0%
Nieuwe opbouwmethode rolsteigers

U zult het ongetwijfeld al gehoord hebben; per 01-01-2018 is de wetgeving veranderd omtrent de opbouw van rolsteigers. Voortaan is het verplicht om bij het betreden, of opbouwen van een steiger altijd rondom beschermd te zijn door middel van heupleuningen.

 

Doel: minder ongelukken

Al jarenlang speelt het; ongevallen met rolsteigers, waarbij men zware verwondingen oploopt (ca. 35 per jaar). Dit is dan ook de reden geweest om de regelgeving aan te gaan passen en voor een veiligere werkwijze te gaan.

Het grootste voordeel van deze nieuwe voorloopleuning is natuurlijk het veiliger opbouwen van de rolsteiger. Echter zijn er nog twee voordelen:

  • De opbouwtijd is sneller;

  • Foutief opbouwen van de rolsteiger wordt aanzienlijk kleiner.

Informatie omtrent de nieuwe opbouw kunt u terug vinden in het A-blad van Volandis.

Heupleuningen

In ons assortiment maken wij gebruik van twee merken rolsteigers die beide geanticipeerd hebben op deze nieuwe regelgeving.

Opbouwvideo

Hieronder wordt in de opbouwvideo van Euroscaffold aangegeven hoe er opgebouwd moet worden met de nieuwe voorloopleuning.

Veel steigermateriaal nutteloos?

Wilt u graag voldoen aan de nieuwe regelgeving, maar wilt u hiervoor niet allemaal nieuw steigermateriaal aanschaffen? Wees gerust, dit hoeft niet wanneer u gebruik maakt van de Vario voorloopleuning. De Vario voorloopleuning is een onderdeel waarmee u met uw huidige materiaal op kunt bouwen volgens de nieuwe norm. Bekijk hiervoor onderstaand filmpje. Per rolsteiger bent u er maar 1, of 2 benodigd (hangt er van af of er vrijstaand of aan de gevel wordt opgebouwd).

 

Meer informatie benodigd?

Komt u er niet helemaal uit, of bent u benieuwd wat deze regelgeving concreet voor u betekent? Neem dan vrijblijvend contact op met onze klantenservice. Dit kan zowel telefonisch op 0511-402564, of per mail: info@laddersenrolsteigers.nl.

Hieronder hebben wij een aantal rolsteigers voor u samengesteld die voldoen aan de nieuwe wetgeving. Let op: deze prijzen zijn inclusief BTW en de vanaf-prijzen. Klik op het product om uw steiger samen te stellen.