ALTREX EK STEIGER ACTIE: FIBER-VOOR-HOUT PRIJS EN MEER...

Ladders

Bent u op zoek naar een aluminium ladder? In ons assortiment vindt u enkele ladders, dubbele ladders, reformladders, 3-delige ladders, dakladders, schuifladderstelescopische en vouwladders aan. Afhankelijk van de gewenste werkhoogte en kwaliteitseisen, is voor elke type gebruiker een geschikte ladder te vinden. Het verschil in kwaliteit zit voornamelijk in de stabiliteit / veiligheid, dikte van het aluminium en gewicht. We bieden ladders aan van de merken: Altrex, Wienese, Euroscaffold, Solide en DAS. Meer informatie over deze merken en een stukje advies voor de beste keuze, kunt u onderaan de pagina vinden.

Als het om ladders gaat is de keuze echt enorm. Het is erg belangrijk om goed na te denken wat voor ladder bij u past en waar u hem voor gaat gebruiken. Transporteert u de ladder veel? Dan is een kleine en lichte ladder misschien het beste. Heeft u veel gevarieerde klussen? Dan is een driedubbele ladder misschien wat u zoekt. 

Mocht u er echt niet uitkomen, dan staan wij altijd voor u klaar. U kunt ons bereiken op het nummer: 0511-402564. Een mail sturen is ook mogelijk. Dat kan naar: info@laddersenrolsteigers.nl

Filteren
Filteren
Positie
Product Naam
Prijs
Product lengte
Van hoog naar laag sorteren
4 producten
1500
Filteren
Positie
Product Naam
Prijs
Product lengte
Van hoog naar laag sorteren
4 producten
1500

Welke type ladders zijn er?

 

LadderEnkele ladder

Enkele ladders zijn de populairste ladders en worden gezien als traditionele ladders. Enkele ladders zijn in veel verschillende maten te verkrijgen. Enkele ladders kunnen worden gebruikt wanneer u bijvoorbeeld klusjes moet verrichten op een dak. Met een enkele ladder kunt u namelijk eenvoudig de ladder schuin tegen de muur zetten om vervolgens het dak te betreden. Een enkele ladder is dus niet geschikt wanneer de enkele ladder geen steun heeft van een ander object of gebouw.

Ladder kopen en bent u op zoek naar de beste keuze?  Onder de thuisgebruikers is de Altrex All round een populaire enkele ladder. Het product is te verkrijgen in 8, 10 en 12 treden. Bent u elke dag intensief op de werkladder aan het werk? Dan brengt de DAS Atlas een goede uitkomst.

 •   Goede oplossing als een werkhoogte van 4 meter of minder voldoende is.
 •   Licht in gewicht.
 •   Erg geschikt voor klussen in en rondom het huis.

 

 •   Beperkte hoogte
 •   Geen A-stand, (niet vrijstaand)

 

 

Dubbele ladder 

Ladder

De dubbele ladder is een veelgebruikte ladder en is handig wanneer de lengte van een enkele ladder te kort schiet. Met een dubbele ladder kunt u een hogere hoogte bereiken. Wanneer u klaar bent met de klus is een dubbele ladder erg gemakkelijk op te bergen. Dit komt omdat u de twee ladders in kunt schuiven.

Wij kunnen ons voorstellen dat u de weg eventjes kwijt bent met al onze klimproducten. Onze populaire dubbele ladders zijn te onderscheiden in drie categorieën.

Zo is de Allround een favoriet onder de thuisgebruikers. Wanneer u toch wat vaker hobbymatig aan het klussen bent is de Atlantis reformladder geschikt. De toppper onder de professionals is de bouwladder Atlas, van DAS. Zowel de Atlantis als de Atlas zijn klimproducten die in een A-stand te zetten zijn. Dit betekent dat je ook vrijstaand (los van de gevel) de hoogte in kunt.

