0%
Hoe werkt een telescoopladder?

Een telescoopladder is een eenvoudige en compacte ladder die snel ingezet kan worden bij simpele klussen. Denk hierbij aan werkzaamheden zoals dakinspectie, het betreden van de volgende etage (zolder), of bij het vervangen van een wandlamp. Deze uitschuifbare ladders zijn telescopisch te verstellen, dit houdt in dat je de werkhoogte zelf kunt bepalen. Het is dus mogelijk om deze ladder helemaal uit te schuiven, maar ook voor een klein stukje. Tevens zijn (de meeste) telescoopladders voorzien van een automatisch vergrendelingssysteem, dit behoedt je voor het ongewenst inklappen en dus eventuele ongelukken.

  1. De meeste telescoopladders zijn voorzien van een stabiliteitsbalk, of stabilizer. Deze moet dan ook altijd bevestigd worden voordat je het product gaat gebruiken
  2. Plaats de ladder op een stevige en egale ondergrond
  3. Schuif de telescoopladder uit tot je de gewenste hoogte hebt bereikt, als je een trede omhoog schuift hoor je het vergrendelingssysteem in beveiligingsstand ‘klikken’
  4. Zodra je de werkzaamheden hebt afgerond kan je de ladder ontgrendelen en deze zal dan automatisch inschuiven. Het fijne aan dit ‘closing system’ is dat deze veelal op luchtdruk werkt, hierdoor kunnen je vingers niet bekneld raken.

In onderstaande filmpje geven wij een impressie hoe een telescoopladder werkt:

Wat is een goede telescoopladder?

Een goede telescoopladder moet voldoen aan de eisen zoals die gesteld zijn vanuit de wetgever. De Warenwet is Nederlandse regelgeving die bijvoorbeeld weer strenger is dan Europese normeringen (EN 131). Controleer voor je aankoop dan ook ten alle tijde of je ladder wel voldoet aan de regels.

Wist je dat? Als je een ladder gaat gebruiken voor professionele klussen, dat het product dan moet voldoen aan strengere regelgeving. De schuifladder moet dan voldoen aan de NEN 2484 (professioneel ARBO gebruik). Deze regels gelden voor zowel de ZZP’-er als tot aan een groot bedrijf. Goed om hier rekening mee te houden dus!

telescoopladder kopen

Altrex telescoopladder

De Altrex telescoopladder is te verkrijgen in allerlei variaties. Hiermee wordt bedoeld: voor zowel thuisgebruik als t/m professioneel gebruik. De verschillen tussen deze modellen zit hem in onder andere in: diepte van de treden, geïntegreerde toolbag en het zwaarder doortesten. Alhoewel iedere Altrex ladder continue wordt doorgetest kan je jezelf voorstellen dat een professioneel model die iedere dag gebruikt wordt aan strengere eisen moet voldoen. De ladders zijn verkrijgbaar in 11 en 13 treden, waar je al snel een telescoopladder 5 meter hebt. Hieronder hebben wij de verschillende Altrex telescoopladders op een rijtje gezet.

  • Altrex Smart Up Go (thuis gebruik)
  • Altrex Smart Up Active (semi-professioneel gebruik)
  • Altrex Smart Up Pro (professioneel gebruik)

Telescoopladder 5 meter

De telescoopladder 5 meter is de meest gekozen lengte onder onze klanten. Je komt hier al snel op het model uit met 13 treden. Je hebt dan als het ware een werkhoogte van 4.80 meter, bijna vijf dus. Met werkhoogte wordt dan bedoeld dat je maximaal tot de 4e sport (van bovenaf geteld) de ladder mag betreden. Op deze manier kan je jezelf altijd goed vastklampen en sta je hierdoor automatisch stabieler.

Telescoopladder, of reformladder kopen?

Er zijn vele verschillende ladders te verkrijgen, daarom is het noodzaak om vooraf vast te stellen waar je het product voor wilt gaan gebruiken. Een reformladder is een ladder die je zowel vrijstaand als tegen de gevel kan gebruiken. Daarnaast zijn dit de types die ingezet kunnen worden voor uiteenlopende werkzaamheden. Denk hierbij aan het schilderen van een kozijn, of het schuren van het plafond. De ladders zijn tegen weer en wind beschermd door de robuustheid. Een telescoopladder daarentegen is een ‘kritischer’ product. Door het inschuifsysteem zijn ze kwetsbaar dan reformladders. Wij adviseren dan ook niet om de uitschuifladders te gebruiken in vochtige ruimtes (of met regen), ook voor stofdeeltjes is het inschuifsysteem kwetsbaar. Je moet deze types dan ook zien als handige ladders geschikt voor inspectiewerk, of het betreden van een volgende etage.

Hulp nodig bij het kopen van de juiste ladder?

Zie jij door de bomen het bos niet meer bij de aanschaf van het juiste merk, of type ladder? Geen zorgen! Onze klantenservice staat iedere werkdag voor je klaar, neem snel contact met ons op. Wij zijn zowel telefonisch als per mail goed bereikbaar.