ALTREX VOORJAARSACTIE: TOT WEL 20% KORTING OP STEIGERS (KLIK HIER)

Skyworks steigers

skyworks steiger kopen?

Op deze pagina vind je ons ruime assortiment Skyworks rolsteigers. Skyworks is in 1874 onstaan, sindsdien zijn de steigers dan ook een begrip in de branche. Met ons ruime assortiment steigers bedienen wij zowel de doe-het-zelf klant, alsmede de professionele branche. Let wel op: want voor professioneel gebruik gelden opbouwregels. Heb je hier vragen over? Dan helpen wij je graag verder. Tip: bekijk ook eens onze setjes rolsteiger met aanhanger.

✅ Volgende werkdag op locatie
✅ Meedenkende klantenservice
✅ Contact: 0511- 40 25 64, of mail

Filteren
Filteren
Positie
Product Naam
Prijs
Product lengte
Van hoog naar laag sorteren
516 producten
1500
Filteren
Positie
Product Naam
Prijs
Product lengte
Van hoog naar laag sorteren
516 producten
1500

Skyworks steiger kopen: Laddersenrolsteigers.nl

Wil je jouw doe-het-zelf, of professionele klussen naar een (nog) hoger niveau tillen? Neem dan eens snel een kijkje in ons ruime assortiment rolsteigers van Skyworks. De Skyworks steigers bieden stabiliteit en veiligheid en zijn vervaardigd uit het beste aluminium. Hierdoor weet jij zeker dat je met een gerust hart op hoogte kan gaan schilderen, dakgoten schoonmaken, of juist een dakkapel wilt plaatsen. In onderstaand overzicht geven wij per type stellage aan wat de voordelen en nadelen zijn van de configuratie. Zo is het namelijk belangrijk om goed onderscheid te maken in wat voor soort gebruiker jij bent: voer je jouw klussen als thuisklusser uit, of juist als professional? Voor professionele gebruikers gelden namelijk (andere) normen die je moet volgen om boetes tegen te gaan. 

Waaruit bestaan onze Skyworks steigers?

Onze Skyworks rolsteigers bestaan uit professioneel steigermateriaal met een wanddikte van 2MM. De onderdelen zijn vervaardigd uit robuust en kwalitatief aluminium. Dit zorgt niet alleen voor mooie lichte onderdelen, maar ook voor een stabiele en stevige stellage. De steigers bestaan uit altijd uit de volgende onderdelen:

  • Opbouwframes: van robuust aluminium met een wanddikte buis van 2MM. Iedere sport van het frame is voorzien van een anti-slip profiel wat uitglijden tegen gaat. Je kan uit de volgende breedtes kiezen: 0.75, 0.90 en 1.35 meter. 
  • Platformen: onze vloeren zitten opgesloten in een aluminium I-profiel. Dit zorgt er niet alleen voor dat de vloeren lichter zijn dan een kokerprofiel, maar ook dat er nooit water in blijft staan. De meeste concurrenten gebruiken een kokerprofiel. Opwaaibeveiliging is eenvoudig in onze Skyworks rolsteiger platforms geïntegreerd. Daarnaast kan je kiezen uit een carbondeck vloer (lichtgewicht), of houten vloer (betonplex). 
  • Schoren: je kan gebruik maken van diagonaalschoren en horizontaalschoren (liggers).  De schoren worden qua maatvoering altijd aangeduid in series die bij de vloeren passen. Dus je hebt een serie van: 1.85, 2.45 en 3.05 meter. Alhoewel een diagonaalschoor langer is dan een ligger, moet je altijd overal dezelfde maten aanhouden.
  • Wielen: in onze Skyworks rolsteigers zitten standaard de professionele steigerwielen verwerkt. Dit betreft een nylon wiel (diameter 200MM) met een stalen spindel. 
  • Stabilisatoren en borgclips: deze onderdelen zitten altijd in de configuratie verwerkt. Steigers voor professioneel gebruik zijn voorzien van 4 stabilisatoren, andere series zijn uitgevoerd met 2 stuks. 

