0%
Wetgeving rolsteiger opbouwen

wetgeving rolsteiger opbouwen

Sinds 2018 geldt een nieuwe wetgeving omtrent rolsteiger opbouwen voor professioneel gebruik. Het kan zijn dat u hier al iets over heeft gehoord., maar wat houdt het nu eigenlijk in? In deze blog gaan we u nader informeren over de mogelijkheden om per heden te voldoen aan deze eisen.

Wat houden de nieuwe regels in?

De nieuwe regels houden in dat er een nieuwe werkmethode is bedacht om het valgevaar tijdens het opbouwen, afbouwen en betreden van rolsteigers te minimaliseren. Kortom gezegd: vanaf heden moeten altijd achter een leuning gewerkt worden. Dit besluit is vastgelegd in het A-blad rolsteigers. Snel de principes op een rij:

rolsteiger voorloopleuning

  • Tijdens opbouw, afbouw en betreden van steigers dient u beschermd te zijn door middel van de voorloopleuning;
  • Deze opbouw is veiliger en verkleint de valkans;
  • De steiger wordt stabieler;
  • Foutkans bij opbouwen aanzienlijk kleiner;

Welke rolsteiger voldoet aan deze nieuwe opbouwnorm?

Alhoewel iedere steiger in de webshop van laddersenrolsteigers.nl vervaardigd is uit professioneel steigermateriaal, voldoet niet ieder product aan de nieuwe opbouwnormen. De rolsteiger voorloopleuning van Euroscaffold en de Altrex SafeQuick series voldoen aan deze nieuwe eisen. Zij zijn namelijk opgebouwd met extra platformen met luik en leuningen.

  • Rolsteiger voorloopleuning Euroscaffold: Bij dit merk maken we onderscheid in de enkele en dubbele leuning. De enkele is alleen geschikt voor opbouwen aan de gevel, terwijl met de dubbele leuning zowel vrijstaand als aan de gevel gewerkt kan worden. In deze configuraties wordt onderin (beneden 2.50 meter) tevens nog gebruik gemaakt van diagonaalschoren. Dit drukt de prijs iets en is conform wet -en regelgeving.
  • Altrex SafeQuick guardrail: Binnen Altrex wordt onderscheid gemaakt tussen de 4-serie en 5-serie. Het verschil zit hem met name in de wanddikte van de buis en de uitbouwmogelijkheden met de 5-serie. Bij beide series wordt volledig opgebouwd met de Safe-Quick Guardrail en wordt geen gebruik meer gemaakt van diagonaalschoren.

Altrex Safe-Quick guardrail

Waarom voldoen aan de nieuwe wetgeving?

Met de nieuwe wetgeving bent u niet alleen veiliger aan het werk, maar voorkomt u ook boetes. Zo kan het zijn dat u bij grote opdrachtgevers weggestuurd zal worden als u niet voldoet aan de eerder genoemde regels. Alhoewel deze vorm van opbouwen iets duurder is, is de veiligheid wel meer in het geding. Uiteindelijk gaat veiligheid toch boven alles?

Hoe rolsteiger voorloopleuning opbouwen?

Voorloopleuning Euroscaffold:

Altrex Safe-Quick Guardrail:

Hulp nodig bij het samenstellen van uw steiger?

Indien u hulp nodig heeft bij het samenstellen van uw rolsteiger, dan kunt u vrijblijvend een offerte aanvragen bij onze klantenservice. Onze klantenservice is bereikbaar op: 0511- 40 25 64, of via bijgaand contactformulier. Graag tot ziens!