AANBIEDING UITGELICHT: 1) Altrex All Round 3x9 + laddermat | 2) Altrex steiger RS42-S 1.35 x 2.45 x 8.20WH (KNALLER)| 3) Altrex kamersteiger 4M werkhoogte

Telescoopladders

Overweeg je om een telescoopladder te kopen? In onze collectie telescoopladders hebben wij diverse topmerken voor je geselecteerd die voldoen aan de strengste wet -en regelgeving. Favoriet onder onze klanten is de Altrex telescoopladder. Telescoopladders zijn ontworpen voor snel en gemakkelijk gebruik, ze dan ook eenvoudig neer te zetten en op te bergen. De ladders worden veelal gebruikt voor inspectiewerkzaamheden en het snel betreden van een dak, of volgende verdieping. Heb je hulp nodig bij de juiste keuze? Dan staan wij iedere werkdag voor je klaar. 

✅ Snelle levertijden
✅ Jarenlange fabrieksgarantie (5 - 10 jaar)
✅ Hulp nodig? Bel 0511 - 40 25 64, of mail

Filter
Positie
Product Naam
Prijs
Product lengte
Set Descending Direction
1 Item
1500
Shop By
 1. Altrex telescopische ladder TL Smart Up Active
  Altrex telescopische ladder TL Smart Up Active
  • 1x11 t/m 1x13 sporten
  • Semi-professioneel gebruik
  • Kies uw eigen uitvoering
  Op voorraad
  v.a. € 235,00 Excl. BTW
Filter
Positie
Product Naam
Prijs
Product lengte
Set Descending Direction
1 Item
1500

Telescoopladder kopen: Laddersenrolsteigers.nl

Ga je een telescoopladder kopen, maar ben je nog op zoek naar de juiste afmetingen? Wij helpen je graag verder bij de zoektocht naar jouw perfecte ladder. Onze telescoopladders zijn van hoogwaardig niveau en voldoen aan de strengste wet -en regelgeving. Populair onder onze klanten zijn de Altrex telescoopladder en de Wienese telescoopladder. Wij bieden telescoopladders aan voor zowel professionele gebruikers als de actieve doe-het-zelver. Let op: de telescoopladder is bedoeld voor eenvoudige en snelle werkzaamheden waarbij het niet handig is om het product in stoffige en/of vochtige ruimtes te gebruiken. Dit heeft met het inschuifmechanisme uit te staan, die werkt op luchtdruk. Laat je vooraf daarom goed informeren door ons. Houdt er daarnaast wel rekening mee dat je alleen ladders koopt die voldoen aan de Warenwet. Ga je de ladder professioneel gebruiken? Dan moet je product voldoen aan (nog) strengere regels, namelijk de NEN 2484 (professioneel ARBO gebruik).

Hoe werkt een telescoopladder?

De telescoopladders zijn een populair product onder onze klanten. Je kan ze namelijk voor uiteenlopende werkzaamheden gebruiken, een mooie hoogte bereiken en ze zijn compact op te bergen. Vele klussen kunnen worden uitgevoerd met deze uitschuifbare ladder. Houd wel rekening met het soort toepassing en lees voor gebruik goed de productomschrijving door. In de productvideo hieronder laten wij je globaal zien hoe een telescoopladder gebruikt moet worden. De eerste tip geven we al snel mee: plaats het product (net zoals ieder andere klimmateriaal) op een stevige en egale ondergrond.

instructiekaart telescoopladder

Hoe veilig is een telescoopladder?

Laddersenrolsteigers.nl is alleen dealer van vooruitstrevende merken uitschuifladders. Al onze ladders voldoen dan ook aan de geldende wet –en regelgeving en onze collectie is dan ook gedetailleerd samengesteld. Het assortiment telescoop producten wordt door onze klanten ervaren als gebruiksvriendelijk en van hoge kwaliteit. Hoeveel werkuren dit klimproduct heeft? Dat is moeilijk te zeggen, onderhoud speelt een grote rol, maar dat geldt vrijwel bij alle gebruiksproducten. Let wel op dat je na gebruik de telescoopladder weer netjes opbergt. Zo is het aan te raden om geen vochtige, of onder de verf zittende ladder in te schuiven. Probeer daarnaast stoffige en verontreinigde ruimtes te vermijden. Al deze invloeden zullen een negatieve impact hebben op de werking van jouw schuifladder.

