0%
Welk merk maakt de beste ladders?

Om veilig te klussen op hoge hoogtes is het raadzaam om een ladder te gebruiken. Van belang is dan ook dat deze veilig, stabiel en compact is. Het is ook fijn als deze lang meegaat en gemaakt is van degelijk materiaal. Maar welk merk maakt nu de beste ladders? Er zijn namelijk zoveel verschillende producten te verkrijgen. Wij probeer je op weg te helpen met dit artikel, zodat jij de juiste ladder kopen kan!

Wat is het beste merk ladder?

Er zijn ladders van veel verschillende merken, maar ze hebben lang niet allemaal een ruim en bovenal kwalitatief assortiment. 1 Label heeft dit echter wel en dat is: Altrex! Het merk Altrex is marktleider in de aluminum klimmaterialen branche, zij produceren ondermeer: steigers, ladders en trappen. Bij Altrex vind je een ruim assortiment ladders van topkwaliteit. Er zijn voldoende ladders voor professioneel en particulier gebruik. Zo is er voor iedere klant een ladder naar zijn of haar wens. Op deze pagina vind je onze Altrex ladders.

ladder kopen bij laddersenrolsteigers

Waarvoor gebruik je een Altrex ladder?

Er zijn Altrex ladders voor professioneel en particulier gebruik. Er zijn simpele ladders, zoals degelijke rechte ladders. Deze zijn zeer praktisch voor gebruik rondom het huis.

Met de dakladder werken dakdekkers op hellende daken. Een driedelige ladder of reformladder is ideaal voor hoge klussen, zoals stucen, plafonds sauzen en behangen. Maar Altrex heeft ook handige vouwladders, die multifunctioneel zijn.

Houdt goed rekening met de intensiteit van gebruik Een professioneel product voldoet aan andere eisen dan een ladder voor thuisgebruik. Zo geldt voor professionele ladders dat er moet worden voldaan aan de NEN 2484. Dit is de norm voor professioneel ARBO gebruik. In dit besluit liggen verzwaarde eisen ten opzichte van de doe-het-zelf klusladder. Erg belangrijk om dus rekening te houden met de doeleinden waarvoor jij het product wilt gaan gebruiken.

Hoe hoog moet een ladder zijn voor de dakgoot?

Welke ladder heb je nodig? Dat ligt aan de klus die je gaat uitvoeren. Voor het schoonmaken van de dakgoot heb je een hoge ladder nodig. Hiervoor moet je de werkhoogte van de ladder kennen.

De werkhoogte van de ladder is iets anders dan de totale lengte van de ladder. Om veilig te werken mag je niet hoger dan de vierde sport van boven staan. Bij Altrex wordt dit aangegeven met een rode trede. Hoger dan deze trede mag je niet staan. Ga je aan de slag bij je dakgoot? Dan is het slim om een ladder met een oversteek van vier sporten te kiezen. Meestal is de afstand tussen deze sporten ongeveer 25 tot 28 centimeter. Voor het werken op een dak van 6 meter hoog, moet je dan een ladder van 7 meter hebben.

Wat kost een Altrex ladder?

Een Altrex ladder hoeft niet duur te zijn. Een rechte ladder koop je al voor rond de 100 euro. Voor een reformladder ben je rond de 200 euro kwijt. Over het algemeen worden de ladders duurder, naarmate de intensiteit van het gebruik toeneemt. De prijs-kwaliteitverhouding van Altrex-ladders is heel goed: Altrex staat voor veiligheid, veelzijdigheid en ladders die lang meegaan. Tot slot geven we je een tip voor de meest verkochte ladders: