ALTREX EK STEIGER ACTIE: FIBER-VOOR-HOUT PRIJS EN MEER...

Kamersteigers

vouwsteiger

Kamersteiger kopen? Wij hebben een ruim assortiment vouwsteigers van topmerken zoals, Altrex , Skyworks (TIP!) en Euroscaffold. De binnensteiger is gemakkelijk op te bouwen, compact te vervoeren en uit te breiden tot diverse hoogtes. Wij helpen u graag verder.

✅ Volgende werkdag op locatie
✅ Meedenkende klantenservice
0511- 40 25 64, of mail

Filteren
Filteren
Positie
Product Naam
Prijs
Product lengte
Van hoog naar laag sorteren
34 producten
1500
Filteren
Positie
Product Naam
Prijs
Product lengte
Van hoog naar laag sorteren
34 producten
1500

Kamersteiger kopen: Laddersenrolsteigers.nl

Wilt u een kamersteiger kopen? Dit zou helemaal geen slechte investering zijn, omdat het namelijk erg fijn werken is op dergelijke steigers. Ladders en trappen zijn uiteraard handig om te gebruiken, maar eenvoudig de kamersteiger door een kleine ruimte verplaatsen is nog makkelijker. De meeste kamersteigers hebben een platform lengte van 1.85 meter, waardoor u veel werkoppervlakte in een keer kan pakken. Wanneer u vervolgens klaar bent op het stukje waar u moest werken dan verplaatst u het steigertje weer. De vouwsteigers zijn dan ook perfecte hulpmiddelen voor bijvoorbeeld stukadoors, schilders en timmermannen. Daarnaast zijn de meeste uitvoeringen ook nog uitbreidbaar, zodat u hoger kan gaan werken wanneer u meer hoogte benodigd bent.

Waarom een kamersteiger kopen?

Een kamersteiger kopen en vervolgens in bezit hebben is erg handig. U zult al snel merken dat deze steigertjes erg eenvoudig te gebruiken zijn, waardoor u er al veel meer op zult gaan werken. Zowel in de zakelijk, als particuliere markt merken we steeds meer vraag naar deze producten. De prijs van de producten is niet (erg) hoog, ook is de werkhoogte makkelijk schaalbaar. U kunt dan vaak ook uitbouwen tot de hoogte die u nodig bent. Neem in zulke situaties contact met onze klantenservice. Wij zetten snel de voordelen van kamersteigers voor u op een rijtje:

 • Op te bouwen binnen een minuut
 • Compact op te bergen in de garage, loods, of auto
 • Uit te bouwen tot verschillende hoogtes
 • Zowel binnen als buiten te gebruiken
 • Makkelijk verrijdbaar door een deuropening
 • Voor zowel professioneel als doe-het-zelf gebruik

Type kamersteigers

altrex kamersteiger kopen bij laddersenrolsteigers

Altrex RS-44 Power (TIP!)

De Altrex RS-44 Power wordt bij zowel binnen -als buiten klussen veelvuldig gebruikt en is dan ook een favoriet onder onze klanten. De steiger kenmerkt zichzelf door de mooie rondom gelaste lasnaden. Daarnaast is de vouwsteiger voorzien van een gecoat rood platform die bestaat uit een I-profiel (lichter). U kunt de stellage makkelijk uit bouwen tot diverse werkhoogtes. Houdt hierbij echter wel rekening met de nieuwe opbouwregels.

 • Makkelijk verrijdbaar in smalle ruimtes
 • Opgebouwd binnen 1 minuut, makkelijk te vervoeren
 • Kwaliteit voor een scherpe prijs

 

Skyworks kamersteiger

De Skyworks kamersteiger is een basic stellage die capabel is voor intensief gebruik. Ook deze module is net zoals andere merken snel op te bouwen. Echter bent u iets goedkoper uit, ook met het uitbouwen naar andere hoogtes.