Skyworks Basic steiger

De Skyworks Basic steiger is voor semi-professioneel gebruik, dus geschikt voor de particulier die vaak klussen op hoogte moet doen. Alle onderdelen in deze stellages zijn uiteraard van professionele kwaliteit, er zijn alleen andere verschillen te herkennen. Zo heeft een Basic steiger minder onderdelen in de configuratie, dit zorgt ervoor dat de prijs interessant wordt om voor thuisgebruik een rolsteiger aan te schaffen. Voor de Basic uitvoering hebben wij 3 verschillende breedte maten van het opbouwframe. 

Wij hebben de voordelen van een Basic rolsteiger op een rijtje gezet:

  • Snel op te zetten
  • Prijstechnisch interessant
  • Professionele onderdelen
  • Voorzien van professioneel wiel 200MM met spindel

Wij hebben de nadelen van een Basic rolsteiger op een rijtje gezet:

  • Voldoet niet aan opbouwnorm professioneel ARBO gebruik
  • Er zit een minimale hoeveelheid onderdelen in de stellage verwerkt

Skyworks Standaard rolsteiger

De Skyworks rolsteiger standaard is de stellage die nog op de ‘oude manier’ is opgebouwd. Met oude manier bedoelen we dat deze configuraties volledig in de schoren staan. Sinds 2018 gelden in Nederland echter nieuwe opbouwregels, dit betekent dan ook dat deze steigers niet meer voldoen aan de opbouwnorm zoals gesteld in het A-blad rolsteigers. Voor andere landen kan deze regelgeving echter anders zijn, bijvoorbeeld in België mag je nog ‘gewoon’ je steiger opbouwen volledig met schoren. Onze standaard uitvoeringen zijn voorzien van een kruis aan beide kanten + horizontaalschoor. Ook de standaard configuraties bestaan qua onderdelen uit professioneel Skyworks materiaal. 

De voordelen van de standaard steiger:

  • Professioneel steigermateriaal met wanddikte buis 2MM
  • De rechte pen zorgt voor een stevige en eenvoudige opbouw
  • De stellages worden volledig geschoord opgebouwd 

De nadelen van de standaard steiger:

  • Voldoet niet aan opbouwnorm professioneel ARBO gebruik Nederland
  • Meer losse onderdelen dan een rolsteiger met voorloopleuning

rolsteiger met voorloopleuning

Rolsteiger dubbele voorloopleuning 

De Skyworks Dubbele voorloopleuning steiger is dé oplossing voor jouw professionele klussen op hoogte. Deze steigers zijn vervaardigd uit het beste aluminium en hebben een wanddikte buis van 2MM. De configuraties zijn voorzien van voorloopleuning, ook wel heupleuning genoemd, en voldoen aan de professionele opbouwnorm die is vastgesteld in het A-blad rolsteigers. Je begint onderaan met 4 diagonaalschoren die zorgen voor een optimale stabiliteit, waarna je veilig uit kunt bouwen naar de gewenste werkhoogte.

Voordelen van de dubbele voorloopleuning

  • Geschikt voor professioneel gebruik
  • Foutkans met opbouwen minimaal
  • Sneller en stabieler opbouwen
  • Zowel geschikt voor vrijstaand gebruik, alsmede gebruik aan de gevel

Nadeel van de dubbele voorloopleuning

  • Iets duurder dan alle andere uitvoeringen 

Rolsteiger enkele voorloopleuning

We hebben het in onze omschrijving al eerder gehad over de opbouwnorm die in Nederland voor professioneel gebruik geldt. De enkele voorloopleuning is uitgevoerd met schoren aan de gevelkant, de voorloopleuning zit echter dan aan de andere kant. Deze uitvoering mag je alleen opbouwen als tegen de gevel aan gebouwd gaat worden. Het voordeel van de ‘EV’ is, is dat deze iets goedkoper is dan een steiger met aan beide kanten voorloopleuningen. Het nadeel van deze uitvoering is ook snel te ontdekken: de foutkans qua opbouw is groter dan de dubbele voorloopleuning. 

Voordelen van de steiger enkele voorloopleuning:

  • Professioneel steigermateriaal van Skyworks, wanddikte 2MM
  • Deze uitvoering voldoet aan de opbouwnorm professioneel ARBO gebruik
  • Snelle en veilige opbouw van jouw steiger waarmee boetes voorkomen worden

Nadelen van deze configuratie:

  • Je mag de stellage alleen tegen de gevel aan opbouwen
  • Foutkans qua opbouw is groter dan de steiger met dubbele voorloopleuning

Waarom moet je een Skyworks steiger kopen?

Ben jij op zoek naar een goede, veilige en stabiele steiger? Maak dan kennis met het merk Skyworks. Dit merk bestaat al sinds 1874 en gaat nu ook de online wereld veroveren. Skyworks steigers worden gefabriceerd in Nederland en worden doorgetest op diverse kwaliteitsniveaus. De onderdelen zijn gecertificeerd voor professioneel gebruik en daarnaast ook nog erg prijs competitief. Het grote voordeel van dit merk is dat alle uitvoeringen voorzien zijn van professionele wielen, dikke wanddikte buis en van steiger platforms die uitgevoerd zijn in een I-profiel. Dit zorgt er niet alleen voor dat je steigervloer lichter is, maar ook dat er geen water in blijft staan. Daarnaast is de opwaaibeveiliging op een veel betere manier geïntegreerd in de haak dan andere merken dit hebben. Kies voor een Skyworks steiger!

Hoe bouw je een Skyworks steiger veilig op?

Een Skyworks steiger veilig opbouwen, dat is het idee! Voor een veilige opbouw moet je rekening houden met diverse zaken. Uiteraard moet je, voordat je begint op te bouwen, al het materiaal hebben bekeken: gebruik ingedeukt, beschadigd, of ongekeurd materiaal niet. Wij hebben een kort stappenplan (niet limitatief) voor je opgesteld waar je je minimaal aan moet houden:

  1. Zorg voor een geschikte locatie, dat wil zeggen: de ondergrond moet stevig en vlak zijn zijn obstakels. Inspecteer vooraf of er geen kuilen of andere oneffenheden zijn. Gebruik eventueel een waterpas om 100% zeker te zijn. 
  2. Controleer je steigermateriaal (zoals eerder beschreven). Het is uit den boze om beschadigd (gedeukt), of ongekeurd materiaal te gebruiken. Zodra je dit constateert, dien je het materiaal te vervangen.
  3. Monteer de steigerwielen in de onderste opbouwframes en plaats de horizontaalschoren zo (gedraaid), zodat je de schoor op de grond kan laten rusten en je de schoor zo in het andere opbouwframe kan vastklikken. Zodra dit gebeurd is, kan je de diagonaalschoren gebruiken (4 stuks) om zo een kruis te maken. 
  4. Als stap 3 uitgevoerd is kan je een vloer op sport 3 liggen zodat je wat hoger kan gaan staan. Je kan vervolgens de opbouwframes op de andere opbouwframes plaatsen en borgen met de borgclips.
  5. Als je gebruik maakt van voorloopleuningen (professioneel gebruik) dan kan je nu de eerste twee leuningen plaatsen. Zorg ervoor dat je een klein beetje ruimte hebt naast het frame, zodat de voorloopleuning vastgeklikt kan worden. Zorg er daarnaast voor dat er voldoende ruimte is tussen de twee voorloopleuningen, want hier moet je jouw platform met luik plaatsen (op sport 7). Zodra deze stap voltooid is klim je door het luik naar boven en volg je deze stap 5 tot je de gewenste werkhoogte bereikt hebt. 
  6. Houd er rekening mee dat je bij stap 5 ook nog 4 stabilisatoren rondom de stellage moet plaatsen. De stabilisatoren brengen extra stabiliteit met zich mee  en voorkomen dat de steiger omvalt. Zet de ‘stabs’ in een hoek van 45 graden en zorg ervoor  dat de voeten op de grond rusten. Let op: je dient ten allen tijde 4 stabilisatoren rondom te gebruiken, dit is een verplichting vanuit de professionele opbouwnorm die beschreven staat in het A-blad rolsteigers. 
  7. Wanneer je de platforms geplaatst hebt, zorg er dan voor dat de opwaaibeveiliging geactiveerd is. 
  8. Test de stabiliteit: Voordat je de rolsteiger betreedt, controleer je of deze stabiel en stevig staat. Geef lichte schokken aan de steiger om te zien of deze goed blijft staan. Als er trillingen of wiebelen optreden, moet je de steiger opnieuw controleren en indien nodig aanpassingen maken.

