0%
Hoe moet je een rolsteiger opbouwen?

Wat is een rolsteiger?

Een rolsteiger opbouwen; is dit een makkelijke of moeilijke klus? De professionals die al jaren met steigers werken weten exact hoe het moet, of weten ze dit nu juist niet. Want sinds 01-01-2018 gelden nieuwe opbouwregels waarmee een verschuiving is gekomen in de oude werkwijze. Deze regels zijn vastgelegd in het A-blad rolsteigers, maar bent u hiervan wel op de hoogte?

Wat is een rolsteiger?

De rolsteiger is een aluminium stellage die zich door de jaren heen heeft ontwikkeld tot een stellage waarop u veilig aan het werk kan. Doordat alle onderdelen afzonderlijk te monteren zijn kunt u het product zo opbouwen zoals u zelf wilt. Zo moet u bijvoorbeeld op de ene klus op de zes meter hoogte werken en op een andere klus op acht meter. Onderin zijn de steigerwielen bevestigd, zodat de steigers rondom de werkzaamheden gemakkelijk te verplaatsen zijn. Alle onderdelen die aangeboden worden door steigerverkopers zijn nagenoeg essentieel. Zo heeft u opbouwframes, platforms en schoren nodig om de stabiliteit te kunnen waarborgen. Echter is een kantplankset net zo belangrijk om valgevaar van materialen, of gereedschap tegen te gaan.

Waarom een rolsteiger kopen?

Een rolsteiger is een kostbare investering, maar wat zijn de voornaamste redenen om toch tot de aanschaf over te gaan?

  • Een steiger is veiliger dan een ladder;
  • Het product bestaat uit diverse onderdelen die u zelf kunt uitkiezen;
  • Alle onderdelen zijn gemaakt van hoogwaardig aluminium;
  • Gemakkelijk en compact te vervoeren;
  • Door de leuningen om u heen heeft u valbescherming.

rolsteiger voorloopleuning

Rolsteiger voorloopleuning: nieuwe norm / voorkom boetes

De rolsteiger voorloopleuning, u zult er misschien al wat over gehoord hebben. Door de leuningen bent u rondom beschermd tegen valgevaar. U plaatst als het ware eerst de leuning en betreedt vervolgens het platform door het luik. Deze regels zijn bedacht om de ongelukken met rolsteigers tegen te gaan en geldens tijdens het opbouwen, afbouwen en het betreden van de klimstellages. Voorkom dan ook boetes en ga voor deze nieuwe opbouwmanier, met name als u medewerkers in dienst hebt. De voordelen snel op een rij:

  • De rolsteiger is stabieler en steviger;
  • Kans op foutief opbouwen aanzienlijk kleiner;
  • Minder onderdelen benodigd;
  • Veilig op -en afbouwen;

Opbouwvideo rolsteiger

Hieronder wordt opgebouwd met de voorloopleuning:

Hieronder wordt opgebouwd met de traditionele schoren:

Meer weten over de regelgeving? Neem dan vrijblijvend contact op met onze klantenservice. Wij verkopen rolsteigers van de Nederlandse topmerken Altrex en Euroscaffold. Graag tot ziens!