 •   Hogere werkhoogte dan bij een enkele ladder
 •   In A-stand te gebruiken en als opsteekladder
 •   Zelfde opberglengte als een enkele ladder

 

 •   Duurder dan een enkele ladder
 •   Accessoires als een stabiliteitsbalk worden niet standaard meegeleverd
 •   Enkel te gebruiken in A-stand óf als opsteekladder.

 

 

LadderDriedubbele ladder

Driedubbele ladders zijn multifunctionele ladders en zijn geschikt voor iedere klus. De ladders zijn namelijk eenvoudig in een A-stand te zetten, maar kunnen ook zo weer gebruik worden als opsteekladder. De driedubbele ladder is dan ook bedoelt voor diegene die meerdere klussen moet verrichten en daarbij meer van zijn ladder vraagt.

Bent u op zoek naar de reformladder die geschikt is bij uw activiteiten? Populair onder de thuisgebruikers is en blijft de Altrex reformladder 3x12. Voor de mensen die vaker op hoogte werken (hobbymatig) is de Altrex Atlantis geschikt. Onze professionals adviseren wij om de driedelige werkladder Altrex Mounter eens te proberen. Dit product is voor zwaar en intensief gebruik. Nadat u deze werkladder gebruikt heeft wilt u nooit meer anders. 

 •   In A-stand als opsteekladder te gebruiken
 •   Erg veel mogelijk door extra lengte

 

 •   Duurder dan een enkele- of dubbele ladder
 •   Accessoires als een stabiliteitsbalk worden niet standaard meegeleverd

 

 

 

 

                                                        

VouwladderVouwladder

De vouwladder is een ladder die vooral in de bouw erg veel gebruikt wordt. Een vouwladder is voorzien van draaipunten over de gehele lengte. Deze draaipunten kun je met een simpele klik bewegen. Hierdoor is de ladder in veel verschillende vormen te gebruiken. Een vouwladder is in een volledig ingeklapte stand erg makkelijk en compact mee te nemen.

 •   Te gebruiken als ladder én werkplatform
 •   Gemakkelijk te vervoeren en op te bergen

 

 •   Niet geschikt wanneer er een hoge werkhoogte nodig is

 

Uitvoeringen:

- Vouwladder 4x3
- Vouwladder 4x4
- Vouwladder 4x5

  

LadderTelescoopladder

De telescoopladder heeft poten die op meerdere niveaus uitschuifbaar zijn. Hoe ver een telescoopladder kan worden uitgeschoven staat altijd aangegeven op de pagina van het product. De telescoopladder heeft buizen die hol zijn, dit is bedoelt om andere stangen in- en uit te schuiven. De poten rusten op vrij grote oppvervlaktes, waardoor de telescoopladder erg stevig aan de grond staat. 

 •   Door zijn kleine formaat is hij op te bergen in elke garage en gemakkelijk te vervoeren.
 •   Een maximale werkhoogte met een minimale opberglengte.

 

 •   De trap is niet dubbel oploopbaar

  

 

 

LadderDakladder

De dakladder is een type ladder die je kan gebruiken op hellende daken. Je kan alle ladderdelen aan elkaar koppelen, waardoor je vervolgens de gewenste lengte richting de nok creëert. Als laatste dient de nokhaak tevens nog aangekoppeld te worden, want hiermee wordt de dakladder geborgd aan de nok. Aan de nokhaak zitten toprollen bevestigd waarmee je deze ladder eenvoudig het dak op rolt.

 •   In een aantal minuten geïnstalleerd
 •   Zorgt ervoor dat je veilig op een schuin dak kan lopen
 •   Eenvoudig en compact te vervoeren

 

 •   Valbeveiliging, of steiger in de rug benodigd tijdens gebruik

 

 

Wat voor ladder heb ik nodig?

Zoals u ziet zijn er diverse variaties om uit te kiezen. Wij adviseren u om vooraf een afvink lijstje te maken waaraan een werkladder zou moeten voldoen. Het is dan ook verstandig om na te denken over een aantal factoren.

Gebruik

Dit is eigenlijk het belangrijkste om over na te denken voordat u tot koop overgaat. Waar wilt u de ladder nu exact voor gaan gebruiken? Als u elke dag op hoogte werkzaam bent vanuit uw werkzaamheden als bouwvakker, schilder of stucadoor. Dan bent u op zoek naar een product die intensief gebruikt kan worden en niet snel kapot gaat. De hobbymatige thuisklusser wil ook veilig werken, maar zal het product minder zwaar gebruiken. U kunt gemakkelijk in ons selectieschema (linkerkant bovenaan) de keuze maken hoe het product gebruikt moet gaan worden.

Opbergruimte

Voor verschillende klussen kan u natuurlijk verschillende ladders gebruiken. Maar het is ook makkelijk om een compact product altijd bij je te hebben en die met gemak te vervoeren is. Een vouwladder en een telescopische ladder zijn hierin perfect te gebruiken. Kijk altijd wel even goed naar de maximale werkhoogte, die is minder bij deze producten. Moet u dan voor een klus toch een keer hoger? Dan neemt u dan toch uw reformladder mee!

Hoogte en gebruik

Jaarlijks worden er tientallen ongevallen gemeld bij de arbeidsinspectie, soms zelfs met dodelijke afloop. Reden hiervoor is dat klimproducten niet gebruikt worden waarvoor ze bedoeld zijn. Als u van plan bent om langer dan vier uur op hoogte te werken, dan adviseren wij om te werken vanaf een rolsteiger. U heeft dan meer werkruimte en staat u gewoonweg veiliger. Daarnaast is het verstandig om een maximale reikwijdte in acht te nemen, zowel naar boven als opzij één armlengte.

Vrijstaand, of tegen de gevel aan werken?

Als u altijd aan de gevel werkzaam bent is de keuze niet zo moeilijk. Koop een enkele, dubbele, of driedubbele bouwladder. Maar het komt ook vaak voor dat er vrijstaand gewerkt bij het stucen van het plafond. Als dit het geval is, dan is een reformladder een goede uitkomst. Zet het product in de A-stand en ga veilig aan het werk.

 

Hoe moet ik mijn ladder opstellen?

Allereerst is het verstandig om te kijken naar de ondergrond. U kunt de bouwladder beter niet op een ongelijke, of te zachte ondergrond plaatsen. De kans dat u dan wegglijdt of omkiepert is dan veel groter. Bent u niet helemaal zeker of de ondergrond voldoende vlak is? Dan kunt u de ladder altijd verstevigen door een laddermat aan de onderkant te bevestigen. Stap twee is om het klimproduct in een hoek van zo’n 70-75 graden te plaatsen. Om te controleren of de ladder in een goede hoek staat moet u uw voet tegen de ladder aanzetten en de armen vervolgens strekken. De ladder staat in een goede positie wanneer hij goed beetgepakt kan worden en tevens aan de gevel geplaatst is.

 

Veiligheid ladder

 

Wat is de werkhoogte van een ladder?

U wilt graag uw eigen dakgoten schoonmaken en zoekt daarom een ladder die ongeveer 6 meter moet kunnen bereiken. Welke ladder lengte heeft u hiervoor nodig? Een vraag die ons vaak gesteld wordt.

 • In de wereld van klimmaterialen wordt altijd gesproken over platform/stahoogte en werkhoogte.
 • Afhankelijk vanaf de hoogste sport waar u mag staan, kunt u ongeveer een kleine twee meter bijrekenen. Dan heeft u uw werkhoogte.
 • De ladder moet minimaal 1 meter oversteek hebben wanneer de ladder gebruikt wordt als toegang tot dak.
 • De maximale werkhoogte is circa 90 tot 100 cm boven de ladder (vierde trede van boven).


Gebruik de volgende berekening om de ladder lengte te berekenen.

 • Formule voor dakgoot op 6 meter hoogte. (zonder oversteek): Dakgoot 600cm x 1.07  = 639 cm;
 • Wanneer de ladder ook toegang moet krijgen tot het dak, dan zult u 1 meter bij de lengte van de ladder moeten optellen. In dit rekenvoorbeeld adviseren wij u een ladder met een lengte van 739 cm.

