ALTREX VOORJAARSACTIE: TOT WEL 20% KORTING OP STEIGERS (KLIK HIER)

Schilderstrap

Ben je op zoek naar de ideale schilderstrap voor jouw projecten? Onze schilderstrappen zijn uitermate geschikt voor klussen die wat meer tijd nodig hebben. Door de bredere treden en het stevige kokerprofiel sta je comfortabel en bovenal veilig. 

✅ Volgende werkdag op locatie
✅ Meedenkende klantenservice
✅ Contact: 0511- 40 25 64, of mail

Filteren
Positie
Product Naam
Prijs
Product lengte
Van hoog naar laag sorteren
6 producten
1500
Filteren
Positie
Product Naam
Prijs
Product lengte
Van hoog naar laag sorteren
6 producten
1500

Schilderstrap kopen: Laddersenrolsteigers.nl

Ben jij schilder en ben je op zoek naar de ideale aluminum trap? Wij verkopen schilderstrappen van de populaire merken Altrex en Wienese. Deze trappen zijn uitermate geschikt voor de projecten van een schilder. Een schilder staat vaak langer aaneengesloten te werken op een trapje. Op het moment dat jouw trap voorzien is van extra brede treden in combinatie met een sterk kokerprofiel, sta je comfortabel te schilderen. Onze professionele trappen zijn voorzien van de NEN 2484 (professioneel ARBO gebruik) en voldoen ruimschoots aan de Warenwet en de EN 131.

schilderstrap kopen

Welke soort schilderstrappen zijn er?

Onze schilders trappen zijn verkrijgbaar in verschillende modellen. Zo heb je de enkele trap en de dubbele trap. Beide types hebben hun voor -na delen en iedereen heeft zijn eigen voorkeuren. Wij zetten snel de voordelen van beide types op een rij:

  • Enkele trap: dit model is aan 1 zijde oploopbaar en voorzien van een vaste steunbeugel. Wanneer je de professionele modellen ziet dan zijn deze veelal voorzien van een mooi breed werkbordes waar je ook nog materiaal, of gereedschap kwijt kunt. Een ander voordeel is dat je deze uitvoeringen kan voorzien van een handige bordes accessoire. Deze kan je aan de steunbeugel bevestigen, hierdoor heb je nog meer werkoppervlakte. Een enkele trap wordt ook wel bordestrap genoemd.
  • Dubbele trap: deze trappen zijn aan beide kanten oploopbaar, ze hebben dus aan beide zijden treden. De professionele schilderstrap van Altrex en Wienese is standaard voorzien van een steunbeugel die je kan verstellen. Deze steunbeugel is verplicht te gebruiken vanaf 2x2 treden. De dubbele trappen zorgen ervoor dat je de schilderstrap minder vaak hoeft te verplaatsen, omdat je makkelijk kan overstappen. Een ander groot voordeel is de inklapbare steunbeugel, dit zorgt ervoor dat de opberglengte weer korter is en hierdoor makkelijker te vervoeren.

Populaire schilderstrap

In de branche van schilders zien we vaak de aanschaf van Altrex Falco trappen en de Wienese Master trap terug. De voordelen van deze merken worden met name gekenmerkt door de extra brede treden waar een schilder langere tijd prettig op kan staan, gecombineerd met een stevig kokerprofiel wat zorgt voor extra stabiliteit. De trappen zijn verkrijgbaar in zowel enkele als dubbele uitvoeringen.

altrex falco trap

Altrex Falco 

De Altrex Falco is een schilderstrap voor professioneel gebruik met een tredediepte van 80 mm (afstand tussen de trappen 25 cm). De trappen zijn voorzien van een grijze coating die zorgt voor een vuilwerende werking. In combinatie met de ‘red step’ zorgt deze grijze kleur tevens voor een luxe uitstraling. De ‘red step’ geeft aan welke treden maximaal betreden mag worden (hoger mag je niet staan). Door het enkele kokerprofiel heb je aan stabiliteit niet te klagen met deze aluminium trap. In het assortiment Falco trappen onderscheid Altrex de enkele en dubbele trap.

 

wienese trap

Wienese Master trap

De Wienese Master trap is een schilderstrap die je bij veel verfwinkel speciaalzaken terug zult vinden. De trappen zijn voorzien van een blauwe coating die ook vuilwerend is en tevens een mooi design geeft. Ook dit merk heeft gekozen voor een mooie tredediepte van 80 mm, waardoor je langere tijd aaneengesloten kan werken. De afstand tussen bovenkant treden is 25 centimeter, wat extra steun voor de schenen genereert. Ook bij Wienese kiest men voor enkele trappen en dubbele trappen.

