0%
Hoe hoog is een ladder met 14 sporten?

Een ladder met 14 sporten kan je in verschillende varianten krijgen. Maar hoe hoog kan je nu eigenlijk werken op zo’n ladder? En waarom zou je zo'n ladder kopen? In deze blog gaan we verder op dit onderwerp in, zodat je weet welk model je moet kiezen voor de door jou gewenste hoogte!

Let op: in deze blog hebben wij het steeds over ‘sporten’ en niet over ‘treden’.

ladder 14 sporten

Welke soorten ladders met 14 sporten zijn er te krijgen?

Je kan verschillende ladders met 14 sporten krijgen, hieronder gaan we kort op de modellen in zodat je iets van feeling krijgt bij het onderwerp ‘ladders’.

  • Enkele ladder met 14 sporten: dit type bestaat uit 1 deel. Je kan het product niet uitschuiven, of uitbreiden. Het is zoals het is.
  • Dubbele ladder met 14 sporten: deze modellen hebben twee delen en zijn van elkaar uit te schuiven indien gewenst. Beide delen hebben evenveel sporten, je kan in deze uitvoering kiezen voor een opsteekladder of reformladder.
  • 3-delige ladder met 14 sporten: Je raadt het al, dit zijn ladders die bestaan uit 3 delen en die allen evenveel sporten hebben. Ook deze modellen zijn verkrijgbaar als reformladder, of opsteekladder. Het voordeel van dit model is dat je op grote hoogtes kan werken. Het nadeel: de ladders zijn zwaarder van gewicht en voor veel mensen moeilijk te hanteren.

Opsteekladder, of reformladder met 14 sporten?

Waar ga je een ladder voor gebruiken? En wil je deze ladder ook bijvoorbeeld vrijstaand (los van de gevel) gebruiken? Dit zijn belangrijke vragen die uiteindelijk bepalen welke uitvoering van type klusladder je gaat kiezen. Zo kan je een reformladder ook vrijstaand van de gevel gebruiken, dus als een trap. Een opsteekladder kan daarentegen alleen tegen de gevel aan gebruikt worden.

Hoogte van ladders met 14 sporten

De lengte van een ladder met 14 sporten is, zoals hierboven beschreven, uiteindelijk afhankelijk van het type wat je wenst te hebben. We hebben hieronder een aantal uitvoeringen met 14 sporten op een rijtje gezet:

Particulier gebruik

  • Altrex All Round 2x14: totale lengte 6.15 meter | werkhoogte: 7.00 meter
  • Altrex Atlantis 2x14: totale lengte 6.30 meter | werkhoogte: 7.30 meter

aluminium ladder 14 sporten

Professioneel gebruik

  • Altrex Nevada 1x14: totale lengte 4.15 meter | werkhoogte 5.05 meter
  • Wienese Supreme 2x14: totale lengte: 6.88 meter | werkhoogte: 7.47 meter
  • Wienese Mounter 3x14: totale lengte: 9.35 meter | werkhoogte: 10.10 meter

Wij hebben hierboven verschillende ladders gepakt die wij onze klanten vaak adviseren. Maar zoals je ziet zit de totale lengte van een ladder 14 sporten in een range van tussen de 4 t/m 9 meter lengte en kan je maximaal een werkhoogte bereiken van dik 10 meter!

Certificering ladders: Alle ladders in Nederland moeten voldoen aan de Veilig Warenwet en de EN 131. Voor professioneel gebruik gelden daarnaast nog aanvullend regels, namelijk de certificering: NEN 2484. Dit is het criteria voor professioneel ARBO gebruik.

Hulp nodig?

Kom je er niet uit welk model ladder bij jou past? Brede uitloop, of juist met stabiliteitsbalk, OF reformladder, schuifladder, of opsteekladder? Onze klantenservice is iedere werkdag telefonisch bereikbaar op 0511- 40 25 64, of per mail. Wij helpen je graag verder!