwe opbouw met voorloopleuning. Al het steigermateriaal voldoet aan de strenge wet -en regelgeving en is TUV gecertificeerd. Per product, afmeting en merk wordt de levertijd aangegeven. Mocht u desondanks toch nog vragen dan staat onze klantenservice iedere werkdag voor u klaar tijdens kantooruren.

 •   Voor 14:00 uur besteld = volgende werkdag geleverd (*mits voorradig);
 •   Scherpe en eerlijke prijzen voor iedereen;
 •   14 dagen herroepingsrecht;
 •   Gratis verzending binnen Nederland (m.u.v. Waddeneilanden);
 •   TUV gecertificeerd + NEN EN 1004 (Steigerklasse 3)

 

Welke rolsteiger 75 cm breed past het beste bij mij?

Wanneer u werkzaam bent in de kleinere ruimtes dan is deze steigermaat perfect voor u. Doordat de rolsteiger 75 breed is kan u gemakkelijk binnens -en buitenshuis manoeuvreren. Dit type kan tot maximaal tien meter werkhoogte opgebouwd worden. Wanneer u wilt gaan werken volgens de nieuwe normen dan is de steiger voorloopleuning mogelijk interessant voor u. Voordat u een stellage koopt is het goed om over de volgende zaakjes na te denken:

 • - Heeft u de voorkeur voor Altrex, of Euroscaffold?
 • - Ook al wilt u een goed product: wat is uw budget?
 • - Welke lengte moet mijn steiger hebben?
 • - Bent u op zoek naar een lichte vloer, om mag het gewoon hout zijn?
 • - Moet de steiger uitgevoerd zijn met leuningen, of mag het op de ‘oude’ manier?
 • - Als u voor Euroscaffold kiest: Snelle opbouw met de Europen, of kiest u voor Extrusie?

 

Type rolsteiger 75 cm

 

Rolsteiger kopen

Rolsteiger Budget 0.75

Met een rolsteiger 0.75 cm budget heeft u een goede steiger voor een scherpe prijs. In deze configuraties wordt niet gebruik gemaakt van een ‘enkel’ kruis, maar van een ‘dubbel’ kruis. De samenstelling is wel dusdanig gedaan dat u er stabiel mee aan de slag kan gaan. Vele semi-professionals en mensen die weinig dergelijke steigers gebruiken kochten deze uitvoering reeds.

Rolsteiger compleet 0.75

Met deze geheel complete uitvoering 0.75 cm breed kan elke professionele klus uitgevoerd worden. Dit model is uitermate geschikt voor de professionele timmerman, schilder, of schoonmaker die in nauwe ruimtes veilig wil werken. De steigers zijn uit te bouwen tot maximale tien meter werkhoogte, ook kunt u de Vario voorloopleuning erbij aanschaffen zodat u voldoet aan de nieuwe opbouwregels.

Rolsteiger voorloopleuning

Sinds de nieuwe opbouw regels in het leven zijn geroepen om valgevaar tegen te gaan heeft de rolsteiger voorloopleuning zijn intrede gedaan. Met deze leuningen voldoet u aan de nieuwe regels zoals deze beschreven zijn in het A-blad rolsteigers. Het platform wordt binnendoor betreden (via het luik) en op het moment van betreden bent u al omgeven door heupleuningen. Deze hangt u erin, voordat u dus naar boven klimt. Bekijk eens de de opbouw video's die hieronder staan. De voorloopleuning is iets duurder, maar heeft ook duidelijke voordelen:

 •   Steigers zijn stabieler en dus veiliger;
 •   Kleinere kans aanwezig dat de stellage fout wordt opgebouwd;
 •   Vermindering van de valkans;
 •   Diverse schoren zijn overbodig, dit betekent minder steigermateriaal.

 

Wat is werkhoogte?

Bij laddersenrolsteigers.nl krijgen we nog wel eens een vraag over de werkhoogte. Wat wordt hier nu eigenlijk mee bedoeld en waarom wordt er over platformhoogte gesproken? Eigenlijk is deze vraag simpel te beantwoorden, maar we snappen dat het wel eens verwarring kan geven. De werkhoogte is de platformhoogte + 2 meter. Dus bij een platformhoogte van 10 meter, hebben de steigers een werkhoogte van 12 meter. In onze webwinkel worden zowel beide hoogtes aangegeven per product en per afmeting. Hierdoor zal u niet snel in verwarring raken!

 

Wanneer zijn stabilisatoren verplicht?

Steiger stabilisatoren hebben een belangrijke functie die in de praktijk wel eens wordt onderschat. Zo laten sommigen het na om de stabilisatoren te plaatsen, terwijl deze juist een belangrijke functie vervullen: stabiliteit brengen aan de rolsteigers en de omval kans verminderen. Indien u aan de gevel werkt dan zijn vanaf 5 meter werkhoogte 2 stabilisatoren verplicht. Wanneer u vrijstaand werkt dan bent u 4 benodigd. Indien u optimale stabiliteit wilt dan is het ook nog een idee om te gaan werken met muurverankering.

 

Hoe een rolsteiger 0.75 cm opbouwen

Bij het opbouwen van een rolsteiger 0.75 cm kan vrij weinig misgaan, mits u de principes maar kent omtrent steun en stabiliteit. Iedereen bouwt op zijn, of haar manier steigers op. Wel is het goed om zo nu en dan even te kijken hoe de fabrikant dit bedoeld heeft. In bijgaande opbouw video's wordt niet de 0.75 maar de rolsteiger 1.35 cm breed opgebouwd. Ondanks dit verschil blijft het principe van opbouwen hetzelfde. Er zijn overigens twee filmpjes te bekijken; de ene opbouw is met de traditionele schoren, de andere met de nieuwe voorloopleuning.