 • Voor intensief gebruik
 • Snelle opbouw en scherp geprijsd
 • Voldoet aan wet -en regelgeving

euroscaffold kamersteiger kopen bij laddersenrolsteigers

Euroscaffold kamersteiger

Euroscaffold is een snel groeiend merk in Nederland en staat bekend als prijsvechter. Dit doet overigens niks tekort aan de kwaliteit van het steigermateriaal. De steigervloeren bestaan uit een kokerprofiel, wat ervoor zorgt dat de vloer iets zwaarder is. Standaard heeft deze binnensteiger een werkhoogte van 3 meter, maar deze is uitbreidbaar zoals u zelf wilt.

 • Verkrijgbaar in de breedtes: 0.75, 0.90 en 1.35 meter
 • Stel de vouwsteiger samen zoals u zelf wilt
 • Uit te breiden tot circa 7.50 meter werkhoogte

kamersteiger 4 meter kopen bij laddersenrolsteigers

Kamersteiger 4 meter werkhoogte (TIP)

De combinatie van veiligheid en kwaliteit heeft geleid tot de ontwikkeling van de combi. Deze series kamersteigers bestaan uit twee vouwbare units die op elkaar gezet zijn. Hiermee kunt u een hogere werkhoogte bereiken, met minimale opbouwtijd. De stellages zijn geschikt voor zowel de thuisklusser als de professionele klusser. Ook deze uitvoering is een gevierd product onder onze klanten en wordt veelvuldig aangekocht.

 • Snelle opbouwtijd (zo’n twee minuten)
 • Bestaat uit twee vouwbare delen, dus compact en gemakkelijk te vervoeren
 • Door het lichte gewicht gemakkelijk te verplaatsen

brede kamersteiger kopen bij laddersenrolsteigers

Kamersteiger breed 1.35

Indien u graag extra werkoppervlakte benodigd bent, dan is onze brede kamersteiger van 1.35 meter breed een perfect product voor u. Ook dit model bestaat uit een vouwbaar frame die in een minuut op te zetten is. Dit product wordt geleverd inclusief twee houten platformen zodat u genoeg werkruimte heeft.

 • Extra werkoppervlakte (2 vloeren naast elkaar)
 • Professionele kwaliteit
 • Op te bouwen tot werkhoogte 7.50 meter

euroscaffold evo vouwsteiger

EVO kamersteiger

De EVO kamersteiger is een vouwsteiger die geschikt is voor de semi-professional en thuisgebruiker. Het vouwframe van deze module bestaat uit 5 sporten in plaats van 6 sporten. Daarnaast is de stellage afgedopt, waardoor uitbreiding niet mogelijk is. Wij adviseren om deze uitvoering niet op een bouwplaats te gebruiken.

 • Product voor semi-professioneel gebruik
 • Afgedopt, dus niet uitbreidbaar
 • Voor klussen in en rondom de woning

vouwsteiger voor particulieren

Kamersteiger compact

Bent u als doe-het-zelver, of particulier gebruiker op zoek naar een goede kamersteiger? Dan is ons nieuw ontwikkelde model ‘Compact’ de perfecte aankoop. Het product is vervaardig uit sterk aluminium en voldoet aan alle normen rondom doe-het-zelf-gebruik. De stellage is uit te breiden tot een werkhoogte van 8 meter, maar is qua prijs ook interessant.

 • Particulier gebruik
 • Niet geschikt voor bouwplaats
 • Stevig kokerprofiel

vouwsteiger rs54 altrex

Altrex RS54 kamersteiger

De RS54 vouwsteiger van Altrex is een binnensteiger voor profesioneel gebruik en geheel combineerbaar met de RS5-serie. De wanddikte van de buizen is 2 mm en hierdoor erg geschikt voor de intensieve klussen. Maximale doorbouwhoogte is 9.80 meter en de steiger kan in zijn totaal belast worden voor 750 kilogram (250 kg per platform).

 • Extra dikke buis van 2mm
 • Keuze uit Fiber-Deck of houten platform
 • Doorbouwen mogelijk, ook met Safe-Quick guardrail

Wat is een kamersteiger?