Welk keurmerk geldt voor telescoopladders?

Voor telescoopladders gelden net zoals ieder ander klimmateriaal strenge regels waaraan voldaan moet worden. Doe hier voor de aanschaf altijd goed navraag over, want je zult snel zien dat er producten zijn te verkrijgen in uiteenlopende prijsniveaus. Om je mee te nemen in de geldende regelgeving hebben wij ze snel voor je opgesomd:

 • Veilig Warenwet: in deze wet staat beschreven aan welke regels klimmateriaal moet voldoen. Deze regelgeving is strenger dan de Europese Norm 131
 • EN 131: dit de Europese normen voor ladders en trappen. In Nederland gaat de Warenwet voor op deze norm, dit om gebruikers extra te beschermen tegen ondeugdelijk spul.
 • NEN 2484: dit is de norm voor professioneel gebruik in Nederland. Ben je professioneel werkzaam op een ladder, of trap? Dan moet je product hieraan voldoen. Deze eisen zijn dusdanig streng dat jouw klimproduct veel werksituaties aan kan.

Wat zijn veel gekochte telescoopladders?

Een veel verkochte telescoopladder zijn de Altrex telescoopladders. Altrex heeft hun uitschuifladders opgedeeld in professioneel, semi-professioneel en thuisgebruik. Alle Altrex producten voldoen aan de strengste regelgeving om ongelukken en problemen te minimaliseren. Later wordt op deze pagina nader ingegaan op de verschillende types die dit merk aanbiedt. Om even terug te gaan naar welke hoogtes het meest verkocht worden dan komen we op onderstaande hoogtes uit. Let wel op: totaal uitgeschoven lengte en werkhoogte zijn twee verschillende begrippen. Je mag een schuifladder niet hoger betreden dan de 4e sport van boven, dit in verband met de veiligheid.

Populaire hoogtes:

                   Telescopische ladder 10 of 12 treden .                          Telescopische ladder 10 of 12 treden

           3,2, of 3,8 meter                      4, of 5 meter

Hoe hoog moet mijn telescoopladder zijn?

De hoogte van jouw telescoopladder is volledig afhankelijk op welke hoogte de klussen veelal plaats vinden. Tijdens je oriëntatie hierop zal je dus goed in de gaten moeten houden op welke hoogtes je veelal aan het werk bent. Ook is het goed om alvast bekend te worden met de term ‘werkhoogte’. Je mag ladders namelijk niet betreden hoger dan de 4e sport van boven, deze regel is opgesteld in verband met veiligheidsoverwegingen. Je lichaam blijft dan enigszins in de lijn van de schuifladder zitten en zorgt ervoor dat je dus nog houvast hebt.

 • Concreet houdt werkhoogte dan het volgende in: stel dat een uitschuifladder een totale maximale lengte heeft van 3.30 meter, dan is de werkhoogte 4.20 meter.
 • Op het moment dat je een volgende etage wilt bereiken, dan is het van belang dat de ladder 4 sporten (treden) oversteekt. Uitgaande van ruimte tussen de sporten van 30 centimeter, zou je in deze situaties dus 4 x 30 = 120 centimeter bij de lengte op moeten tellen.

Altrex telescoopladder

De Altrex telescoopladder is de meest bekende schuifladder uit ons assortiment. De producten van dit label kenmerken zich door het doorontwikkelde soft-close-systeem. Dit systeem zorgt ervoor dat jouw ladder geruisloos in elkaar schuift nadat je deze ontgrendeld hebt. Het soft close systeem zorgt er daarnaast voor dat je je vingers niet bekneld tijdens het inschuiven. De Altrex telescoopladder is verkrijgbaar in 1x11 en 1x13 treden. Ieder model heeft zijn extra handigheden: zo heeft de Smart Up Pro bijvoorbeeld extra diepe treden van 80 MM en is deze voorzien van een geïntegreerd muurafhouder-systeem. De Smart Up Active heeft daarentegen iets smallere treden (65MM) en geen muurafhouder.

Hieronder hebben we de verschillende modellen kort op een rij gezet, zodat je eenvoudig naar de producten kan navigeren:

Telescoopladder aanbieding

Ben je op zoek naar een telescoopladder aanbieding? Het hele jaar door zijn onze ladders scherp geprijsd. Hierdoor is het moeilijk om nog extra aanbiedingen te maken. Het komt uiteraard wel eens voor dat we een grote partij scherp op kunnen kopen. Houdt dan ook onze website goed in de gaten!

Hoe het beste te gebruiken?

Net zoals met andere klimproducten moet ook een telescopische ladder in een opstelhoek van 75 graden tegen de gevel worden geplaatst. Kijk vooraf altijd even goed waar je het product neerzet, want een stabiele ondergrond is essentieel. Bij het opbouwen dient je het scharnier aan weerszijde in te drukken, zodat de borgpennen er niet meer doorheen steken. Let altijd wel op dat met één hand de bovenste sport vastgehouden wordt, zodat de omhooggetrokken sport niet naar beneden gaat. Wil het opstellen niet zo goed? Ga het probeer dan niet met kracht proberen te forceren, maar herhaal bovenstaande procedure.

Voordat je telescoopladders gaat gebruiken is het altijd verstandig om de productomschrijving door te lezen. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat u de ladder niet met meer dan 150 kilogram mag belasten. Ook dient u zich te allen tijde met twee voeten op het product te begeven.

Beklim een telescoopladder nooit hoger dan de vierde sport van boven (of de rode sport).

Telescoopladder 4 meter

De telescoopladder 4 meter is een veel gekozen uitvoering en zeer geliefd is onder onze klanten. Deze lengte is bij ons verkrijgbaar van verschillende merken. Je bent dan vaak met de uitvoering ‘11 treden’ klaar. Met deze hoogte bedoelen wij overigens wel werkhoogte, de totale lengte van de ladder is dan iets lager.

Telescoopladder 5 meter

Meest populair onder onze klanten is de telescoopladder 5 meter. Met deze uitvoering kan je mooie hoogtes bereiken. Zodra je een klus op lage hoogte hebt dan schuif je de schuifladder gewoon niet helemaal uit. Perfect toch? Met 1 simpele handeling vergrendel je de telescoopladders en met wederom 1 handeling laat je het product zichzelf mooi rustig inschuiven. Een kind kan de was doen!

Welke telescoopladder kopen?

In onze online shop verkopen wij telescoopladders van de merken Altrex, Wienese en Telesteps. Voordat je overgaat tot aankoop zult je jezelf in de producten moeten verdiepen. Vragen zoals; ga je het klimproduct intensief gebruiken? Waar gaat je het voor gebruiken? Wat mag het kosten? En de belangrijkste vraag: Wat is de maximale hoogte die de telescoopladder moet kunnen bereiken? Met onze filters bovenaan wordt je hierbij enigszins geholpen. Bekijk snel onze prijzen! Mocht je het product willen uitbreiden met toebehoren, dan horen wij dit graag. Tevens hebben wij onderstaand stappenplan nog uiteengezet:

 1. Bepaal het soort gebruik → professioneel / semi-professioneel / thuis
 2. Stel de benodigde werkhoogte vast
 3. Welk gewicht mag het product maximaal hebben
 4. Is de schuifladder ingeschoven compact genoeg

Telescoopladder kopen? Vraag advies

Ben je er uit en wil je daadwerkelijk telescoopladders gaan aanschaffen, maar heb je toch nog ergens twijfels of je de juiste keuze maakt? Neem in die situatie vrijblijvend contact op met onze klantenservice. Zij helpen je graag verder en kunnen je van nadere informatie voorzien. Wij zijn iedere werkdag beschikbaar op het telefoonnummer 0511-402564, of per mail: info@laddersenrolsteigers.nl.

Klimmateriaal kopen bij Laddersenrolsteigers.nl

Wij verkopen klimmateriaal voor de professionals en doe-het-zelvers in een uitgebreid assortiment, waarbij we alleen gebruik maken van de merken die hun zaakjes ‘echt’ voor elkaar hebben. Via onderstaande links navigeer je eenvoudig door onze site:

To Top
Advies nodig? Bel 0511 - 40 25 64