Keurmerk voor professioneel gebruik schilderstrap

professionele trap

Ga jij jouw aluminium schilderstrap inzetten voor professionele werkzaamheden? Dus met andere woorden: indien jouw professie schilder is, en je werkzaamheden uitvoert voor klanten, dan moet je aan bepaalde regelgeving voldoen. Trappen zijn verplicht te voldoen aan de Veilig Warenwet en EN 131. De EN is een Europese normering en de Warenwet is Nederlandse regelgeving. Daarnaast geldt voor professioneel gebruik binnen Nederland nog een strengere normering, de NEN 2484. Met deze norm voldoen je aan het label ‘professioneel ARBO gebruik’ en weet je zeker dat jouw product voldoet aan de strengste eisen. De Altrex Falco en Wienese Master trap voldoen beide aan al deze regelgeving en zijn hiermee uitermate betrouwbaar.

Waar moet je op letten bij de aanschaf van jouw schilderstrap?

Als je een nieuwe trap gaat aanschaffen die veilig en stabiel moet zijn voor al jouw klussen, dan kom je al snel in een duurder segment. Alle professionele modellen zijn namelijk voorzien van al het extra’s dat je nodig hebt tijdens je werkzaamheden. Denk hierbij aan: dikker aluminium, andere soort samenstelling aluminium, soort kokerprofiel, etc… Een dure investering moet je dus goed overwegen. Houdt daarom dit lijstje bij de hand:

  • Bij traphoogtes wordt onderscheid gemaakt in werkhoogte, opberglengte en bordeshoogte. Kijk goed na welke uitvoering het beste bij jou past
  • Maak de keuze voor een enkele trap, of dubbele trap
  • Kies als schilder altijd voor een gecoate trap, deze laat geen vuil af en krijg je geen zwarte handen van
  • Loop het gewicht na, aluminium trappen zijn niet zwaar. Maar een iets zwaarder model zegt vaak al heel wat over de stabiliteit.

Tip: schaf een schilderstrap aan van een Nederlands merk. Je weet dan 100% zeker dat deze voldoet aan de strengste regelgeving en dat deze door-en-door getest zijn. Tegenwoordig is er ook veel goedkope rotzooi op de markt te verkrijgen, waarbij je al vrij vlot om een nieuwe trap moet.

Wat is werkhoogte bij een trap?

Zoals eerder beschreven kom je bij klimmaterialen veelal dezelfde termen tegen. Eentje hiervan is ‘werkhoogte’, maar wat wordt hier nu eigenlijk mee bedoeld? Wij helpen je snel door de materie heen. Je ziet bij iedere klustrap staan: opberglengte, stahoogte en werkhoogte. Met opberglengte is uiteraard duidelijk wat er bedoeld wordt. Wanneer we het vervolgens over stahoogte hebben, dan bedoelen we de hoogste trede waar je maximaal op mag staan. Dit is bij een trap altijd de bovenste, mits de beugel aanwezig is. Bij deze ‘stahoogte / bordeshoogte’ tel je vervolgens 2 meter op en dan weet je wat de werkhoogte is.

bordes voor trap

Accessoires voor schilderstrap

Is jouw trap versleten, of zijn er misschien onderdelen kapot? Met onze toebehoren voor trappen hoef je niet altijd direct een nieuw product te kopen. Trapvoetjes zijn bijvoorbeeld eenvoudig te vervangen, hetzelfde geldt voor een spreidbeveiliging. Daarnaast hebben we ook handige accessoires waardoor je meer werkplezier uit je schilderstrap haalt. Denk hierbij aan een extra plateau die je eenvoudig aan je enkele trap kan bevestigen. Je kan het zo gek nog niet bedenken, maar wij hebben nagenoeg alle onderdelen die jij benodigd bent. Kan je iets niet vinden op de site? Neem dan contact met ons op, wij helpen je graag verder!

Schilderstrap kopen en advies nodig?

Ben je op zoek naar een aluminium schilderstrap en kom je er niet helemaal uit? Onze klantenservice is iedere werkdag telefonisch goed bereikbaar op 0511-402564. Tevens zijn wij bereikbaar via de e-mail: info@laddersenrolsteigers.nl. U ontvangt snel een helder antwoord van ons.

Klimmateriaal kopen bij laddersenrolsteigers

Naast schilderstrappen verkopen wij ook nog vele andere klimmateriaal producten voor schilders. Denk hierbij aan vouwsteigers, rolsteigers, of uitwijkconsoles. Via onderstaande verwijzingen navigeert u eenvoudig door onze site heen.