0%
Wanneer gebruik je een driedelige ladder?

Ladders zijn handig voor hoge klussen. Het bijsnoeien van een hoge heg of het lappen van de ramen op de eerste verdieping lukt niet zonder ladder. Wil je het huis buitenom schilderen? Dan moet je echt de hoogte in. Welke ladder heb je hiervoor nodig? In dit artikel hebben we het over de praktische driedelige ladder. Waarvoor gebruik je deze en welke uitvoeringen zijn er?

Waarvoor gebruik je een driedelige ladder?

Wil je echt de hoogte in, dan kies je voor een driedelige ladder. Dit is een ladder die je uitschuift. Zoals de naam al zegt, bestaat deze uit uitschuifbare delen. Deze ladder gebruik je om werkzaamheden op hoogte uit te voeren. Je kunt hierbij denken aan klussen aan een dakkapel, of het schilderen van de boeidelen.

Het voordeel van een driedelige reformladder is dat je door de A-stand geen gevel nodig hebt om de ladder tegenaan te zetten, je kan het product dus als een trap gebruiken. Hij is daarnaast compact. De ladder schuif je na het gebruik eenvoudig in, waardoor je ruimte bespaart. Je werkt veilig, doordat je met de anti-slip treden en schuifbevestiging stevig staat.

ladder kopen bij laddersenrolsteigers

Welke uitvoeringen van driedelige ladders zijn er?

De driedelige ladders zijn beschikbaar in verschillende materialen en lengtes. Lichtgewicht driedelige ladders worden gemaakt van aluminium. Er zijn gecoate ladders beschikbaar, die ervoor zorgen dat je tijdens het klussen schone handen houdt. Daarnaast hebben deze types een langere levensduur. Je hebt ook de ongecoate variant die vuil aflatend zijn.

De lengtes van driedelige ladders verschillen en worden bepaald door de hoeveelheid sporten (treden). Driedelige ladders zijn beschikbaar in verschillende uitvoeringen, zoals: 3x8, 3x10, 3x12, 3x14 en 3x16. Daardoor kan een driedelige ladder wel tot 11 meter lang zijn.

Verschil tussen ladders voor professioneel en thuisgebruik?

De driedelige ladders zijn er voor de thuisklusser, maar ook voor de professional. Welke ladder je nodig hebt? Dat ligt aan de intensiteit van de klussen die je uitvoert en op welke hoogte je werkt.

Voor een thuisklusser zijn veel driedelige ladders toereikend (Altrex All Round), maar een professional heeft meestal een zwaardere ladder nodig (Altrex Mounter).

Meest verkochte driedelige ladder

Ben jij benieuwd wat de meest verkochte driedelige ladder is? Het merk Altrex maakt stevige, compacte en veilige driedelige ladders. De meest verkochte uitvoeringen kunnen we categoriseren onder Altrex ladder 3x12.

De producten van Altrex zijn gemaakt van lichtgewicht / hoogwaardig aluminium, waardoor je hem eenvoudig verplaatst. Daarnaast heb je door de unieke stand van de sporten nog meer comfort om te staan. Perfect voor elke klus.