Let op: Het is belangrijk om te benadrukken dat het opbouwen van een rolsteiger volgens de opbouwnorm in Nederland specialistische kennis vereist. Het is verstandig om de instructies van de fabrikant nauwkeurig op te volgen en indien nodig advies in te winnen van een ervaren professional. Veiligheid staat altijd voorop bij het werken op hoogte.

Waar moet ik rekening mee houden als ik een Skyworks steiger ga kopen?

Als je een Skyworks steiger aan gaat schaffen moet je rekening houden met diverse elementen. Los van het feit dat een stellage veilig en stabiel moet zijn moet je ook nadenken over het type wat je zoekt. Is dat bijvoorbeeld een vouwsteiger, of juist een gewone rolsteiger? Maar ook: wat is mijn budget? Als het budget net ontoereikend is en je gaat bezuinigen op een aantal zaken dan adviseren wij je om je aankoop nog uit te stellen, huren zou dan ook nog een goede optie zijn. Koop alleen een rolsteiger als je voldoet aan de norm, maar bovenal je eigen norm. Je kan tegenwoordig snel voor een goedkopere optie kiezen, maar goedkoop is vaak ook duurkoop. Als je definitief op zoek bent naar een steiger, vink dan de volgende zaken af:

  • Wat is de gewenste werkhoogte? 
  • Welke breedte moet mijn steiger hebben?
  • Hoe lang moeten de steigervloeren zijn?
  • Wil je een houten vloer, of juist een lichtgewicht vloer?
  • Voor welke doeleinden gaat de rolsteiger gebruikt worden?

Welke steiger is nu geschikt voor welk gebruik?

Wanneer je als particulier klussen op hoogte gaat uitvoeren, dan hoef je geen rekening te houden met een normering. Je kan dan op onze website kiezen voor de rolsteigers ‘semi-professioneel’ gebruik. Een professional daarentegen moet juist wel rekening houden met diverse regels. Deze normeringen staan beschreven in het  het A-blad rolsteigers. Let op: professioneel gebruik betekent dat je bedrijfsmatig een steiger opbouwt en ook gaat gebruiken. Wanneer je stellage niet aan deze normering voldoet, kan je een boete krijgen van de arbeidsinspectie. Los van de boete is het uiteraard ook voor jouw eigen veiligheid belangrijk om te werken met een degelijke samenstelling. Je wilt toch niet jezelf, of je personeel naar boven sturen op een stellage die zwaar gebrekkig is? Weet je zelf niet exact hoe jouw steiger er uit moet zien, vraag dan vrijblijvend advies aan bij een expert zoals laddersenrolsteigers.nl. Onze klantenservice staat iedere werkdag klaar om je vrijblijvend verder te adviseren. 

Hoe bepaal je de werkhoogte van jouw Skyworks steiger?

De werkhoogte van een rolsteiger is een belangrijke overweging bij het kiezen van de juiste steiger voor jouw project. De werkhoogte verwijst naar de maximale hoogte waarop je veilig kunt werken met behulp van de steiger. Het is van vitaal belang om de werkhoogte goed te begrijpen om ervoor te zorgen dat je jouw werkzaamheden op hoogte efficiënt en veilig kunt uitvoeren.

Bij het bepalen van de werkhoogte van een rolsteiger moet je rekening houden met verschillende factoren. Allereerst moet je nagaan welke taken je wilt uitvoeren en op welke hoogte deze zich bevinden. Of je nu bezig bent met schilderen, gevelrenovaties of dakreparaties, je moet ervoor zorgen dat de rolsteiger voldoende hoogte biedt om jouw werkgebied te bereiken.

De werkhoogte van een rolsteiger wordt bepaald door de combinatie van de platformhoogte en de hoeveelheid opbouwframes. De platformhoogte is de hoogte van het platform waarop je staat om je werk uit te voeren. De werkhoogte bereken je door bij de platformhoogte 2 meter te rekenen. Wij geven een voorbeeld: als je vloer op 8 meter hoog ligt, dan heb je een werkhoogte van 10 meter. 