Aluminium ladder

Al onze ladders zijn vervaardigd uit een kwalitatief en hoogwaardig aluminium. Het grote voordeel van een aluminium ladder is het gewicht. Vroeger werden de producten wel vervaardigd van metaal, of hout wat uiteindelijk ergonomisch qua gewicht niet goed was voor onze klanten. Zit er verschil in professionele en doe-het-zelf modellen? Het antwoord hierop is: ‘ja’. Professionele ladders voldoen aan strengere normeringen zoals de NEN 2484 (professioneel ARBO gebruik), ze zijn vanwege de samenstelling vaak ook iets zwaarder omdat ze aan hogere eisen moeten voldoen. Stel je vooraf dan ook altijd de vraag: voor welke klussen ga ik mijn ladder gebruiken en hoe vaak ga ik hem gebruiken. Houdt daarnaast altijd de certificering goed in de gaten. Ladders moeten namelijk minimaal voldoen aan de Veilig Warenwet en de EN 131.

Altrex reformladder

Een veel gekozen bouwladder is de Altrex reformladder. Populaire reformladders voor professioneel gebruik zijn de Mounter en de Nevada. Onder onze particuliere klanten is de Altrex All Round een veel gekozen type. Een reformladder kan, naast dat je hem tegen de aan gevel aan gebruikt, ook nog vrijstaand gebruikt worden. We noemen dit ook wel de A-stand en dan staat je klusladder als het ware als een trap. Wanneer je van plan bent om dus veel vrijstaand te gaan werken dan is deze uitvoering perfect voor jou.

Uitschuifbare ladder

Uitschuifbare ladders zijn erg handige producten om snel op hoogte te kunnen gaan werken. Deze klusladders bestaan uit meerdere delen die je vervolgens omhoog kan schuiven. Een voorbeeld van een uitschuifbare ladder is een driedelige, of tweedelige uitvoering. De producten bestaan uit meerdere delen en zorgen voor een betere opberglengte. Let op: de professionele uitschuifbare modellen kan je niet loskoppelen van elkaar zonder dat je zelf moet gaan monteren. Volgens de wet -en regelgeving mogen ladders namelijk niet los van elkaar gekoppeld worden en wordt dit beveiligd vanuit de glijhaak. Een enkele ladder kan je niet uitschuiven en bestaat uit 1 deel.

Ladder 6 meter

Een veel verkochte uitvoering is de ladder 6 meter lengte. Op deze hoogte zijn vaak de meeste klussen te vinden. Wanneer je een ladder van 6 meter nodig bent ga je snel naar een type toe van 3x10 sporten. Let overigens wel op bij ieder merk en type die je bekijkt, want elk model heeft zijn eigen afmetingen. Houdt bij de aanschaf uiteraard ook rekening met het schuin zetten van de klusladder.

Vouwbare ladder

Vouwbare ladders zijn erg handig wanneer je bijvoorbeeld geen, of weinig, opbergruimte tot je beschikking hebt, of als je juist het product wilt vervoeren in je werkbus. De compactheid in combinatie met de variatie aan hoogtes zijn dan ook de grote pluspunten van deze modellen. We kunnen een vouwbare ladder dan ook wel inschalen onder ‘vouwladder’, of als ‘telescoopladder’. Wanneer je een sterk product wil hebben die je in weer en wind kunt gebruiken, en waar bijvoorbeeld stof geen invloed op de werking ervan kan uitoefenen, dan is de vouwladder een goed product. Wil je bijvoorbeeld alleen inspectiewerkzaamheden uitvoeren, of een andere verdieping betreden, dan is de telescoopladder geschikter. Telescoopladders zijn prachtige producten, maar wel vatbaarder voor vocht en stof. Dit komt vaak tot uiting wanneer je ze in wilt schuiven.