De kamersteiger heeft, zoals eerder benoemd, talrijke pluspunten. Dergelijke stellages zijn eenvoudig en compact op te bergen, of te vervoeren. Ander groot pluspunt is, is dat ze door 1 persoon snel opgebouwd kunnen worden. Dit makkelijke opbouwen komt ondermeer doordat het verbindstuk in het midden bestaat uit een vouwbaar gedeelte. Om deze reden wordt een kamersteiger dan ook wel vouwsteiger genoemd. Voor de klussen in en rondom de woning is dit product een goede oplossing. Het maakt dan ook niet uit of u een professionele gebruiker, of particuliere gebruiker bent. Wanneer u vaak klussen op grotere hoogte heeft, dan zou u kunnen overwegen om een aluminium steiger (met losse onderdelen) aan te schaffen. Deze mag je namelijk tot zo’n 14 meter werkhoogte opbouwen, een vouwsteiger tot maximaal 7,50 meter werkhoogte.

Wat is de afmeting van een smalle kamersteiger?

Kamersteigers zijn, net zoals rolsteigers, verkrijgbaar in verschillende breedtes. De standaard uitvoering is 0.75 meter breed, je kan hier 1 steigervloer in leggen. Dit kan ook bij de 0.90 meter brede uitvoering. Echter heeft deze bredere variant een groot voordeel: als u de vouwsteiger wilt uitbouwen dan kan u het platform overal neerleggen waar u wilt, zonder dat u problemen krijgt met de schoren. Bij een 0.75 variant passen de schoren namelijk niet naast het platform en bent u gebonden aan vaste afmetingen waar u de vloer neer moet leggen. Bij de brede kamersteiger kan u 2 steigervloeren naast elkaar leggen, dit zorgt voor extra werkoppervlakte.

kamersteiger kopen bij laddersenrolsteigers.nl

Wat is het verschil tussen een kamersteiger en een vouwsteiger?

Onze klantenservice krijgt iedere dag diverse vragen over kamersteigers. Een van die vragen is bovengestelde vraag. Het antwoord hierop luidt: er is geen verschil tussen deze twee, het zijn alleen benamingen voor het product. Dergelijke steigers worden in de volksmond zowel kamersteiger, vouwsteiger, of binnensteiger genoemd. Dit komt ondermeer door het vouwbare deel in het midden (vouw*), waardoor de stellage makkelijk door een woning gemanoeuvreerd kan worden (binnen).

Verschillende breedte kamersteigers

Onze vouwsteigers zijn verkrijgbaar in verschillende categorieën, afmetingen en merken. Qua breedte kan dus ook een keuze maken welke uitvoering het beste bij u past. Via onderstaande links navigeert eenvoudig naar de productpagina’s:

- Kamersteiger 0.75 breed
- Kamersteiger 0.90 breed
- Kamersteiger 1.35 breed

Hoe hoog mag een kamersteiger?

Een kamersteiger kan niet zo hoog worden opgebouwd als een reguliere steiger. Dit heeft ondermeer met stabiliteitsberekeningen uit te staan. Denk er hierbij aan dat een vouwframe minder kracht heeft bij grote hoogte in plaats van diagonaalschoren. Ook zitten onder vouwsteigers meestal andere wielen (125 of 150 mm - niet opspindelbaar). Maximale werkhoogte is tussen de circa 6.80 en 7.50 meter. Dit verschilt per fabrikant en kunt u teruglezen in de brochure.

Wat is werkhoogte bij een kamersteiger?

Bij steigers ziet u vaak begrippen voorbij komen zoals platformhoogte en werkhoogte. Zo geldt dit ook voor kamersteigers. Maar wat betekent dit nu? Wanneer we het over platformhoogte hebben, dan hebben we het over de hoogte waarop het platform ligt. Als u hier twee meter bij optelt dan hebben we het over werkhoogte. Een standaard vouwsteiger heeft bijvoorbeeld een werkhoogte van 3 meter. Dit betekent dan dat het platform (steigervloer) op 1 meter hoogte ligt. Het kan natuurlijk zo wezen dat u een afwijkende standaard werkhoogte heeft. In zo’n situatie is het makkelijker als u contact opneemt met onze klantenservice.

Diverse opties mogelijk

Wilt u graag een kamersteiger kopen, of wilt u hiervoor een offerte ontvangen? Dan bent u bij laddersenrolsteigers.nl aan het goede adres! Wij bieden zowel brede als smalle binnensteigers aan die uit te bouwen zijn tot een door u gewenste configuratie. Wanneer u een woonkamer steiger opbouwt dient u zich te houden aan de voorschriften die meegestuurd worden. Veiligheid gaat namelijk boven alles en wordt bevorderd bij naleving van deze voorschriften. Alle producten worden gefabriceerd in Nederland, hierdoor is op korte termijn levering mogelijk. Daarnaast voldoen al onze producten aan de geldende wet –en regelgeving

  kamersteiger 3 meter werkhoogte    kamersteiger 4 meter werkhoogte    vouwsteiger 5 meter werkhoogte

Werkhoogte 3 meter             Werkhoogte 4 meter                       Werkhoogte 5 meter

Wat kost een kamersteiger?

Men is vaak benieuwd naar wat een vouwsteiger nu daadwerkelijk kost. In onze webshop ziet u bij ieder model de prijzen staan. Onze prijzen staan zowel in exclusief BTW, als inclusief BTW omschreven. Sommige kamersteigers zijn bijvoorbeeld in de aanschaf iets goedkoper, maar kunnen dan uiteindelijk in de uitbreiding weer hogere kosten met zich mee brengen. Daarnaast zit er een verschil tussen bepaalde uitvoeringen: zo zijn er modellen die niet uitbreidbaar zijn en waarbij een vouwframe 5 sporten heeft in plaats van 6. Indien u er niet helemaal uitkomt dan kan u contact met ons opnemen per telefoon, of mail.

kamersteiger afmeting

Welke afmeting heeft een schoor van een kamersteiger?

Kamersteigers hebben veelal de standaard afmeting van 1.85 / 1.90 meter lengte. Dit betekent dan ook dat, indien u onderdelen wilt bijbestellen, u altijd voor deze afmetingen moet gaan. Dus kortom gezegd: de schoren zult u dan met 1.85 (1.90) bij moeten bestellen, hetzelfde geldt voor de rolsteigervloeren. Uiteraard is een diagonaalschoor langer dan een horizontaalschoor, echter voor het gemak en de duidelijkheid wordt alles wel in dezelfde maten aangegeven.

Moet een kamersteiger gekeurd worden?

Wij krijgen veel vragen of kamersteigers gekeurd moeten worden, indien deze professioneel gebruikt worden. Het antwoord op bovenstaande vraag is volmondig ‘ja’. De regels (arbeidsinspectie) vertellen ons dat klimmateriaal periodiek gekeurd moet worden, dit moet dan minimaal eenmaal per jaar vastgelegd worden. Standaard fabriek-af zijn de producten gekeurd, factuurdatum is hierbij leidend. U dient er vervolgens voor te zorgen dat de objecten periodiek geïnspecteerd worden conform wet -en regelgeving.

Kamersteiger opbouwen

Het opbouwen van een kamersteiger is helemaal niet moeilijk. Wij hebben voor u onderstaande opbouw video's klaar gezet. Bekijk deze eens voor u het product aanschaft. Wij weten zeker dat u dit met ons eens zal zijn: het opbouwen van dit product gaat snel en is niet moeilijk.

Verschillen tussen een rolsteiger en de kamersteiger

 • De woonkamer steiger (vouwsteiger) wordt doorgaans voor binnenruimtes gebruikt
 • Bestaat uit een vast vouwbaar gedeelte
 • Is door 1 persoon op te bouwen
 • Ideaal voor gebruik in kleine ruimtes, of steegjes
 • Perfecte schildersteiger, of stucadoor steiger
 • De rolsteiger (steiger) daarentegen bestaat uit losse onderdelen
 • Perfect te gebruiken voor grotere werkhoogtes
 • Moet door 2 personen opgebouwd worden
 • Overeenkomst: maten zijn vaak hetzelfde, daarnaast zijn de onderdelen uitwisselbaar.

Waar leveren wij kamersteigers?

Onze kamersteigers worden door heel Nederland en Belgie bezorgd, vaak met een levertijd van 1 a 2 werkdagen. Actuele levertijden worden altijd per product weergegeven. De verzendkosten binnen Nederland zijn gratis, voor Waddeneilanden wordt wel een aanvullend tarief gerekend. Hetzelfde geldt voor België. Indien u vragen heeft over deze aanvullende tarieven contacteer ons dan vrijblijvend.

altrex kamersteiger 4 meter

Kamersteiger met opzetstuk

Om vouwsteigers uit te breiden kan u gebruik maken van een extra vouwframe, of een opzetstuk. Onder vouwframe rekenen we de 6-sport frames, deze zijn ongeveer twee meter hoog. We onderscheiden ook nog een 3-sports frame (opzetstuk) die een meter hoog is. Als u de steiger wilt uitbreiden met losse steigerframes dan is dat ook mogelijk. U kan dan afhankelijk van de breedte van het frame kiezen voor de varianten ..-28-7, ..-28-4 en ..-50-2.

Kamersteiger onderdelen

Bent u onderdelen kwijt, zijn ze versleten, of zijn ze kapot gegaan? Voor iedere vouwsteiger kunnen losse onderdelen bij besteld worden. Wij hebben hiervoor een apart gedeelte op onze site voor ingericht met kamersteiger onderdelen. Onze tip is altijd wel om ieder merk bij elkaar te houden, dus ga geen onderdelen van bijvoorbeeld Altrex en Euroscaffold met elkaar uitwisselen. De meest gangbare onderdelen zijn in de webshop te vinden, uiteraard kan het ook zo zijn dat alleen een vouwdeel kapot is. Ook deze onderdelen zijn los te verkrijgen, maar staan niet op onze website. Neem in zo’n situatie contact met ons op en wij helpen u graag verder. Populaire onderdelen kamersteigers:

altrex opzetstuk kamersteiger rs44

 

Uw kamersteiger veilig gebruiken

Alle kamersteigers zijn uit te bouwen naar diverse hoogtes. Zodra u dit gaat doen, dan is het raadzaam om de gebruikershandleiding van de fabrikant te raadplegen. Zo lezen veel mensen er snel overheen dat een steiger op een vlakke en harde ondergrond geplaatst moet worden. Ook moeten alles losse onderdelen zijn geborgd door bijvoorbeeld borgclips. Als laatste is het erg belangrijk dat de wielen op de rem staan voordat u de stellage gaat betreden. Verwijder altijd obstakels die dicht in de buurt staan en houdt rekening met bepaalde weersinvloeden. Een ongeluk zit namelijk in een klein hoekje, voorkom dit ten alle tijde.

 • Raadpleeg de instructies van de fabrikant
 • Verplaatst geen steiger als iemand hier op staat
 • Zet de stellage op een harde en egale ondergrond (waterpas)

Kamersteiger merken

Bij laddersenrolsteigers.nl verkopen wij alleen producten van Nederlands fabricaat die voldoen aan de strengste eisen op het gebied van klimmateriaal. Onze producten voldoen dan ook ruimschoots aan de geldende EN1004 (Europese norm) en TUV certificering.

                                                  

Altrex kamersteiger  Euroscaffold kamersteiger  Scafline kamersteiger

Veilig online een kamersteiger kopen

U kunt bij laddersenrolsteigers.nl veilig online uw vouwsteiger kopen. Onze website beschikt over een beveiligd SSL-certificaat. U kunt dit herkennen doordat er in uw browser een ‘slotje’ aanwezig is. U kunt dan ook veilig uw producten bij ons bestellen. Let op: wij zullen u nooit om een pincode en dergelijke vragen. Betalen kan veilig via:

 • IDeal
 • PayPal (creditcard)
 • Overboeking
 • Op factuur

Kamersteiger kopen? Vraag advies!

Heeft u vragen omtrent het bestellen van de vouwsteiger? Neem dan vrijblijvend contact op met onze klantenservice. Wij zijn iedere werkdag telefonisch, of per mail bereikbaar. Mochten we in gesprek zijn, dan kunt u een voicemail achterlaten. Wij helpen u graag verder!

Ander steigermateriaal nodig?

Bent u op zoek naar andere steigeronderdelen? Wij hebben hieronder een opsomming gemaakt van populaire materiale. Klik op het onderdeel, of stellage wat u zoekt en navigeer gemakkelijk naar dit gedeelte van de website.