 


 

Wie mag een rolsteiger 0.75 cm opbouwen?

Wie uiteindelijk een rolsteiger 0.75 cm mag opbouwen? Daar bent u zelf verantwoordelijk voor! Wel is het zo dat we ten strengste adviseren om voor iemand te kiezen die bij voorkeur ervaring heeft met het opbouwen van steigers. Worden er bedrijfsmatig rolsteigers opgebouwd door het personeel? Dan is het raadzaam om zo nu en in een toolbox te bespreken hoe dit in zijn werk gaat. Zo kunt u video’s laten zien van een goede opbouw, of dit in de praktijk nog een keer op de zaak uitvoeren. Er zijn dus meerdere wegen die naar Rome leiden.

Rolsteiger keuren

Wat kost een rolsteiger 0.75 cm?

Verschillende factoren zullen uiteindelijk bepalen hoe duur uw rolsteiger 75 cm wordt. Het is net zoals het kopen van een auto; hoe meer opties u wilt, hoe hoger de prijs. Het prijsverschil bij stegers zit hem al snel in de breedte, lengte en soort platform waar u voor kiest. Echter wil de een, in een zelfde configuratie, 10 schoren geplaatst hebben terwijl een andere juist 16 wil. Zo zijn er dus vele opties en is het goed om u mee te laten nemen door de klantenservice over hoe dit in zijn werk gaat.

 

Moet een rolsteiger 0.75 cm gekeurd worden?

Wanneer u een rolsteiger 75 cm koopt dan moet u de factuurdatum zien als keuringsdatum. Vervolgens schrijft de wetgever voor dat u uw steigermateriaal periodiek moet keuren, met een minimum van eenmaal per jaar. Vanaf dit moment moet u zelf actie ondernemen! Zo kunt u deze werkzaamheden uitbesteden aan een deskundige partij. Echter kiezen veel bedrijven ervoor om een werknemer hiervoor aan te wijzen. Het belangrijkste van de inspectie is het vastleggen in een dossier en het kenmerken van de steigeronderdelen + sticker. Zo moet ieder onderdeeltje zijn eigen unieke kenmerk hebben die weer terugkomt in de administratie. Tevens moet ieder separaat onderdeel bestickerd worden met de daarvoor bedoeling keuringsstickers. Wanneer u ervoor kiest om deze werkzaamheden intern uit te besteden is het verstandig om de desbetreffende medewerker periodiek een bijscholing te laten volgen (puur ter opfrissing).

 

Kamersteiger

Kamersteiger

We horen het vaak: wat moet ik nu kiezen, de kamersteiger of toch juist een rolsteiger? Het mooie is dat onze kamersteigers worden aangeboden in diverse soorten en maten. Hierdoor hebben we een product die geschikt is voor zowel de actieve doe-het-zelver als de professionele timmerman. Een vouwsteiger, andere benaming, is echter tot een maximale werkhoogte beperkt. Daarnaast worden ze veelal meer binnenshuis gebruikt dan buitenshuis. De naam vouwsteiger komt voort uit het onderste deel, deze is vouwbaar. Onze kamersteigers zijn de perfecte oplossing voor schilders en stukadoors die snel even de hoogte in moeten. Voor de een zijn kamersteigers beter, de andere heeft liever een volledige stellage. Laat u hierover vrijblijvend door ons informeren!

 

Rolsteiger met steigeraanhanger

Rolsteiger met aanhanger

De rolsteiger met aanhanger is een veelgekochte duo-aankoop door onze klanten. Los van het financiële voordeel heeft u nog diverse andere meevallers. Zo kost het overladen zonder steigeraanhanger veel tijd, wat vanaf nu bespaart wordt. Daarnaast blijkt in de praktijk dat tijdens het overladen veel onderdelen kapot gaan of kwijt raken. Ook is direct duidelijk welk materiaal ontbreekt, want de transporter biedt in een oogopslag overzicht. Kortom; wanneer u op zoek bent naar een nieuwe steiger, laat u vrijblijvend informeren over de meerprijs inclusief steigeraanhanger.

 

Steigermateriaal

Los steigermateriaal kopen; u ontkomt er niet aan! Tijdens een keuring kunnen steigeronderdelen afgekeurd worden, soms raakt u wat kwijt en soms gaat er gewoonweg iets kapot. In ons ruime assortiment steigermateriaal heeft u de keuze uit de merken Altrex en Euroscaffold.

Trappentoren keuren

Wanneer moet mijn trapsteiger gekeurd worden?

Uw steiger onderdelen moeten ieder jaar gekeurd worden. Dit mag u zelf doen, of iemand binnen uw bedrijf die over voldoende kennis beschikt. Tevens dient de keurmeester onafhankelijk advies te mogen geven over de onderdelen. Hiermee wordt bedoeld; indien een onderdeel slijtage vertoont dan dient de keurmeester deze af te mogen keuren zonder hierover aangesproken te worden. Verder is het belangrijk dat een deugdelijke administratie wordt aangelegd waarin alle documenten worden verzameld over de keuring.

 

De voordelen van laddersenrolsteigers.nl

 •   Al onze producten zijn gecertificeerd en voldoen aan de veiligheidsregels;
 •   Wij garanderen een snelle levertiijd, vaak al binnen 24 uur;
 •   Bent u niet tevreden? U heeft 14 dagen herroepingsrecht. Bekijk de voorwaarden voor retourneren;
 •   Onze trapsteigers zijn binnen enkele minuten op te bouwen;
 •   Bestudeer vooraf altijd de gebruikershandleiding;
 •   Onze klantenservice staat iedere werkdag voor u klaar!