Ladder afstandhouder

muurafhouder altrex

Een ladder afstandhouder is een accessoire die vaak mee besteld wordt door onze klanten. Je kan de muurafhouder eenvoudig op iedere ladder plaatsen en is binnen een aantal luttele seconden bevestigd. Met de ladder afstandhouder creëer je extra ruimte van de gevel, hierdoor kan je prettiger je klus uitvoeren. Onze muurafhouders zijn in 2 varianten beschikbaar: je hebt de ‘gewone’ muurafhouder, maar ook de muurafhouder met bakje en toprollen. Bij de laatstgenoemde variant heb je extra werkruimte voor je gereedschap en rol je de bouwladder fijn bij de gevel langs naar de door jou gewenste hoogte.

Opsteekladder

In de ‘ladderbusiness’ kom je verschillende termen tegen, zo ook de opsteekladder. Een opsteekladder kan uit twee of drie delen bestaan en is uitsluitend geschikt om tegen de gevel aan te werken. Je kan deze uitvoeringen niet vrijstaand (reformstand) gebruiken. Reden om deze uitvoering aan te schaffen zou bijvoorbeeld de prijs kunnen zijn, een opsteekladder is vaak iets goedkoper dan een reformladder.

Ladder 10 meter

De ladder 10 meter is qua hoogte een van de grotere uitvoeringen die wij beschikbaar hebben in ons assortiment. Wanneer je op zoek bent naar deze hoogte moet je jezelf wel realiseren dat deze ladders vaak zwaar en moeilijk hanteerbaar zijn. Je moet een handigheid voor jezelf vinden hoe je deze ladder gaat gebruiken in de praktijk. Wat spierballen zijn dan ook niet overbodig. Als je 10 meter (of meer) qua hoogte wilt halen kom je al snel in de uitvoering 3x14, of 3x16. Niet alle modellen zijn dan nog als reformladder te gebruiken.. Een veel gekochte variant is de Altrex Mounter 3x14, een professionele lichtgewicht reformladder. Ook de Wienese Supreme 3x14 en 3x16 verkopen we veel aan professionals, maar qua gewicht (kokerladder) zijn deze net iets zwaarder.

Ladder 3 delig

Wat is een ladder 3 delig? Dit is een vraag die wij nog wel eens krijgen van onze klanten. Een ladder 3 delig bestaat uit drie schuifbare delen, die los van elkaar omhoog geschoven kunnen worden. Stel je wilt maar twee delen uitschuiven, dan is dat mogelijk. Het voordeel van dit product zit hem met name in het feit dat je qua opberglengte versus werkhoogte vele kanten op kan. Deze variant is dan ook een veel aangeschaft product. De meest favoriete uitvoeringen zijn de 3x10 en 3x12. Vroeger kon je de producten ‘uit elkaar halen’, waardoor je drie losse delen kreeg. Voor de professionele modellen is dit echter qua wet -en regelgeving niet meer mogelijk (zijn vastgezet in de glijhaak). Wanneer je zelf handig bent kan je deze beveiliging eraf halen, maar deze risico’s zijn voor jezelf en wij adviseren om dit dan ook niet te doen.. Wanneer je besluit om deze beveiliging er wel af te halen, dan vervalt iedere productaansprakelijkheid vanuit de fabrikant.

 

Wanneer ladder gebruiken?

Er wordt altijd vanuit de gedacht gesproken dat een ladder u op veilige hoogte moet brengen. Dit betekent niet dat het uw vaste werkplek moet zijn. Zorg dan ook dat er altijd voldoende ruimte is om het product te plaatsen en stap niet op zodra er sprake is van windkracht zes of hoger. Ook is het verstandig om te kijken waar u de bouwladder plaatst, doe dit bijvoorbeeld niet voor een deur. Wij adviseren om uw klimmaterialen minimaal een keer paar jaar te laten keuren. Standaard worden onze producten afgeleverd met een geldig certificaat. 

 

Rolsteiger Euroscaffold

Welke keuze moet ik maken: ladder, of rolsteiger?