Onthoud dat het altijd verstandig is om een marge in te bouwen bij het kiezen van de werkhoogte van een rolsteiger. Het kan nodig zijn om iets hoger te gaan dan de daadwerkelijke werkhoogte om gemakkelijk te kunnen bewegen, gereedschap en materialen te kunnen hanteren en comfortabel te kunnen werken.

Hoe vaak moet een Skyworks steiger gekeurd worden?

Het regelmatig laten keuren van een steiger is van noodzakelijk belang om de veiligheid op de werkplek te waarborgen. Een periodieke inspectie en keuring van de steiger zorgen ervoor dat eventuele gebreken of tekortkomingen tijdig worden opgemerkt en verholpen, waardoor het risico op ongevallen wordt verminderd. Maar hoe vaak moet een steiger eigenlijk gekeurd worden?

In Nederland gelden specifieke richtlijnen met betrekking tot de keuring van steigers. Volgens de Arbeidsomstandighedenwet (Arbowet) is het verplicht om een steiger voor ingebruikname te laten keuren. Vervolgens moet de steiger periodiek opnieuw gekeurd worden om de veiligheid te waarborgen.

Over het algemeen wordt aanbevolen om een steiger minstens 1x per jaar te laten keuren. Deze jaarlijkse keuring is bedoeld om de algehele veiligheid en betrouwbaarheid van de steiger te beoordelen. Tijdens deze keuring worden alle componenten van de steiger geïnspecteerd, inclusief frames, platformen, leuningen, vergrendelingen, wielen en andere onderdelen. Ook worden eventuele beschadigingen, slijtage of gebreken geïdentificeerd en gerapporteerd.

Naast de jaarlijkse keuring is het belangrijk om de steiger vóór elk gebruik visueel te controleren. Dit omvat het controleren van de stabiliteit, het vergrendelen van alle componenten en het inspecteren op eventuele zichtbare tekenen van schade. Deze dagelijkse visuele inspectie moet worden uitgevoerd door een bevoegde persoon, zoals een opgeleide steigerbouwer of een veiligheidsfunctionaris.

Het is ook essentieel om te vermelden dat steigers naast de reguliere keuringen ook gekeurd moeten worden na significante veranderingen, zoals wijzigingen in de opstelling, toevoeging van extra componenten of reparaties. In dergelijke gevallen moet een keuring worden uitgevoerd voordat de steiger weer in gebruik wordt genomen om te garanderen dat deze nog steeds voldoet aan de vereiste veiligheidsnormen.

Het naleven van de keuringsvereisten is van groot belang om ervoor te zorgen dat de steiger veilig kan worden gebruikt. Het zorgt ervoor dat eventuele defecten tijdig worden opgespoord en verholpen, waardoor de veiligheid van de werknemers op de steiger gewaarborgd blijft. Het is raadzaam om altijd de specifieke richtlijnen en voorschriften van de autoriteiten en keuringsinstanties te raadplegen om ervoor te zorgen dat je voldoet aan de geldende wet- en regelgeving met betrekking tot de keuring van steigers.

Onthoud dat het periodiek keuren van een steiger niet alleen wettelijk verplicht is, maar ook een verantwoordelijkheid is die bijdraagt aan een veilige werkomgeving.

Waar kan ik een goede steiger kopen?

Een goede en veilige steiger kopen doe je in onze webshop. Als ons steigermateriaal is gecertificeerd en voor professioneel gebruik. Qua samenstelling is het uiteraard wel goed om te kijken aan welke normering de stellage voldoet, dit is bijvoorbeeld erg belangrijk voor de professionele gebruiker.

Wat kost een Skyworks rolsteiger?

De prijs van een steiger van Skyworks is afhankelijk van je eigen wensen. De prijs wordt onder meer bepaald door de hoogte, vloer lengte, soort vloer, breedte en de functionaliteit. Zo hebben wij al steigers te koop vanaf € 312,- (simpele vouwsteiger met een werkhoogte van 3 meter), en als je puur naar een steigerserie kijkt moet je denken aan vanaf € 1000,-. Prijzen in onze webshop zijn exclusief btw. 

Steigermateriaal kopen bij laddersnrolsteigers

Wij hebben diverse klimmateriaal in onze webshop te koop: