0%
Waarom iedereen een kamersteiger zou moeten hebben

Wellicht heb je weleens van het fenomeen kamersteiger gehoord. Het zou ook kunnen dat dit product bij jou bekend staat als vouwsteiger, of binnensteiger. Zo zijn er diverse benamingen te geven aan dit product. In deze blog vertellen wij jou waarom je deze steiger zou moeten aanschaffen. Want zou niet iedereen zo’n aluminium stellage thuis moeten hebben voor alle klussen in en rondom de woning?

kamersteiger 3 meter

Wat is een kamersteiger? En welke afmetingen herkennen we?

Een kamersteiger is een kleinere stellage van aluminium die in het midden een vouwdeel heeft. Dit deel is in de basis zes sporten hoog en heeft een hoogte van gemiddeld 168 centimeter. De frames hebben vaak een smalle afmeting van 75 centimeter breed, waar je vervolgens een vloer tussen kan leggen van 185/190 centimeter lengte. Door deze compacte afmetingen en in combinatie met de steigerwielen, kan je de vouwsteiger eenvoudig door een woning manoeuvreren en hoef je deze niet steeds op en af te bouwen. Nu snap je direct waar de naam ‘kamersteiger’ vandaan komt. 

Wat kost een kamersteiger?

Aluminium steigers zijn kostbare producten en hebben snel een prijskaartje. Wanneer je een ‘basis’ uitvoering koopt, zoals de altrex RS44 Power, dan ben je op dit moment € 320,- exclusief btw kwijt. Met basisuitvoering bedoelen we dan de vouwsteiger met een werkhoogte van circa drie meter, de vloer ligt dan op 1 meter hoogte. Wil je graag wat hoger werken, maar toch voor een interessante prijs? Bekijk dan eens onze Skyworks kamersteiger. Deze steigers worden in Nederland gefabriceerd en voldoen aan de strengste wet -en regelgeving. 

kamersteiger 4 meter werkhoogte met verstelbare wielen

Kamersteiger 4 meter: favoriete hoogte wanneer je net even iets hoger moet

Zoals hierboven beschreven hebben de basis vouwsteigers een werkhoogte van 3 meter hoogte. Wanneer je binnen zou moeten klussen zou dit dus al snel voldoende moeten zijn. We zien echter in de praktijk dat veel klanten de stellage ook graag buiten zouden willen gebruiken, bijvoorbeeld bij het legen van de dakgoten. Wanneer dit het geval is, hoef je niet op een (wankele) ladder te staan, maar zou je kunnen overwegen om een vouwsteiger te pakken met een werkhoogte van circa 4 meter. In de praktijk zien we steeds meer klanten voor onderstaande modellen gaan. 

Bekijk eens de volgende prijs/kwaliteit stellages:

Wil je toch nog extra hoog werken? Dit kwartaal (Q1 - 2024)  heeft Euroscaffold een aantal leuke aanbiedingen voor de hogere vouwsteigers. Bekijk ze snel via onderstaande links:

Kamersteiger buiten gebruiken?

Als je jouw stellage buiten wilt gebruiken dan is dat geen enkel probleem. Onze vouwstellages bestaan uit professionele kwaliteit en zijn geschikt voor diverse doeleinden. Waar moet je op letten als je buiten gaat opbouwen? Let op je ondergrond, zorg dat deze (ver)hard is zodat de stellage niet weg kan zakken. Daarnaast heb je buiten vaak oneffenheden in de vloer hoogte, daarom zou een steiger met verstelbare wielen geen onverstandig idee zijn. Zodra je de steiger voor professionele doeleinden gaat gebruiken adviseren we je om contact met ons op te nemen, want dan gelden er mogelijk andere (opbouw)regels.  

De voordelen van een eigen steiger, wij helpen je graag bij jouw aanschaf

Er zijn genoeg argumenten te bedenken om thuis je eigen stellage te hebben. Wat is het toch makkelijk als je snel op hoogte moet komen om de lampen te vervangen, de dakgoot te legen, of een plafond wilt sauzen. De vouwstellingen zijn compact om op te bergen en snel in elkaar gezet. Wil jij dit handige product ook graag aanschaffen, maar heb je wat ‘begeleiding’ nodig bij de aankoop? Wij helpen jou graag verder om het juiste product aan te schaffen. Als je eenmaal dit product hebt aangeschaft en goed opbergt na gebruik en goed onderhoudt, dan heb je een product voor het leven. Neem snel contact met ons op.