Beide klimproducten zijn makkelijk te gebruiken voor iedere klus. Maar toch moet u een afweging maken wanneer u voor een ladder, of een rolsteiger gaat. Wij adviseren onze klanten om voor een rolsteiger te kiezen zodra ze langere tijd op een vaste plaats aan het werk zijn. U zet de stellage neer en kunt gewoon lekker aan het werk, perfect bij het schilderen of het vervangen van een dakkapel. Daarnaast heeft u dan de keuze uit verschillende breedtes van het frame. Zo kan u kiezen uit de:

 

Alle drie de opties betreffen steigers die geschikt zijn voor professionele werkzaamheden. Echter kan u met de 75 en 90 uitvoering sneller terecht in kleinere ruimtes. De 0.90 cm breedte wordt vaak gekozen door de klussers die zelf willen bepalen op welke sport hun platform komt te liggen zonder afhankelijk te zijn van de schoren. De 1.35 cm brede rolsteiger is de ‘koning’ onder de klussers. Met twee vloeren naast elkaar wordt hier optimaal gebruik van de stellage.

 

Ladderklem Rhino

Met de ladderklem Rhino kunt u voortaan met een gerust hart uw ladder op uw bus laten liggen. Met deze eenvoudige ladderklem zet u tot maximaal 4 ladders vast en wordt diefstal voorkomen. Doordat Rhino steeds aan het innoveren is wilt u nooit meer een andere klem gebruiken. Het materiaal is corrosiebestendig, erg sterk en bespaart zes keer zoveel tijd als de klemmen van andere merken. Nu in de aanbieding bij laddersenrolsteigers.nl.

 

Welke ladder merken vindt u bij ons? 

Wij bieden ladders aan van de volgende merken:

 

AltrexAltrex

Onze Altrex ladders bestaan uit: enkele ladders, dubbele ladders ,driedubbele ladders, vouwladders en telescopische ladders. Van deze ladders zijn verschillende uitvoeringen beschikbaar om de werkhoogte te kiezen die u nodig heeft. Altrex ladders verschillen in kwaliteit, namelijk thuisgebruik, semi-professioneel gebruik en professioneel gebruik. Dit staat per product aangegeven.

Wienese 

wienese ladder

Wienese ladders zijn reeds jarenlang beroemd in de schilders -en schoonmaak branche. Deze professionele ladders zijn verkrijgbaar in alle soorten en maten en zijn erg sterk door het robuuste kokerprofiel. Onze Wienese producten hebben een fabrieksgarantie van 5 jaar en kunnen gerekend worden tot de A-kwaliteit. 

 

DAS

DASDAS ladders zijn bedoelt voor professionals. De ladders zijn blauw gecoat en geschikt voor dagelijks gebruik. Onze DAS ladders bestaan uit: enkele ladders, dubbele ladders, driedubbele ladders en telescopische vouwladders.                                  

 

Telesteps

TelestepsDe Telesteps ladders die wij aanbieden zijn geschikt voor semi-professioneel en professioneel gebruik. Onze Telesteps ladders bestaan uit: dubbele ladders, telescopische ladders en vouwladders. De meeste Telesteps producten die wij aanbieden beschikken over de zogeheten Auto-step functie. Hierdoor is de ladder gemakkelijk in elkaar te schuiven.             

 

Excelsior

ExcelsiorExcelsior ladders zijn erg geschikt voor klusjes binnen en buiten uw huis. De ladders zijn vaak licht in gewicht waardoor deze trappen ideaal zijn voor thuisgebruik. Excelsior ladders worden ook wel als instapmodellen qua ladders gezien. Door het lichte gewicht zijn de trappen niet echt stevig en zijn ze dus niet geschikt voor dagelijks gebruik. Onze Excelsior ladders bestaan uit: driedubbele ladders.

 

Waar kan ik een ladder kopen?

Bent u op zoek naar een hoog of een lang product? U kunt uw professionele ladder kopen in de shop van laddersenrolsteigers.nl. Via ons keuzemenu kunt u gemakkelijk selecteren welke product het beste bij u past. Onze producten worden gebruikt door bouwvakkers, glazenwassers, stucadoors, maar ook door de hobbymatige klusser. Voor iedere doelgroep is een passend product aanwezig.